Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttttttttt

Mam pytanie dotyczace umowy .

Polecane posty

Gość tttttttttt

Czy wazna jest umowa jesli ktoras strona przysle mi ja faxem podpisana i ja sam podpisze u siebie w domu , czy musza byc oba podpisy na oryginale .

umowa musi być spisana w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach - oryginałach

Gość tttttttttt
Tak myslalem , ze umowa musi byc miedzy stronami , dziwna troche jest tylko ze robie cos dla kogos kto mieszka 500 km ode mnie i nie jest to duza kwota wiec nie bede jechal tak daleko , osobe zna moj dobry znajomy ale wiecie jak z tym jest , czyli taka umoiwa nic nie znaczy ?

przecież można wysłać to pocztą, priorytet masz na następny dzień - w czym problem?

Gość tttttttttt
Ja problemu nie mam juz zadnego Ewka , pytam z ciekawosci i oczywiscie dziekuje:) Zapytam o jeszcze cos takiego bo widze ze sie znacie lepiej ode mnie :D . Jak np. ktos przysle poczta to jak nie bylem przy tym to nie moze pozniej powiedziec ze tego nie podpisywal bo np. poprosi kogos innego ?

Oczywiście, że nie. To jest już wtedy fałszowanie podpisu, na to jest inny paragraf. W wielu przypadkach strony nie są razem przy podpisywaniu umowy i to nie ma znaczenia. Ważne - aby każda strona miała swój egzemplarz umowy podpisany przez obie strony - w oryginale. Trudno np. żeby wszystkie umowy z Urzędem moasta były podpisywane na miesjcu, albo żeby burmistrz jeździł do kontrahentów, albo żeby każdy kontrahent urządu Miasta jeździł do burmistrza. Wojewoda, burmistrz, marszałek woj. nic by wtedy nie robił, tylko umowy podpisywał.

Gość chyba nie
ja mam taka mala uwage zajmuje sie tlumaczeniem umow, np w jezyku niemieckim i powiem wam ze takie umowy przesylane faxem to norma Tylko ze w takiej umowie jest zaznaczone ze umowa jest wazna gdy jest pzrzeslalan faaxem , nie musi byc oryginal a jak to jest pod wzgledem prawa to niestety nie wiem

Gość tttttttttt
Dziekuje :) Lubie to forum i wszystkie dziewczynki na nim 🖐️

Gość zawsze jest jakies ale
:D