Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Umiarkowaanaa

Makijaż pernamentny i henna

Polecane posty

Gość ervi
A gdzie jest jakis dobry salon w Rzeszowie albo okolicach??? tez bym sie chyba zdecydowala... juz dawno o tym myslalam.

Gość MałaWargA
Mam zrobione usta makijażem permanentnym. Wcześniej miałam bardzo małą górną wargę i wpadłam na pomysł makijażu. Zrobiłam dokładny wywiad, byłam u 3 kosmetyczek. Kosmetyczki zaproponowały to samo - tabletki przecowbólowe przed i maść znieczulającą i lód. Wzięłam 2 ketonale i umówiłam się do kosmetyczki, która spodobała mi się i miała ładny gabinet. Zaczęła robić mi kontur. To był koszmar. Ból nieziemski po 2 ketonalach. Nie wytrzymałam, nałożyła mi dużo maści. To samo, bolało jak diabli, zrezygnowałam. Uciekłam z gabinetu. Przez pół roku nawet nie chciałam o tym pamiętać. Koleżanka mojej mamy zrobiła sobie usta malijażem u lekarki estetycznej. Jak opowiadała to ją nic nie bolało. Znów zaczęłam o tym myśleć. Pojechałam na konsultację. Powiedziałam, że chcę zrobić makijaż na ustach, ale bezboleśnie. Zrobiła mi próbę czy boli podczas konsultacji. Znieczuliła mi jakąś maścią skórę, tu zrobiła zastrzyk i usta mi zdrętwiały tak, że nic nie czułam, potem włożyła mi igłę do makijażu i nic nie bolało. Jestem z siebie dumna, że mam makijaż. A, znieczulenie nazywa się stomatologiczne. Polecam taką próbę bólową. Mozna się przekoanć czy rzeczywiście wytrzyma się. A trwa to około godziny. No i brałam tabletki przeciw opryszczce. Podobno konieczne, jak się nie bierze może zrobić się opryszczka i wtedy kolor będzie nierówny.

Gość młoda kosmetyczka
moim zdaniem to super rzecz właśnie będę robić taki makijaż na brwiach i kontur ust jak będę po to podzielę się wrażeniami.

Gość uupppppssss
A czy na usta ? małe makijaż spowoduje ich powiększenie? Ile kosztują usta?

Gość marta-zalamana
czesc dziewczyny mam pytanie czy makijaz pernamentny mozna usunac prosze o odpowiedz.pozdrawiam

Gość asiulicaaaa
JA POWIEM TAK; ZROBILAM SOBIE BRWI JAKIES POL ROKU TEMU,BARWNIK ZANIKA I JAK DLA MNIE JEST JUZ PRAKTYCZNIE NIEZAUWAZALNY TAKZE NIE JESTEM BARDZO ZADOWOLONA,OWSZEM PO ZABIEGU BYLAM SZCZESLIWA ZE WRESZCIE NIE MAM JUZ PROBLEMU Z JASNYMI BRWIAMI ALE OBAWIAM SIE ZE ZA NIEDLUGO ZNOWU DOPADNIE MNIE TA TRAUMA... NIE CHCE ZNIECHECAC INNYCH DZIWCZYN CIEKAWYCH JAKI BEDZIE MIEC EFEKT,MOZE TO TYLKO NA MNIE TAK DZIALA WIEC NIESZKODZI SPROBOWAC I SAMEMU SIE PRZEKONAC.

Gość saierweiya
Witam, otóż jeżeli chodzi o ceny makijażu np u mojej kosmetyczki wyglądają następująco : oczy góra 450 zł, oczy dół 350 zł, usta same kreski 450 zł, usta kreski + półwypełnienie ( co mam sama i bardzo polecam ) 800 zł, brwi niestety nie pwmiętam. Czy boli? mnie na przykład balało bardzo, mimo znieczulenia, jest to dość denerwujący ból, ale da się wytrzymać, najgorszy jest pierwszy zarys. Ale wbrew pozorom, oczy nie bolą tak strasznie jak usta, przynajmniej u mnie, każda z nas ma inaczej na pewno. Utrzymuje się od 3 do 4-5 lat, ale w miedzy czasie należy gdzie niegdzie wypełniać. Przed zabiegiem daw, trzy dni polecam brać HEVIRAN , przeciw zakaźny, przeciw opryszczce, jeśli ktoś ma skłonności. Henna na rzęsach wydaje mi się, że w niczym nie przeszkadza. TAK JUż MY KOBIETY MAMY, żE ROBIMY Z SOBą CUDA NIEWIDY, BY BYć PIęKNą, JAK TO SIę MóWI :CHCESZ BYć PIęKNA, TO CIERP: :) mimo bólu POLECAM KAżDEJ!!! WYGODA !!! pozdrawiam serdecznie

Gość ALETA
Hej.Zrobilam sobie makijaz na brwiach i do konca nie jestem zadowolona gdyz za taka cene co sie placi to jedna brew p[owinna byc odbiciem drubiej a u mnie tego nie ma.Jedna mam nizej a druga wyzej,jedna jest krotsza a druga dluzsza.Zaplacilam 800zl i po wszystkim uslyszalam ze za 3 miesiace musze zrobic dopigmentowanie ktore mnie bedzie kosztowac 60% tej kwoty.Moim zdaniem to jest przesada!!!!Juz lepiej isc sobie zrobic tatuaz na brwiach i bedzie do konca zycia niz tyle kasy na to placic i jeszcze nie wiadomo ile sie to utrzyma.

Gość ChcęByćBella -
Proszę o podpowiedź gdzie w Łodzi można dobrze \"zrobić\" permanentnie usta Pozdrawiam

czesc dziewczyny zrobilam sobie ostatnio jak bylam na wakacjach w polsce makijaz permanentny brwi, chcialam to zrobic bo od dawna zeby dobrze wygladac musialam rysowac kreski. pani lingeristka rysowala mi 1,5 godziny brwi kredka i obie patrzalysmy jak to wyglada. jak bylysmy oby dwie zadowolone z rezultatu zaczela wkuwac igle. zaproponowala mi jasniejszy kolor bo jestem blondynka ale po dwoch tygodniach na poprawie poprosilam o ciemniejszy kolor. jest fantastycznie brwi sa idealne, rowne i mialam bardzo mila obsluge. naprawde polecam salon urody viva w toruniu a jakby tego bylo malo to wlascicielka jest mistrzynia polski w makijazu permanentnym , za jakis czas ide robic usta POLECAM

Gość kseni
dziewczyny proszę powiedzcie mi gdzie dobry makijaż ust mozna zrobić w Lublinie

HELLO;) ja idę w sobote zrobic brwi i w najbliższym czasie tzn.przed świętami planuje kreski na górnej powiece;) Juznie mogę sie doczekać.Za brwi zaplace 300zł wiec nie jest źle

Gość anecia1983
Hey dziewczyny! Czy mogłybyscie polecic kogos w trójmiescie? Bardzo porsze o odpowiedz, pozdrawiam

Gość anecia1983
Hey dziewczyny! Chciałabym zrobić sobie makijaz pernamentny, czy mogłybyście polecić kogos w trojmiescie?pozdrawiam

Gość Julia74
Warto wiedziec, ze przy makijażu permanentnym barwnik wprowadzany jest na rozne głebokosci dlatego tez po 2-5 latach zanika nierownomiernie , natomiast przy makijazu trwalym barwnik wprowadzany jest na rownej glebokosci dlatego zanika rownomiernie.

Gość dzezabela
Do chcebycbella na Rzgowska 212 tylko dlugo czeka sie na zapisy ja ide w czwartek na brwi poniewaz jestem po wypadku i mam spalone jest to jedyny ratunek dla mnie niestety!

Właśnie ja teraz zastanawiam się nad makijażem permanentnym oczu. Na początku przerażał mnie ten ból związany z całym zabiegiem, ale dowiedziałam się, że w Instytucie Urody New Look makijaż permanentny jest robiony pod znieczuleniem miejscowym. Mam tylko pytanie, jak długo po zabiegu jeszcze odczuwa się jakikolwiek dyskomfort? Czy oczy są długo spuchnięte?

Gość NelkaKrakow
Hej dziewczyny:) Właśnie apropos makijażu brwi ciągle nie mogę się zdecydować... Troche się boje co to bedzie:) Doradcie cos:) Mam sprawdzone miejsce w Krakowie, były tam moje kolezanki i są bardzo zadowolone. To jest Studio Makijażu Permanentnego Artline na Floriańskiej... Proszę o rade:))))))

Hej dziewczyny, w kwestii ust - ja jednak bym nie ryzykowała, chyba, że ma się sprawdzony salon - wtedy jasne. Natomiast podoba mi się pomysł robienia kresek na powiekach i sama też rozważam ta opcję ;) Generalnie, żeby wiedzieć "z czym to się je" - możecie kuknąć na permanentny.com - macie tam opisane pigmenty, które są stosowane do makijażu permanentnego i sprzęt do tego stosowany. Można przy okazji skusic się na szkolenie - takie jednak mysle, że najbardziej przydatnym będzie dla dziewczyn zainteresowanych kosmetyką bądź kosmetyczek właśnie.