Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Desire1987

WORK SERVICE - czy ktoś miał z nimi umowę?

Polecane posty

pytanie jak w temacie. wczoraj podpisałam z nimi umowę, ale dopiero dzisiaj zauważyłam, że 1) dali mi kopie umowy, a nie oryginał 2) nie jest wpisana stawka, za którą pracuję... dzisiaj tam chcę jechać, żeby to wyjaśnić, bo nie chcę żeby za miesiąc okazało się, że pracowałam cały miesiąc za darmo... czy ktoś podpisywał z tą firmą umowę i miał taki problem?

Koniecznie kseruj sobie karty czasu pracy (podpisane przez kierownika!!!!!) bo o nadgodzinach płatnych 100% będziesz mogła pomarzyc, pewnie dostałaś umowę-zlecenie, a jak Cię wyje.bią bez mydła na kasie to nie bój się nasłaś im PIPu. Gdzie pracujesz ? W Hiperze czy w Tepsie ?

hmm kartę czasu pracy mam jedna i ona jest moja. pod koniec dnia idę z nią i proszę kierownika o podpis. i dostaję to z powrotem. więc nie muszę kserować skoro to jest moje, prawda? pracuje na kasie w tesco. od wczoraj. dzisiaj tam pojadę żeby mi wpisali stawki godzinowe na umowę i dali oryginał... mam nadzieję, że wczoraj nie pracowałam za darmo :| a tak sie na tę pracę cieszyłam...

A w TESCO ???? To przyjemnej pracy. Moja córka miała z nimi umowę i nawet dostała rozliczenie dla Urzęu Skarbowego. Ale to było 4 lata temu i wtedy byli solidni. Nie wiem jak dzisiaj.

miło przeczytać, że ktos miał z nimi dobre doswiadczenia :) ale ja mam małe obawy. bo skoro nie napisali mi w umowie stawki tzn że jak za miesiąc do nich pójdę po wypłatę oni mi mogą powiedzieć, że skoro nie jest napisane za ile pracuję, to pracuje za darmo...

Dostaniesz najniższa możliwa stawkę, pewnie 5 zeta brutto za godzinę. Kartę czasu pracy na koniec miesiąca oddajesz Workowi bo przeciez z czegoś Ci muszą wynagrodzenie naliczyc. Miej oczy szeroko otwarte i nie daj sie wyru.chac.

no faktycznie oddaję... dzięki! skseruję ją sobie na pewno i jak będę ofddawać oryginał to poproszę o pieczątkę i podpis, zeby nie było że z kosmosu ją wzięłam... obym tylko dzisiaj załątwiła to wszystko :| bo jak nie to dzisiaj już popołudniu do pracy nie pójdę...

Lepiej się z tym zapoznaj http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/1608.htm http://www.adecco.pl/resources/ustawa+z+fala2.pdf Dobrze wiedzieć, co mogą, a czego nie Polecam rzetelnie Agencje Pracy Tymczasowej (nie wiem skąd jesteś) najlepiej te zrzeszone w ZAPT`cie :-) Intersource, Creyf`s, Adecco, Active Plus, Benefit, Manpower, Rannstad, Vedior, Tempo, Allbecon - na pewno te agencje przestrzegaja prawa pracy i ustawy o zatrudnieniu tymczasowym i nic Ci sie złego nie stanie

dziękuje slicznie Zenobio za te linki :) zaraz sobie poczytam trochę zanim tam pojadę. teraz już za późno, żeby zmieniać agencję, ale za miesiąc chyba poszukam czegos w adecco, bo mam oddział niedaleko, albo w jakiejś innej. odezwę sie później, czy udało mi sie cos załatwić

Gość doświadczony
Work Service to oszusci i krętacze! Ja 3 lata temu pracowałem w Real-u i na wypłate czekałem 2 miesiące, wszyscy którzy byli pod Work Servicem narzekali. Oni trzymali tak długo nasze pieniądze na procencie w banku żeby mieć jak najwięcej kasy nie licząc sie z nami. Banda debili. Doszło do tego że obiecywałem sobie, że następnego dnia nie pójde do pracy jak nie będzie przelewu.... dobrze, że to już przeszłość... uważaj na nich. Pozdrawiam.

ja pracowalam przez ich firme kiedys i nie bylo zle... tylko ze nie poinformowali mnie o zwolnieniu z powodu niedyspozycyjnosci - dowiedzialam sie jak przyszlam do pracy i po prostu nie bylo mnie na grafiku ;) innym znajomym wychodzily drobne oszustwa w wyplatach, tak wiec wszystko trzeba zapisywac

Gość zgadzam sie z doswiadczonym
tez pracowalam dla Work service. to wyzyskiwacze i oszusci

kurcze, jak dobrze, że założyłam ten topik :D zaufałabym im i przymykała oko na wszystko... a tak będę sie miała na baczności :D wróciłam już z ich oddziału, nanieśli stawkę na moją umowę więc ok. nie dała mi babka oryginału, bo powiedziała że oryginał jest dla nich a kopia dla pracownika. ale to chyba nie jest takie ważne... w każdym razie od dzisaiaj pilnuję wszystkiego i mam oczy szeroko otwarte :D dziękuję wszystkim za posty :) za miesiąc po skończeniu umowy przenoszę sie do jakiejś innej agencji :)

nie wiem już co o tym myśleć... wczoraj po pracy poszłam wpisać się na listę. zrobiłam to poczym podałam kobiecie moją kartę czasu pracy (raport godzinowy/rachunek) a ona mówi \"a, tego nie trzeba\" i poszła na gadaugadu z koleżanką... przyszłam do domu i czytam sobie co pisze z tyłu tej karty... punkt 1 \"raport godzin jest jedyną podstawą wynagrodzenia, ponieważ potwierdza wykonanie zlecenia\" :| :| :| więc jak ona mogła powiedzieć że to jest niepotrzebne skoro bez tego nie dostane kasy?! aaaa po co ja z nimi podpisywałam tę umowę... jak jutro pójdę do pracy to będę tak długo czekać aż mi podpisze i wczorajszy i jutrzejszy dzień :| może ktoś jeszcze ma jakieś refleksje dotyczące wsółpracy z Work Service?

Gość martynamartynaa
Moja koleżanka pracowała 3 dni przy inwentarycacji w marcu. Pieniędzy nie am do tej pory. Ja jutro idę na inw. ale z Leader Servis. Mam nadzieje że nie oszukają mnie, bo zależy mi na kasie na wakacje :)