Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysia30

leki na ciśnienie w ciąży

Polecane posty

mam dylemat czy brac leki na podwyższone ciśnienie, lekarz mi je przepisał gdy byłam na ostatniej wizycie boje się naczytałam sie różnych rzeczy na temat zazywania leków w ciązy może macie jakies doświadczenie w tej kwestii??

Mam pytanie ..A dlaczego nie boisz sie bardziej ze twoje dziecko bedzie chore ..jesli nie wezmiesz lekow na nadcisnienie .. Prosze cie .. nie pytaj o to na forum ..Jestes pod opieka lekarza ..i jego masz sluchac .Przepisal leki to je bierz ..! Nadcisnienie w ciazy moze doprowadzic do tego ze twoje dziecko bedzie niedozywione ..niedotlenione ..dalej nie bede pisac ..mysle ze masz troche wyobrazni .. Podwyzszone cisnienie krwi ..blokuje prawidlowy przeplyw skladnikow odzywczych do ..twojego dziecka ..i wlasnie leki musza to cisnienie obnizyc .. Pozdrawiam

Oczywiście, że musisz zażywać te leki!!!!! I nawet się nie zastanawiaj!!! Nadciśnienie w ciąży jest naprawdę bardzo niebezpieczne jeśli nie leczone, a leki bardzo skuteczne i gwarantują bezpieczeństwo Twojego malucha, więc się nie wahaj, a wszelkie ewentualne obawy omów ze Swoim ginekologiem.

Gość mamusia24.00
Ja miałam nadciśnienie w ciąży.Brałam leki :Dopegyt i Dyhydralazinum. Nadcisnienie to cholerstwo.Cały czas było mi gorąco od tego...,a cha i jeszcze ....przez nadciśnienie szybciej bedziesz miała rozwiązanie ciąży.Ja tak miałam ....no ale mi wywoływali poród....

Gość mamusia24.00
mialo byc dopegyt ps.musisz brac te leki.....koniecznie

no i biorę nie ma co wkońcu jetesmuy pod opieka specjalistów jeszcze raz dziekuję dobranoc

Gość Pytam bo nie wiem222
Czy któras z was miała ciśnienie płucne związqane z wadą serca lub z innego powodu aha i była w ciązy?????