Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z wyborem

OBRACZKI 4 czy 5 mm???

Polecane posty

Gość piekne obraczki
:D :D rany ile jeszcze :D ceny sa bardzo rozne, od 300 zl. za sztuke, do kilku tys. , my do slubu cywilnego kupujemy biele zloto, potem byc moze zamienimy na inne, chociaz niekoniecznie :)

Gość ZeszlegoLataAaa
Pewnie odwiedziłaś już Apart, Kruk, Kobe i inne. Moja rada to oczywiście zobaczyć co oferują male sklepy jubilerskie - można znaleźć niezłe cacko. Moim zdaniem odwiedzanie tylko jednego czy dwóch sklepów danej firmy to za malo. Wiem to z własnego doświadczenia. W każdym z odwiedzanych sklepów firmy np. Kobe oprócz wspólnej wystawy dla sieci było coś innego. Kieruj się swoim gustem, co najwyżej pytaj o wygodę noszenia:)

dokladnie my nasze obrazki zamowilismy w malym sklepie i szczerze mowiac sa tak oryginalne ze nigdzie nie widzialam takich na zadnej stronie internetowej ani w zadnym innym sklepie

Gość piekne obraczki
Bylam tez u zwyklego jubilera, i co mnie zszokoalo, to cena zwyczajnych obraczek z bialego zlota(zadna tam platyna) 6 mm wynosila 2 tys., wiec juz sama nie wiem jak to jest, bedziemy dzis jeszcze szukac i chodzic, chociaz wczoraj przejechalismy cale chyba miasto, mieszkamy w rzeszowie, wiec az tak wielkiego wyboru tu nie ma

ja tez jestem w rzeszowie i jak patrzylismy za obraczkami to naprade nie sa drogie do 1 tys spokojnie ladne kupisz a jesli jeszcze zalezy Ci na prostych to nie wiem ale ja sporo ladnych widzialam a w jakim Kosciele slub?? i kiedy??

Gość piekne obraczki
o prosze jaki ten swiat maly:) wlasnie chodzi o calkiem proste i jest takich sporo, tylko sa strasznie cienkie (nie mowie o szerokoscie tylko o grubosci), ale cos na pewno znajdziemy, a slub narazie cywilny :) koscielny dopiero zaczniemy zalatwiac, wiec to trocje potrwa

Gość taka_ sobie
a ja nad tymi sie zastanawiam chodziaz nie wiem czy nie sa troche za grube 4 mm a ja mam chude palce :-( http://www.wec.com.pl/product.php/1,29/85/LAZUR-L-36-zolte-zloto.html

Gość jakubowska
Do taka_sobie:mnie się ten model podoba. A 4 mm to naprawdę nie jest dużo, nwet przy chudych palcach. Pochodź po sklepach i poprzymierzej. Co do cen obrączek, to rzeczywiście w sklepach typy Apart, Kruk, Kobe jest cenowe przegięcie. Chociaż w tym ostatnim mają ciewkawe modele. Pokazując fotkę można zamówić u złotnika identyczne za 3/4 ceny.

Gość Linkaa
Moim zdaniem ta druga jest śliczna. Mam taką samą - przepieknie wygląda! :)

Gość piekne obraczki
linkaa, na zdjeciu wyglada slicznie, ale w rzeczywistosci obawiam sie ze bedzie wygladala jak taka swykla srebrna za 20 zl. :(

Gość piekne obraczki
juz sie tyle od rodziny nasluchalam o tym ze biale zloto jest be i tandetne...ze naprawde mam dosc :( ja uwazam ze jest eleganckie i piekne...ale od tych ich wywodow az uszy puchna

Gość Linkaa
O to się nie martw - nie będzie tak wyglądać. Białe złoto jest szlachetne i niezmiernie efektowne :)

Gość piekne obraczki
to mnie uspokoilas:) ogladalam u jubilerow obraczki, ktore mialy taki zoltawy polysk, jak sie potem dowiedzialam nie byly w calosci z bialego zlota, tylko pokrywane, jesli kupie obraczki w calosci wykonane z bialego zlota chyba moge byc spokojna ze takich niespodzanek nei bedzie?:)

Gość piekne obraczki
ja mam dosc dlugie place, myslalam juz wreszcie nad 6 mm, bo ladnie wyglada, ale 5 mm jakos tak delikatniej:) moze ostatecznie bedzie 5,5 mm ;)

Gość Linkaa
A tak w ogóle - przestań słuchać innych! Dziewczyno, dlaczego jesteś tak uzależniona od zdania rodziny? Nie pojmuję. Ty będziesz nosiła tę obrączkę, nie oni! Poza tym białe złoto jest bardziej oryginalne. Nie obraź się, ale troszkę zaściankowe jest ich podejście.

Gość piekne obraczki
wiem ze zasciankowe i to samo mowie, nie chodzi o to ze slucham ich opinii, tylko juz od tego ich marudzenia mi sie wszystkiego odechciewa ;) denerwuje sie tym slubem i chyba dlatego tak emocjonalnie reaguje na wszystko ;)

Gość piekne obraczki
holly mierzylam w aparcie te obraczki, bardzo ladne sa! :) Tylko wyglwaly mi sie strasznie lekkie, mialam wrazenie ze sa z papieru doslownie , tylko ze masywniejsze obraczka jest juz dwa razy drozsza

Gość Linkaa
Wszystko będzie dobrze... :) Holly - przepiękne!! :):):)

Przyznam się, ze nie zwrocilam uwagi specjalnie na to ile ważą (wydawaly mi sie porównywalne z obraczkami moich rodzicow) - jak dla mnie są ok :))

Gość piekne obraczki
tez sie nad nimi zastanawialam, sa bardzo efektowne:) ale ostatecznie waham sie miedzy dwoma do ktorych linki podalam wyzej...nie wiem, piszcie ktore Wam sie bardzoej podobaja

Dzieki Linkaa :)) One mają 5 mm szerokości I z czego sie ciesze, to, ze nie beda sie klocic z reszta mojej bizuterii, ktora nosze :))

a ja mam z czerwonego złota, moje obrączki są proste, ale nie kanciate - lecz lekko zaokrąglone :)

Mnie osobiscie podoba sie bardziej wzor nr 2 - wole jak obrączki są półokrągłe :)) Ile one mają szerokości???

Gość piekne obraczki
pierwsze maja 5,5mm model z apartu wlasnie, drugie 5 mm model nie pamietam skad ;)

To postulowalabym za tymi drugimi :)) Wydają mi sie bardziej eleganckie! :)