Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem z błona

prosze pomozcie mi...boje sie

Polecane posty

Gość mam problem z błona

mam problem, chce rozpoczac wspolzycie z moim chlopakiem, jestem dziewica, mam jakas bardzo zarosnieta dziurke, bo srednica wejscia do pochwy to okolo 0,5 cm, taka mam blone i bardzo boje sie pierwszego razu, jak wejdzie we mnie penis ktory ma srednice 14 cm??? umre z bolu albo do niczego nie dojdzie:( powiedzcie czy to normalne ze mam taka blone czy powinnam isc z tym do lekarza? dodam ze np nigdy w zyciu nie wlozylam sobie tampana bo nie dalo rady, teraz wiem juz czemu:(

Gość nieuczciwa...
NIe panikuj. Ja tez nigdy nie uzywałam tamponów bo nie dawałam rady ich włozyc. Swoj pierwszy raz wspominam dobrze. Bolało na poczatku, ale był to bol do zniesienia bez zadnej rzeźni. Najlepiej jak partner wejdzie w Ciebie jednym szybkim pchnięciem, a nie stopniowo i powolutku

A ile masz lat?:) Niech cie moze rozluzni oralnie, potem jeden palec, dwa i w koncu penis:P:D

Gość bylas u ginekologa zapewnie
Domyślałam się, że skoro myślisz o współżyciu jesteś już dojrzałą osobą i masz około 17-20 lat. Więc napewno byłaś już u ginekologa na badaniu.Czy on Cię nie uspokoił? Tylko 2% kobiet na świecie ma taką błonę którą wycina się chirurgicznie, bo nie jest możliwe odbycie stosunku. Nie sadze ze to tych osob sie zaliczasz. Ja tez sie kiedys obawialam ze nie wejdzie :P ale wszedl, a ma 19cm. Była bardzo dluga gra wstepna, dobre nawilzenie, malo strachu i jakos poszlo. Bolalo tylko troszeczke i nawet nie bylo krwi. Wiec nie masz sie czym przejmowac, pogadaj z ginekologiem czy on mysli ze bedziesz miala problemy z rozpoczeciem wspolzycia. A jelsi chodzi o tampon to zapewnie nie moglas wlozyc bo kupilas albo nie najmniejszy rozmair albo spowodowal to stres. Moze zle wkładalas? Z tamponami jak z soczewkami :D nieraz 30 minut czlowiek na poczatku sie natrudzi by dobrze zalozyc. powodzenia.

Gość wiśniowka
hej! mialam podbnie i jakos dalam rade... ale zanim to zrobisz musisz byc pewna czy to jest odpowiedni chlopak na Twoj pierwszy raz.Czy jest czuly,kochany i nie wykorzytsuje Cie, pamietaj ze to co sie moze wydarzyc bedzie wspomnieniem na cale Twoje zycie i nie moze byc przypadkowe i pochopne... Jesli jestes pewna ze to Ten facet i jestes gotowa to nie denerwuj sie kazda dziewczyna musi to przezyc. Troche to boli,mniej lub bardziej. Musisz byc zrelaksowana i podniecona. Nie chce Cie namawiac do alkoholu, ale warto przed 1 stosunkiem wypic drinka zeby sie rozluznic, 'rozdziewiczanie' moze nastapic po 1 razie a czasem trzeba sprobowac 2 raz. No i zeby chlopak nie robil potem za duzo ruchow, tylko naderwal i koniec...Po paru minutach zobaczysz jak wyplyna z Ciebie strzepki blony,moze troche krwii. Odczekaj potem ze 2 tygodnie az rana sie zagoi i wszytsko potem bedzie przyjemne i bedziesz czerpac satyskakcje z sexu:) aaa i jeszcze cos...zabezpieczenie: tabletki lub prezerwatywa...a i zeby chlopak byl zdrowy( choroby przenoszona droga plciowa) powodzenia buzka

Gość takajednamaladziewczyna
a skad wiesz jaka masz srednice?? sama sobie zmierzylas czy lekarz Ci powiedzial?? bo jesli lekarz powiedzial tak i nie stwierdzil ze mozesz miec porblemy przy wspolzyciu to bedzie wszytsko ok, ale jesli stwierdzil ze moze byc problem to pewno mowil cos o chirurgicznej defloracji? Ja wlasnie ma ten problem, nawet pol centymerta srednicy nie ma u mnie:/ i musze sie poddac zabiegowi chirurgicznemu bo w innym przypadku jesli bym tego nie zrobila i chcialabym wspolzyc to alo nic by z tego nie bylo, albo przy ewentualnym "powodzeniu" moglo by dojsc do krwotoku Pozdrawiam

Gość mam problem z błona
mam 22 lata, z chlopakiem jestem pol roku. Tak, bylam u lekarza i to on mnie wlasnie nastraszyl, powiedzial: "ale beda problemy przy wspolzyciu..." no a tabletki biore juz

Gość wiśniowka
Moze warto samemu troche sprobowac i potem sie dowiesz czy dasz rade czy lepiej chirurgicznie. Tylko pamietaj...jak bedziesz sie stresowac,denerwowac to bedziesz spieta i 'ciasna' i nici z wejscia...

Gość mam problem z błona
powiedzial mi o tej srednicy lekarz, nie wierzylam i zerknelam w lusterku sama, zgadza sie, jest to 0,5 cm... :(

Gość takajednamaladziewczyna
heh powiem wam ze ja probowalam, zanim wiedzialam ze az tak zle jest... i nic nie wyszlo zupelnie nic, chociaz zero zdenerwowania wogole zapowiadalo sie super, zdenerwowanie przyszlo wtedy keidy nic nie wychodzlo :/

Gość mam problem z błona
takajednamaladziewczyna+> tzn jak probowalas? co robilas?

Gość wiśniowka
No to co za ginekolog. Mowi 'bedzie problem' i zostawil dziewczyne z takim stresem. Powinien zaproponowac kiedys ten zabieg a nie straszyc... i narazac na nieprzyjemny stosunek

Gość o bonnnnnnyyyy
no jak mowi ze probowala, to chyba wspolzyc, no nie bo coz innego mogla probowac :p

Gość mam problem z błona
dziekuje dziewczyny za wypowiedzi, chyba wybiore sie do jeszcze jednego lekarza bo jak w takim stresie mam isc do lozka z moim chlopakiem to chyba umre...

Moja 15-letnia siostra też nie mogła włożyć tamponu. I nie z tego powodu co Ty myślisz. To był stres \"pierwszego tamponu\" hehe. Po kilku próbach jej się udało. Błona dziewicza jest jakieś 1,5-2 cm w głąd od wejścia do pochwy, więc jak możesz wiązać średnicę wejścia do pochwy z błoną:o Do tego samo wejście do pochwy widać dopiero po rozchyleniu warg sromowych wewnętrznych, a i tak oczom ukazuje się \"kwiatuszek\":) (czyli tkanka, która się tak jakoś układa:) ), a nie dziura. Dziwna ta Twoja budowa:o;) Druga rzecz to penis o średnicy 14cm!!!! Cofnij się do podstawówki i jeszcze raz baaaardzo dokładnie przeczytaj co to jest średnica, a co to obwód czy długość. Pozdrawiam

Gość jak nic w niej
nie siedzialo to chyba duzo :D