Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alynka

nadzerka

Polecane posty

Gość alynka

w piatek bylam u ginekologa ktory stwierdzill ze mam powiekszony jajnik i nadzerke ... i nic nie da sieu z tym zrobic az nie urodze dziecka . co o tym myslicie? napewno zbadam sieu jeszcze u innego specjalisty...mam czeste bole jajnika...i strasznie sieu boje :(

Gość Anula_r
U mnie tez stwierdzono nadzerke, ale moja ginekolog powiedziala ze wystrczy to kontolowac i jezeli sie nie powieksza ani nic innego sie nie dzieje to nie ma sensu tego usuwac. Ale piszesz ze bola Cie jajniki, wiec na Twoim miejscu skonsultowalabym sie jeszze z innym ginekologiem.

Gość Anula_r
aaaa slyszalam (moja znajoma to potwierdza) ze usuwanie prawie nie boli wiec nie masz sie czego obawiac :)

Gość alynka
dZIEKI ..

Gość ja też miałam nadżerkę
i nie rodziłam dzieci, ale lekarz przez rok nie potrafił jej usunąć chemicznie - więc zdecydowaliśmy się ją wypalić. To nic nie boli, jeżeli jest dobrze przeprowadzona, no i nie wolno uprawiać seksu przez 6 tygodni dopóki się nie zagoi :(. Pamiętaj, że nie leczona nadżerka może zrakowacieć!!!

Gość affffka
to nie prawda ze nic z tym nie mozna zrobic , moja siostra miala problemy z nadzerką i miala operacje-wypalanie nadzerki. Nie mozna tego bagatelizowac.

Gość alez Ty dziecko jestes
Do kolezanki powyzej Wypalanka to nie operacja tylko maly zabieg,to po pierwsze. Po drugie,jezeli jest prawidlowa cytologia bez stanu zapalnego to nic nie trzeba leczyc. Nadzerka to fizjologia i tylko w Polsce lekarze robia z tego dramat a przy okazji niezle nabijaja sobie portfele. Podstawa jest cytologia a w razie stanu zapalnego -kolposkopia,na jej podstawie dopiero mozna wypalac nadzerke.

Gość miałam usuwaną nadzerkę
w ten czwartek. z tego co mi lekarz powiedział to kobietom, które nie rodziły najlepiej jest wymrażać i taką też metodą miałam robione. wszystko trwało pare minut, nie bolało wogóle (może troche ze względu na to że gin używał największego wziernika) myslałam o tym czy jest sens ją usuwać, mam ją odkąd pamietam (mam 25 lat) i zawsze 1 grupę cytologii. wiem że ta nadżerka to fizjologia ale też z każdej nadżerki może rozwinąć się rak, więc zdecydowałam się ją zlikwidować :) nie mogę się kąpać, uprawiać sexu, dźwigać przez 6 tyg...a i mam wodniste upławy dosyć obfite i oczywiście nie można używać tamponów.

Gość mialas pierwsza grupe
i lekarz usunal Ci nadzerke??????????????????? Koszmar,konowal jeden. Tak jak napisalam wyzej,lekarze robia kasse na nas i tyle. A to,ze z nadzerki moze byc rak,owszem,zgadzam sie z tym ale tylko pod jednym warunkiem. Mogloby sie tak stac ,gdybys u gina pojawila sie za 10 lat na kolejna cytologie. Przy corocznych kontrolach napewno nic takiego by sie nie stalo.

Gość miałam usuwaną nadzerkę
tak miałam pierwszą grupę i zawsze taką miałam, a robię cytologię co roku (on tego wymaga). zabieg miałam refundowany, więc zdecydowałam się usunąć. mam zaufanie do tego gina, podoba mi sie to że bardzo dba o coroczną cytologie(mimo iż mi z racji tego że miałam pare pod rząd pierwszą grupę przysługuje 1 cytologia na 3 lata refundowana!!!! taki jest przepis), nie pcha się z tabletkami (jeśli już to sczegółwe badania) czy antybiotykami. zobaczymy co z tego wymrażania zostanie i czy za jakiś czas znów sie nie pojawi :) ale wtedy już jej nie będę usuwała...

Gość aluś
Warto się też zastanowić nad jeszcze innymi metodami leczenia. Moja lekarka zdecydowała się na opatrunki i też poskutkowało. Zupełnie niebolesne i ponawiane przez trzy kolejne wizyty w odstępie paru tygodni. Po nadżerce ani śladu!

Gość a jakies domowe sposoby
??? sa wogole ? moj gin mimo ze tez mam 1 grupe kazal mi ja zamrozic z czego 60 zl kosztuje wykupienie samego leku , pewnie ma z ta firma podpisana umowe , zabieg tez refundowany ja sie nie dam ..wogole juz se czosnek tam wlozyc :P

Gość a jakies domowe sposoby
tzn wolę ale wogole ;-)

Gość nierozumiem hmmmm
wykupienie, jakiego leku? ja nie wykupowałam żadnego leku ??????

Gość brrrrrrrrrrr
pierwszą grupę mają tylko dziewczynki i to nie wszystkie, a ile ty masz lat, bo jak uprawiasz sex to na pewno nie masz 1 ej grupy

Gość nierozumiem hmmmm
śmeszne :) poprostu mój facet dba o higienę :) co to za reguła wogole!!!!!

Gość faktycznie nie rozumiesz
stan zapalny często bywa odpowiedzią organizamu na mikrouszkodzenia śluzówki. Które podczas seksu powstają. POjawiają się bakterie, itd. Tak jest u większości kobiet. Jeśli masz I mimo seksu, to się ciesz, ale teksty io higienie sobie daruj, bo ośmieszasz się :)

Gość brrrrrrrrrrr
no wiesz, tak sie mowi dziewica ma 1

Gość ewqa2
Co Wy gadacie? Duzo wspolzyjacych kobiet ma pierwsza grupe. Zarowno 1 jak i 2 sa prawidlowe i bez znaczenia jest ,ktora z nich sie ma. Co do higieny,to nie ma to znaczenia przy okreslaniu grup w cytologii. Teraz powinno sie wykonywac nowa metoda a tam wogole sie nie okresla stopni i ta jest najdokladniejsza.

Gość nie wiem kto tu się ośmiesza
wiesz tak się skałada że skończyłam akademię medyczną i nadżerkom poświęciąłm trochę więcej czasu niż ty i widziałam niejedno!!! ty się ośmieszasz tekstami że tylko dziewczynki mają pierwszą grupę!! bo tak jak dziewczynka może mieć 3 tak kobieta regularnie współrzyjąca 1 !! i akurat higiena zwłaszcza faceta ma duże znaczenie!!!! chyba nie musze ci mówić co znajduje się pod napletkiem ;) druga grupa nie jest prawidłowa bo jest stanem zapalnym a z KAŻDEGO stanu zaplnego może rozwinąć się nowotwór!!!

Gość ewqa2
Wiekszosc kobiet ma 2 grupe i ginekolog tego nie leczy bo nie kazda grupa 2 to stan zapalny.

to czym twoim zdaniem jest 2 grupa? :) pierwsza grupą dla kobiet współzyjących ?!!!! jesli bys widziała po czym cytolog różnicuje na grupy to bys nie pisała takich głupot pozdrawiam :)

Gość faktycznie nie rozumiesz
nie mów mi co siedzi pod napletkiem, bo aż się boję :) natomisat postudiuj teraz ortografię :)

Gość ewqa2
Ja uwazam,ze 2 to norma u kobiet i tyle.

na brak argumentów najlepsze jest zwrócenie uwagi na błędy :) nie można być dobrym ze wszystkiego:) żegnam,

Gość ewqa2
Dziwie sie,ze lekarze mowia o 2 grupie jako o normie, Ty piszesz inaczej,oni inaczej. Leczyc tez malo ktory potrafi ale to juz inny temat. Pozdrawiam studentke medycyny.

Gość to nie jest
tak, to ostatnio jest modne, jak ktoś pokazuje błąd, to zaraz jest płacz, że to brak agrumentów :) Poprawne pisanie nie wymga zbyt dużo zdolności :) Ale oczywiście, ortografię wymyślił ktoś na złość takim geniuszom jak ty :) Jeśli medycynę kończą ludzie, którzy pienią się, rzucają, nie potrafia pisać, wypowiadać się składnie...rany julek, to przeraża :|

Gość no i zaczelo sie
Nie rozumiesz, ktos Ci juz powiedzial-Zegnam ,co oznacza,ze nie ma juz ochoty dyskutowac. Po co piszesz? Nigdy w zyciu nie zrobilas bledu? Przesadzasz troche...........

Gość a ty tu rządzisz
czy jak ? masz troszkę namieszane w główce :)

Gość ice tea green
kiedyś miałam robioną cytologie w dniu, w którym ginka stwierdziła u mnie zapalenie jajnika i grzybicę. wynik:grupa 1. a i sex uprawialiśmy z moim facetem wtedy po 3 razy dziennie :D hehehe jak króliki ;)