Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 26 lat-Kama

Pytanie do ginekologa - prosze o porade!

Polecane posty

Gość 26 lat-Kama

Miesiaczkuje regularnie i zawsze przed miesiaczka odczuwal bol piersi. Tym razem jednak juz tydzien przed @ bolaly, piekly i swedzialy mnie sutki, a z piersi wyciekalo mi mleko, ale miesiaczka przyszla w pore (tyle ze troche skapa w porownaniu z poprzednimi...) Zawsze zabezpieczamy sie prezerwatywa i nie mielismy nigdy tzw. wpadki, wiec nikle jest prawdopodobienstwo ciazy (test zrobilam kilkukrotnie - negatywny). Miesiaczka sie skonczyla, a moje sutki sa wciaz podraznione przy dotyku - to dla mnie zupelnie nowe zjawisko, wiec pytam o rade... Dodam, ze wizyte mam umowiona na za 2 tygodnie, ale nie boje sie, ze to cos powaznego.Do tego dochodzi temperatura (37.3 w pochwie). Bardzo prosze o jakiekolwiek wskazowki! Kamila

Gość Tez mam podobny problem...
Nie wiem o co chodzi z bolacymi piersiami - slyszalam juz wiele historii tj. powiekszone sutki, swedzaca sutki itp. itd. Podobno to jeden z pierwszych objawow ciazy, ale kto tam wie.A tescik wyszedl nega? dziwnee

ciąza niewykluczone, chociaż jesli robilas testy to mala szansa. Raczej jakieś zmiany hormonalne. nic groźnego. Powiedz o tym swojemu gin, na wizycie i nie martw się tym:)

Nic poważnego się nie dzieje, pewnie skoczyła Ci prolaktyna, najczestrzym objawem podwyższonej prolaktyny jest mlekotok z sutków, powinnaś udać się do endokrynologa na badania hormonów. Prolaktyna to hormon ktory odpowiada za laktacje w czasie karmienia dziecka, podwyższony często prowadzi do zaburzeń jajeczkowania i rozregulowuje cykl miesięczny, dlatego miałaś skąpy okres. Ale spokojnie, można obniżyć prolaktyne lekami a czasami ona sama wraca do swojego prawidłowego poziomu.

Gość 26 lat - Kamila
Dziekuje Wam za porady. zastanawiam sie jednak dlaczego tak sie dzieje, ze z dnia na dzien hormony wariuja... No coz, wizyta za 2 tygodnie - nie pozostaje nic innego jak czekac do tego czasu z pytaniami. Jeszcze raz dzieki - uspokoilam sie :)

Gość hej do gory

Prolaktyna jest hormonem stresu i chorób. Może akurat miałaś złe tygodnie. Taka skąpa miesiączka może też świadczyć o tym, że prolaktyna spowodowała zanik owulacji. Jeżeli lubisz ziółka polecam castagnus to naturalny lek ziołowy na obniżenie prolaktyny