Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z wyborem

OBRACZKI 4 czy 5 mm???

Polecane posty

Gość problem z wyborem

chcemy kupic klasyczne oble obraczki z bialego zlota i nei moge sie zdecydowac jaka szerokosc wybrac 4 czy 5 mm?

Gość jakubowska
Najlepiszej przymierz takie i takie. Zobaczysz, co na Twoim palcu lepiej się prezentuje.

ja po pirwszych przymiarkach wiem że bede chciała 5 mm :) ale kazdy wybiera to co mu bardziej odpowiada ;)

Gość samochód na gaz
Ja tam się nie znam i nie wiem , jakie sa , ale 5 mm to straszny czołg. Z tych dwóch wybrałabym 4 mm , a jak się da , to jeszcze cieńszą

ja mam 6mm a zastanawiałam się czy nie wziąć 7. I wcale nie czuję się, jakbym miała na palcu czołg:) przymierz i zobacz co Ci się bardzie podoba

Wszystko zależy od gustu oraz (moim zdaniem) od wielkości dłoni. Ja mam dość duże dłonie i od początku wiedziałam, że zbyt cienka obrączka będzie wyglądała nieproporcjonalnie. Dlatego moja ma 5mm, wcale nie wygląda na szeroką, jest z białego złota, klasyczna. Pozdrawiam 🌼

Gość grubsza obrączka
optycznie skraca palec

Gość piekne obraczki
a i jeszcze jedno, lepiej zeby obraczka byla troszke luzniejsza w momencie zakupu prawda? chyba lepiej taka niz za waska, ktora sie wcina w palec...bo to brzydko wyglada...mam racje?

A my mamy 6 mm :P i są piękne!!!! Zamawialiśmy w Aparcie model 222. Nie mam linka, ale łatwo je znaleść na stronie Apartu.

Gość wstrętne te 222
Moja ciotka co ma prawie 90tke ma takie. OHYDA!! Tyle ąłdnych modeli tam maja ale te są poprostu wstrętne

Gość ZeszlegoLataAaa
Obrączki 3,5 mm - 4 mm są w sam raz, ale zależy wszystko od tego czy palce są szczupłe czy grube, długie czy krótkie. No i ważne czy jest jednokolorowa, z wzrorkami czy bez. Poprzymierzaj różnej szerokości.

Gość 222 są wstrętne
a jeśli mówisz ze są piękne to jestes szczytem bezguscia. Te grawetowania coś paskudnego. Mogłaś je kupić na rynku i by cie taniej wyszło za takie ohydztwo

Nie mam ochoty na przepychanki słowne z Tobą. Jeśli tak uważasz to dobrze szanuję Twoje zdanie, a Ty uszanuj moje (jeśli Cię na to stać) mnie osobiście bardzo wpadły w oko, a Twoje zdanie szczerze nic nie wnosi. Życzę lepszego wyboru jeśli uważasz, że potrafisz wybrać ładniejsze :O

Do: piekne obrączki - te z białego złota, które wybraliście są naprawdę PRZEŚLICZNE :). Mam podobne :)

Gość synek rosemary
te obrączki 222 też mi sie nie podobają , ale żeby od razu autorytarnie twierdzić , że osoba , która je wybrała jest pozbawiona gustu , to chyba przesada; ja bym wybrała inne , choćby takie jak te srebrne z allegro co ktoś tam wkleił na początku - ale to kwestia gustu , o tym nie ma dyskusji w ogóle. Zresztą mój mąż i ja nie nosimy obrączk , nie chcieliśmy , to i nie mamy , nie trzeba nam żelastwa. Chciałam tylko powiedzieć , że ta strona apart jest chujowo urządzona , nic tam nie można znaleźć , wszsytko wybełtane jak popadło.

Gość Czasem widuję w autobusach
starsze kobiety, które mają takie chyba centymetrowe (!!!!) obrączki! Fuj! Jak to paskudnie wygląda! Nie mówiąc juz o odcieniu złota, no ale takie to były czasy i nie było wyboru. Jednak moja mama miała ładną i skromną obrączkę, a nie full wypas na pół palca.

Gość piekne obraczki
Witajcie raz jeszcze :) Bardzo dziekuje za opinie :) Bylismy wczoraj w Aparcie i nic nie wybralismy w Kruku tez niestety nie :( Zdecyduje sie jednak na 5 mm....ale modelu dalej nie wybralismy, strasznie mi sie podobaja te z linka ktorego wkleilam bo sa takie troszke grubsze (nie chodzi mi o szerokosc) ale takich nigdzie nie ma, a na allegro nie kupie w ciemno itd. Zauwazylam ze maly jest wybor takich klasycznych obraczek z bialego zlota

Gość piekne obraczki
aaa...i jeszcze przez ta wyprawe do jubilera zaczelam sie zastanawiac czy nie kupic tez 5 mm z bialego zlota, ale plaskich :o jednak sklaniam sie ku obłym...rany, czy wybor obraczek zawsze sprawia tyle klopotu?;) To jak ja wybiore suknie slubna?;) chociaz narazie tylko slub cywilny wiec mam troszke czasu ;)

Gość może sie i nie spodoba
wiesz ja niedawno temu z lubym też szukałam obrączek- przeszliśmy kupe "firmowych" jubilerów. W końcu poszliśmy do takiego małego sklepiku jubilerskiego- bez nazwy chyba nawet był- pisało tylko przed drzwiami jubiler i tyle. Zamówiliśmy obrączki które nam się najbardziej podobały- klasyk gdyby nie to że po środku jest białe złoto. Wygląda to mniej więcej tak że jest po bokach po milimetrze żółtego złota, a po środku biegnie matowe białe złoto.- zapłaciliśmy coś ponad 800zł. Po czym z ciekawości zaciągnęłam lubego jeszcze raz do jubilera w przypadkowo odwiedzanym supermarkecie- i okazało się że te same obrączki tu kosztowały 540zł za jedną. A 5mm bardzo mi się podoba:D

Gość piekne obraczki
My tez zastanawialismy sie nad takimi laczonymi, ale ja jakos nie moge sie przekonac do zoltego zlota tzn. u kogos zawsze mi sie podoba, a kiedy zaloze sama to nijak mi nie pasuje, dlatego postawimy na klasyke - bez wzorkow, polokragle, z lekka nutka nowoczesnosci -czyli biale zloto ;) tylko gdzie znalezc takie, ktore mialyby chociaz z milimetr grubosci...bo takie calkiem cienkie wpijaja sie potem w palce :o

idź do jubilera i powiedz co chcesz- poczekasz tydzień-i masz dokładnie to co chciałaś.

Gość piekne obraczki
Wszystki ktore mierzylam byly strasznie cienkie na grubosc (niezle zdanie mi wyszlo) i jakies...hmm lekkie :o

Gość piekne obraczki
chyba tak bedziemy musieli zrobic :) tylko mam jeden dylemat - nasze rodziny, ktore oczywiscie chce dobrze doradzic, twierdza ze to bez sensu ze kupujemy z bialego zlota, bo to wyglada jak srebro...moim zdaniem widac roznice...ale juz sama nie wiem moze to ja mam kiepski wzrok :o

ojejku- kobieto- kupcie to co będzie się wam podobać- to wy będziecie to nosić, a nie wasza rodzina! Wiesz zawsze się znajdzie ktoś, komu coś się nie podoba! ale to ich problem nie twój! Ty masz wiedzieć co ci się podoba i to mieć, a nie to co się innym podoba. No chyba że sama nie wiesz czego chcesz- to wtedy rzeczywiście masz problem

Gość rodzinę bym olała
no i co z tego, że wyglądają jak srebro? Chodzi im o szpan, czy kur... o co???

Gość laryska
ja chce miec obrączkę zze złota bo nosze srebrną i jakbym miała miec z z białego zrebra to niekt by nie myslał ze mam męza tylko ze tak sobie nosze. Złota to złota. i ok 7 mm abo 6 mm, niechce cienkiej tylko srednią. Na ile wczesniej juz kupujecie? i znacie moze cyny takich obrączek , jak sie kształtują?

Gość rany ile jeszcze
nie cyny nie znomy białego zrebra

ja mam obraczke 6 mm zolte zloto za pare obraczek placimy 913 zl ale zloto strasznie podrozalo miesiac temu zaplacilibysmy za te same obraczki 830 zl bo ogladalismy je wczesniej i pytalismy o cene a ze w tym sklpie pracuje moja kolezanka to nam tak powiedziala zeby szybko kupowac bo strasznie w gore idzie zloto