Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a mialam byc madra...

nie warto nic poswiecic dla faceta, kto sie zgadza prosze o wpis...

Polecane posty

miesiac temu wyszlam za maz, za granica, rzucilam dla niego dobra prace w polsce, gdzie bylam osoba nie zalezna, samochod, rodzina, znajomi, ogolnie fajnie, on oczywiscie zawsze podkreslal ze to docenia itd, tu chodze do szkoly, ucze sie jezyka, ale coraz bardziej jestem zalamana osoba,ide do szkoly, bez centa w kieszeni, nie zapyta sie czy moze jakies drobne chocby na picie, nie mowiac juz o czyms do ubrania, i na dodatek powiedzial mi, ze powinnam docenic, ze on mnie utrzymuje, tzn,mam co zjesc....i moge zadzwonic do domu,to wszystko co moge......jakby ta milosc uleciala....chyba wrocic do domu pora

Gość ooouuuppp
czy Ty zartujesz ? ile masz lat? wyszlas za Polaka?

nie to jest zart, mam 30 lat, polak mieszkajacy w niemczech

Gość ooouuuppp
ludzie ile Wy macie lat? jak mozna byc tak glupią?

Gość moja opinia jest taka
nie ma co się użalać nad sobą , jeśli w Polsce byłaś osobą niezależną itp. to co stoi na przeszkodzie abyś i tam był sobą ? wiele osób pracuje i się uczy, coś ci przeszkadza to to zmień a nie siedż i rozpaczaj. Poza tym nie rozumiem dlaczego on ma się domyslać Twoich potrzeb- potzrebujesz kasy powiedz mu o tym, Jak byśmy mieli tylko czekać aż ktoś odgadnie nasze potrzeby wtedy nik nic by nie miał. Rozmawiajcie i zmień to co ci przeszkadza

Dlaczego glupia od razu? Miala pecha po prostu.Facet poczul sie pewnie,bo ona jest w tej chwili zalezna od niego,przynajmniej dopoki nie zacznie pracowac.No i z ksiecia zamienil sie w zabe...Szybko,musze przyznac.

ha,ha mialo byc zupelnie inaczej,a jest inaczej,mielismy razem rzucic papierosy, ale on moze palic bo chodzi do pracy, a ja bede mogla sobie cos pewnie kupic jak tez pojde do pracy,ale to pooootrwa pewnie,podsumowujac, w polsce z pensja 1800 mialam pelem luzik,tutaj sie czuje jak dziecko na utrzymaniu, nawet gorzej, bo rodzice jakies kieszonkowe dawali

nie uzalam sie narazie traktuje to jak zla bajke, a po za tym ucze sie intensywnie jezyka, jesli chodzi o prace to narazie jest mi ciezko isc samej poszukac, a on mi nie chce w tym pomoc

Gość tez zrobiona...
Zgadzam sie - nie warto. Duzo zalezy tez od faceta jakiego jest pokroju, jak zostal wychowany i jakie wartosci ceni. Taki malowrazliwy bedzie sie pewnie zachowywal jak ten Twoj. Smutna prawda. Mi tez niewiele brakowalo to calkowitego zatracenia siebie na rzecz meza. Uzaleznienie finansowe jest bardzo dolujace, ale mysle ze jak znajdziesz w koncu prace to odzyjesz. A wiesz juz przynajmniej jaki jest Twoj facet...

Gość ccc_ccc
nie chce Cię zasmucac, ale on pewnie jeszcze mysli, ze Tobie się to opłacało....

ha,ha bardzo mi sie oplacalo....rzeznia....

Gość ccc_ccc
widzisz, ludzie to sa tacy glupi - Ty robisz w ich stronę jakiś gest, uklon, idziesz im na rękę a oni mysla jeszcze, ze Ci się oplacało moze z nim tez tak jest..grunt to wiara we wlasną zonę..egoisci pieprzeni :o

dokladnie, chyba tak mysli....to jest poprostu smutne, ze ufasz czlowiekowi, wszystko zostawiasz, bo on Ci we wszystkim pomoze,np.jezyk,praca, a tu lipa, oczy otwieraja sie szybko , ale mam co zjesc....super

Gość ccc_ccc
dlaczego nie masz tam pracy? nie pomyslalas o tym wczesniej? przeciez cos musialas planowac?

dopiero od 3 dni mam pozwolenie na prace, teraz moge zaczac juz szukac, ale moj jezyk jest jeszcze slaby i musze chodzic do szkoly, ale szukam nawet putzek tak zwanych tutaj

wczesniej bez pozwolenia mozesz sobie pomazyc,jeszcze ze slabym niemieckim, no chyba ze ktos sie pyta za ciebie, ale moj kochany maz nie pomaga mi w tym, nawet nie chce, pewnie sie boi mojej samodzielnosci

Gość kkkkkkkkkkk
nie warto masz racje juz to pisalam gdzies dzisiaj mi wczoraj powiedzial ze dla niego jestem nikim i nic nie mialabym bez niego, ze jestem przybleda i ze mnie nie potrzebuje i ze mam byc grzeczna i mila bo mnie wypierdoli pod most a tak naprawde to tez pracuje i zarabiam na dodatek pracuje na drugi etat w domu ale gdziez by to docenic teraz dopiero widze ze ja oddalam mu wszystko, cala siebie, a on...

czasami sie zastanawiam, co jest z takimi osobami, to oni maja jakies kompleksy, jak mozna krzyczec i wyzywac swoja najblizsza osobe, i najlepiej jeszcze trzymac pod pantoflem , to jak oni muszy sie bac....

Ja tez mieszkam w Niemczech juz osiem lat i tez na poczatku bylo ciezko bez jezyka,ale i to sie udalo.Jezyk zalapalam bardzo szybko juz w pracy. Na pewno ci sie uda,musisz tylko w siebie wierzyc. Pozdrawiam cieplutko i zycze sily 🌼

dzieki za pocieszenie, mam nadzieje, ze szybko znajde jakas prace i bedzie troche normalniej, pozdrawiam

a moze ktos mial podobne doswiadczenia?

Gość megi_25
nie rezygnuj tak szybko powiedz mu jak sie czujesz faceci nie potrafia sie domyslac dlatego musisz mu powiedziec co ci jest potrzebne do szczescia, nigdy nie bedziesz szczesliwa jak bedziesz czekac az sie domysli jakie masz potrzeby, domyslnosc nie jest natura facetow, zapomnij otym, takze mow co potrzebujesz okaze sie swinia i skapcem, postaw na siebie, ja tez mieszkam za granica, wszystko co mam sama na to zapracowalam, szkola, jezyk, praca,