Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kausy

moje ataki

Polecane posty

Gość kausy

a wiec kochani u mnie zaczelo sie tak .mam w tej chwili 29 lat. jakies 10 lat do tylu cos zaczelo sie ze mna dziac czulem sie okropnie, gdziekolwiek bym nie byl czulem ze mnie tam niema bo ciagle myslalem o swoim zlym samopoczuciu.akurat pewnego dnia siedzialem sam w domu i zaczelo mi sie robic slabo , to nie przychodzi u mnie nagle lecz powoli czuje ze sie zaczyna ze zaraz zaslabne czuje ze sie oddalam od rzeczywistosci i otwarlem to piwo i wypilem.przeszlo.gdy powtorzylo sie to kilkakrotnie wystraszylem sie ze wpadne w alkochol i poszedlem do lekarza.acha dodam ze gdy spojrze w niebo widze takie drobniutkie ze tak powiem mrowisko.lekarz kazal porobic badania ktore nic nie wykazaly i wyslal do okulisty.pani zbadala bardzo dokladnie ,stwierdzila jakas tam niegrozna wade wzroku i wyslala do neurologa.po wizycie u neurologa stwierdzono nerwice wegetatywna i mila pani przepisala mi bellergot to jakies tabletki ziolowe ktore po jakims czasie sprzedawano tylko na recepte .bylo lepiej na jakis czas.zmienilem lekarza i;bralem elenium potem sedam6 a obecnie relanium5 dwie rano i dwie wieczorem ale jakos i tak nie czuje sie najlepiej . one dzialaja jakis czas po tabletkach porannych czuje sie dobrze lecz okolo 13 juz zaczyna sie cos dziac czuje sie juz podenerwowany jade samochodem -mysle stoje w korku - mysle to jest straszne- wchodze do sklepu i mysle czy nie bedzie kolejki bo co bedzie jak zaczne sie trzas jak zemdleje???... odpowiedzcie na podobne przypadki i napiszcie

Gość NIIIEEE dziala
leki uspok.dzialaja doraznie ....ataki paniki z nerwicy tez tak mam ,masz to od 10 lat to tak jak ja

Gość kausy
wiec powiedz mi jak ty sobie z tym radzisz i czy bierzesz jakies leki?

Gość dooPLM
ludzie czy Wy nie pracujecie, ze macie czas na ataki>?

Gość kausy
dooPLM widocznie nie znzsz tej udreki

Gość NIIIEEE dziala
dooPL...ales pieprznal jak łysy grzywa o parapet! Pracuje ,mam rodzine ,wiele obowiazkow , a do tego nerwice ,ataki itp.nerwica nie wybiera pory atakuje kiedy sie tego nie spodziewasz!Ja umiem -nauczylam sie juz znosic ataki ale gwarantuje Ci ,ze jakbys Ty wolny od nerwicy mial taki atak to bys sie ...posikal!wiec nie kpij!

Gość kausy
dokladnie nieee dziala mowisz prawde tez pracuje i to ciezko i mam zone i dzieci a choroba nie wybiera...

Gość NIIIEEE dziala
Kausy>dlugo by pisac ale jest tak raz lepiej raz gorzej >zima biore Pramolan bo mam gorzej a wogole od lat lorafen -po cwiarteczce dziennie lub poloweczce -tak dla "oszukania"siebie bo wiem ,ze dziala na moja psychike dosc dobrze ale bez nich to bym "umarla" Atakow sie nie boje ,umiem je przeczekac ....nie boje sie ,ze umre tylko nie chce wywolywac widowiska....jak sie zaczynam tak wewnetrznie na siebie wsciekac to szybciej mi mija.Generalnie ide do przodu ,nie odpuszczam -tak naprzekor sobie i to dziala

Gość kausy
niee dziala tak wiem i tez powoli probuje sie nauczyc z tym zyc choc ciezko bo czasem nie wychodzi np mialem teraz komunie chrzesniaka i nie poszedlem do kosciola bo sie balem bo ciagle o tym myslalem ze co bedzie gdy sie zacznie.co do lekow to juz sam zglupialem czy one uzalezniaja czy poprostu po czasie przestaja dzialac

Gość NIIIEEE dziala
Dziekuje Bogu za internet bo dzieki niemu poznalam ludzi na forach o nerwicy i wiecej mi to dalo niz psychiatra przed laty...polecam!Acha jeszcze biore atenolol na szybki puls -od 8 lat wiec moje serce sie wyciszylo. Wogole to nie mam tak caly czas zle mam takie nawroty -pare miesiecy zlych (zwykle zima czyli stany depres.)potem dluzszy czas dobrze...teraz z wiosna (choc marna) jest prawie ok ale przede wszystkim wiem ze mam takie g****no i bedzie mi towarzyszyc do konca zycia ,traktuje jak kazda inna przewlekla chorobe z ktora musze zyc i ciesze sie ,ze nie mam jakiejs choroby organicznej bo byloby gorzej

Gość NIIIEEE dziala
Przestaja dzialac a my jestesmy uzaleznieni ale mozna stopniowo sie odstawic ,ja juz mam taka udana probe tylko jak mam nawrot to i tak siegam po leki bo niby dlaczego nie?do tego sluza i jestem ich zwolenniczka .Terapie u psych.sa dlugie i trzeba miec na nie czas i ochote a dla mnie to tylko belkot i nie mam ochoty

Gość nika23
ja tez to mam mialam jakis czas spokoj a teraz to gowno wrocilo boje sie sama zostac w domu bo moge pasc i co wtedy ciagle mam zawroty glowy,odloty jakbym sie nacpala i juz mnie to meczy lek troche ustal ale ogolnie jak sie klade to mysle i tak caly czas mysle czy cos sie stanie

Gość nika23
a pozatym ciezko mi sie oddycha i boli mnie w mostku i ciagle mieze cisnienie to jakis cholerny obled

Gość NIIIEEE dziala
bo to wlasnie wraca jak bumerang i jak sie zastanowisz i przypomnisz jak bylo zle i minelo i bylo dobrze ....to teraz tez odpusci

Gość kausy
to wraca jak bumerang sa dni ze wogole nie musisz brac nic na uspokojenie a sa takie ze jak tylko zle sie poczujesz to nie przestajesz o tym myslec i im wiecej o tym myslisz tym gorzej i nie daj bog stac wtedy w kilkukilometrowym korku...

Gość NIIIEEE dziala
Mierzenie cisnienia naokragko i sluchawki w uszach -ten okres mam za sobs juz dawno!Wyrzucilam do kosza bo sie nakrecalam ,teraz mierze je od wielkiego dzwonu ,faktem jest ze jak pisalam od dawna biore atenolol wiec serce mi juz nie lata dzieki temu pozbylam sie obsesji chorego serca

Gość kausy
do niki- a bierzesz jakies leki?

Gość NIIIEEE dziala
nie bralam lekow przez 3 miesiace -lekarz mi odstawil bo zle sie czulam ale wtedy przekonalam sie ze zle samopoczucie wynikalo z nawrotu choroby a nie samego odstawienia

Gość NIIIEEE dziala
leki dobrze dobrane to naprawde indywidualna sprawa na kazdego dziala co innego

Gość kausy
dopiero gdy czlowiek wejdzie na stronke i poczyta o tym przekonuje sie ze nie jest sam ze to powazna ale popularna w tych czasach choroba

Gość NIIIEEE dziala
Musze konczyc ,pozdrawiam i nie daj sie !

Gość kausy
czas isc lulac pozdrowki dla nerwusek i nerwuskow...

Gość nika23
ja teraz jestem w ciazy wiec nie mam duzego pola manewru bralam relamiun ale mi juz nie pomaga wiec dali mi alprox ale tylko na napady a przed ciaza bralam rexetin i dzieki tym lekom wiedzialam ze zyje choroba sie cofala imialam odstawic teraz leki czulam sie tak dobrze ze zaplanowalam dzidziusia i bulo dobrze ale teraz mam nawroty i po porodzie mam przykazaqnie brac rexetin na szczescie zaczne normalnie zyc a do tego bralam w atakach paniki cloranxen5 5mg

Gość To jest niestety
opętanie przez ducha!! Tak, tak, nie żartuję. Doświadczony egzorcysta i po sprawie. Jak nie chcecie wierzyc- wasza strata!

Gość nika23
jakie opetanie czy ty wiesz o czym my rozmawiamy, to normalna choroba jedni choruja na raka a my na to i cale szczescie ze tylko na to bo ludzie ktorzy maja chora psychike zazwyczaj sa zdrowi na ciele i jak sie wycisza to objawy somatyczne przechodza

Gość To jest niestety
Gdyby to była chooba, to jużby dawno wyzdowial, a nie 10 lat się męczy... Poczytaj sobie na ten temat. Już nawet psychiatrzy w to uwierzyli ( nr choroby F44)

Gość To jest niestety
Poczytajcie: "Opetanie przez duchy", to wam sie oczy otworzą. Chyba ,że chcecie chorować, bo wam tak wygodnie...Czesto właśnie tak się zdarza.Wszyscy ie martwia i pełne zainteresowanie i współczucie rodziny....

Gość nika23
mi jakos lekarz nic takiego nie powiedzial i mysle ze innym tez nie a pozatym jak bralam leki to bylo barzdo dobrze i mialam je niedlygo odstawic ale wyszlo jak wyszlo i wiem ze przejde przez to jeszcze raz i wylecze sie kiedys a przynajmniej bede zyla normalnie kazdy dzwiga jakis krzyz tylko cholera jasna czemu my choc zawsze modlo byc gorzej wystarczy przejsc sie po oddziale onkologicznym i wtedy zobaczyc jak tam dopiero cierpia

Gość nika23
ja wiem ze tojest uciazliwe ale sami widzicie ze z tym da sie zyc a co maja powiewdziec ci ktorym zostaje kilka miesi4ecy zycia

Gość poczytaj sobie wreszcie
coś na temat opetań, anie z gory wsystko negujesz! Pewnie że nie wszyscy lekarze ten pogład podzielają. Wsrod lekarzy też sa ludzie o rożnym swiatopoglądzie. Chorowałam 20 lat.Zjadlam tony lekow i dopiero na starość przeczytalam o tym zjawisku. Egzorcysta wykryl u mnie dwa duchy! jeden żerowal na mnie od 6-go roku zycia....Obecnie jestem zdrowa, spię bez tabletek, co dawniej bylo niemozliwe. Ale jak tkim ludziom jak wy to wytlumaczyc. Egzorcyści sa tak potrzebni, a jest ich tak malo. Robią bardzo pozyteczna robote a wiekszość ludzi traktuje ich jak oszustów... To jest prawdziwe poslannictwo!