Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie proszee

Kobiety pomozcie!! krotki post. mam problem

Polecane posty

Gość pomozcie proszee

za 5 dni skonczy mi sie opakowanie tabletek anty.2 dni temu czyli w sobote nie wzielam jednej i dzis dostalam okres. co mam robic?wzielam wczoraj tabletkei dzis tez i pomimo tego mam okres. dziekuje za pomoc

Gość szkoda kasy
dziwnie u Ciebie wystapilo ze po 1 tabletce zapomnainej wysapil okres..bierz tabletki do konca i pozniej zrob chyba 7 dniowa przerwe bo innego sposobu chyba nie ma:/

To faktycznie dziwne, że już po zapomnianej jednej tabletce tak Twój organizm zareagował. Podejrzewam, że te pigułki nie są dla Ciebie odpowiednie i chyba utrzymują za niski poziom hormonów, stąd to krwawienie. Powiedz o tym lekarzowi jak u niego będziesz, myślę, że powinien Ci je zmienić. Chyba już lepiej nie trzeba było brać dziś tabletki, skoro dostałaś okres, i zrobić 7-dniową przerwę. W ogóle skoro zapomniałaś tabletki w trzecim tygodniu brania nie trzeba było więcej brać i pominąć pozostałe. Jak okres wystąpił, to tak od razu pigułki go nie zatrzymają i to jest normalne. A co teraz zrobić? Trudno cos poradzić. Ja na Twoim miejscu teraz już zrobiłabym przerwę, niech się wykrwawi, co ma się wykrwawić i po 7 dniach rozpoczęłabym nowe opakowanie. Bo może być tak, że jak teraz będziesz dalej brac pigułki, to takie sączące się krwawienie utrzyma się do końca opakowania i wzmoże się jak skończysz to opakowanie i zrobisz przerwę. A to trochę długi czas ciągłego krwawienia.

Gość M***
wg mnie powinnas dokonczyc opakowanie i zrobic przerwe 7dniowa, a w ogole, to dlaczego, kiedy sie zorientowalas, ze zapomnialas pigulki, nie wzielas jej w pozniejszym czasie, a nastepnej juz o normalnej porze?? wiele pisze, ze zapomina o pigulkach, ustawcie sobie w komorce przypominacz i po zmartwieniu:-)🌼