Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale to dziwne

Kiedys marzylem o tym zeby zdobyc piekna dziewczyna a jak mi sie to juz udalo

Polecane posty

Gość ale to dziwne

to zaczalem teskinic za dawnym , teraz nawet mysle ze lepszym zyciem . Mieszkalem sam , robilem co chialem , kiedy chcialem i z kim chcialem , nie wracalem czasami na noc do domu tylko siedzialem w roznych klubach itp. Mysle ze stale zwiazki sa troszke bezsensowne , zabieraja wolnosc . Idealnym wyjsciem bylo by dla mnie spotykac sie z dziewczynami raz na kilka dni i nie mieszkac razem tylko ze na takie cos zadna sie nie zgodzi . Zycie jest ciezkie :(

Gość skoro sie tak meczysz to moze
odejdz od niej?

Gość ale to dziwne
Kocham ja :)

nie rozumie, kochasz ja i sie meczysz z nia?\

Gość ale to dziwne
Sam tego nie rozumiem , przedtem mialem wieksza kontrole nad swoim zyciem , teraz wydaje mi sie ze ja utracilem .

Gość wniosek jest
jeden: albo jestes typem "hulaki" i zawsze bedziesz wolał bary i puby albo jeszcze nie dojrzałeś do związku, ale nie masz sie co martwic bo to na pewno przyjdzie :-) wszystko po jakims czasie zaczyna sie nudzic, bary tez ;-) z drugiej strony jeśli dziewczyna jest na tyle zaborcza, ze nie pozwala Ci od czasu doczasu wyjśc z kumplami na piwo to daj sobie z nia spokój...

no wlasnie,. moze ona cie zbytnio ogranicza? klazdy ma prawo od czasu do czasu wyjsc sam ze swoimi znajomymi

Gość kropkaaaaa
A ja Cie doskonale rozumie.tez tak mam . I nie wazne że sie te drugą osobę kocha.Chodzi o ograniczenie wolności i nie dajesz sobie z tym rady.Ale nie jestes sam ,każdy tak ma i nie mówcie że nie mam racji.

Gość ale to dziwne
Nie zabrania mi ale potem ma pretensje ze musiala siedziiec sama , czasami nie powie tego wprost tylko jest taka obrazona nadasana , powtarza ze jestem nieodpowiedzialny , wole towarzystwo kolegow niz jej itp.

no to rzeczywiscie Cie stawia w zlej sytuacji, ale przeciez mozesz jej wytluamczyc, ze potrzebujesz zwytczajnie od czasu do czasu pobyc z kumplami, a ona nie moze w tym czasie spotkac sie z kolezankami?

Gość każdy związek wiaże sie z
ograniczeniami, ale działąjącymi w obie strony, problem powstaje kiedy któraś ze stron zaczyna przesadzać... a druga sprawa to to, ze ludzie maja różne charaktery i nie można generalizować, ja np. jestem bardzo spokojną osobą i nie przepadam za wieczornymi wyjściami, od dwóch lat mieszkam z narzeczonym , który ma charakter podobny do mnie, więc razem sobie siedzimy w domku i nikt nie ma poczucia, że jest ograniczany

Gość jeszcze jest kwestia proporcji
bo jesli chodzi o jeden, dwa wieczory w tygodniu, a ona robi problemy to cos z nia nie tak, ale jesli ty chciałbyś 5 wieczorów z kolegami, a z nia 2 to ma rację :-)

Gość ale to dziwne
Ona chyba wszystkie kolezanki ma w pracy wiec moze nie chce sie po niej z nimi za czesto spotykac , wiem o co jej chodzi bo coraz czesciej robi aluzje ze jej kolezanki maja juz mezow , dzieci , rodziny , domyslam sie ze chce zebym sie oswiadczyl ale mi jest tak dobrze . Porownuje mnie do jakiegos Leszka , meza kolezanki , jaki to on jest odpowiedzialny , troskliwy i dobry ojciec z niego , raz jej nawet powiedzialem ze moze powinna go odbic swojej kolezance bo to moze byc jej wymarzony partner to sie obrazila .

Gość to sie z nia
zaręcz :-) przecież nikt nie powiedział, ze slub musi byc automatycznie po roku... możecie być zareczeni nawet i 10 lat, ale ona może bedzie wtedy troszkę spokojniejsza :-)

Gość ale to dziwne
Spokojniejsza dlatego ze dam jej jakis pierscionek ???? - kobiety sa dziwne :P

Gość niestety tak jest
sama jestem kobieta i potwierdzam to :-) to sa takie dziwactwa babskie ;-)

Gość bo wiele kobiet
po ilus tam latach związku, a niektóre nawet po roku chciałoby mówic już "narzeczony" bo to poważniej brzmi niz "chłopak", a czy ślub bedzie po roku czy po 15 latach to już nie jest tak ważne...

no mi to wcale by nie gwarantowalo spokoju :)

Gość ale to dziwne
Musialbym to sobie dokladnie przemyslec , to trudna decyzja , kocham ja a tak naprawde nie jestem do konca przekonany ze to ta jedyna , mam watpliwosci ,czy to jest normalne i gdy sie tak mysli to mozna oswiadczac sie dziewczynie....

nie rob nicwbrew sobie, aletez badz uczciwy i wobec siebie i wobec niej, bo teraz to sie robi powazniwe, tzn jesli ty masz obawy co do tego czy to TA jedyna, to nie wiem, czy wspolne mieszkanie ma sens , przy takich watpliowsciach.

Gość wszystko zalezy
od tego ile macie lat, ile ze soba chodzicie, jaka ona ma pracę, w jakim mieście zyjecie.... inaczej jest w duzym mieście gdzie ludzie sa bardziej anonimowi, a zupełnie inaczej w małej miejscowości gdzie wszyscy się znaja, wszyscy zyją według określonych zasad i konwenansów i wyczuwalna wtedy jest presja otoczenia, bo jesli w pracy ma 5 koleżanek i wszystkie już sa albo zamężne albo zareczone, a ona nie to czuje sie inna i gorsza... tak niestety jest, jesli w firmie koleżanki chrzanią cały czas o tropikalnych wakacjach to każda potem chce na takie jechać, a jesli gadaja o zaręczynach, ślubach i dzieciach to to tez się udziela...

dlugo mieszkacie razem?

Gość ale to dziwne
Ale ja zawsze z nia jezdze na wakacje :)

Gość to nie o to chodziło
ze chca razem jechać tylko o to, ze na takie , a nie inne wakacje.. jak u mnie w pracy była modna Dominikana to wszystkie w ciągu 3 lat były (z męzami ;-) ) na Dominikanie...

Gość tak se pisze
"życie jest ciężkie", owszem, dla tych którzy do niego nie dojrzeli (dotyczy to nie tylko sfery uczuciowej)

Gość ale to dziwne
Z kolegami chodze tylko posiedziec do baru , na dyskoteki prawie wcale a jak juz to z nia bo sam nie mialbym po co isc , przeciez ja nie mam zamiaru podrywac innych dziewczyn , tlumaczylem jej to ze spotykam sie tylko z kolegami . Razem mieszkamy okolo roku a jestesmy razem 2,5 .

sprawa polega na tym , by dac sobie oddychac w zwiazku , tak jak ona czasem potzrebuje rozmow o pierdolach z kobietami, tak ty potrzebujesz z facetami, Ona musi to zrozumiec, tylko,ze tu jest inny problem, Ty nie wiesz przeciez czy tak naprawde to jest TO, i tutaj sie rozbija cala sparwa.Moze decyzja o wspolnym mieszkaniu daje ci ewidentnie znak ,ze jednak to nie TA.

Gość pamiętaj że czasami
miłośc nie wystarcza...

Gość ale to dziwne
Mozemy wyjechac gdzie tylko chce , oboje pracujemy i stac nas na to , tylko ze dla niej idealne wakacje to byloby pojechac do jej rodzicow , ktorzy kupili sobie domek na wsi i teraz tam mieszkaja , ja moge tam pojechac ale max. na kilka godzin a nie kilka dni , jej matka jest najlepszym oficerem sledczym i ciagle by mnie przesluchiwala , zawsze jest "usiadzcie dzieci , musimy porozmawiac".... az mnie ciarki przechodza :(

Gość ja tylko jednego nie
rozumiem... dlaczego ty o tym wszystkim rozmiawiasz z nami, a nie z nią?? może gdybys jej wszystko wyjasnił tak jak z nami pogadał z nia powaznie to wiel rzeczy by się wyjaśniło... nikt nie siedzi w głowie drugiej osoby i czesto ludzi nie sa swiadomi tego co druga osoba ma im za złe, a czasami wystarczy szczerze porozmawiać!