Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Złośliwy Gnom

jak ugotować botwinkę?

Polecane posty

Gość Dorris z Parczewa
ja wiem . w mleku z dodatkiem cukru i migdalow.gotowac ok. 15 min. dodac cytryne by sie nie zrobila ciapa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
wywar ze skrzydełek drobiowych, młodej marcherwki (cienkie talarki)., korzeń pietruszki (tez talarki), seler (w kawałku), oczyszczczone buraczki z botwink, młode ziemniaczki. Gdy to bedzie miękkie dodać pocięta botwinke, natkę z selera i pietruszki , koperek(posiekane). Przyprawy oczywiście (sól , jarzynka , pieprz). Mozna odrobine koncentratu barszczu czerwonego. Na koniec podbić śmietana. :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja dodaję jeszcze makaron. Jeżeli łodyg jest dużo, albo są bardzo twarde, to najlepiej część odrzucic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cholera wie kto
"wywar ze skrzydełek drobiowych" przeprasz, że sie czepam - są wieprzowe bądź wołowe????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cholera wie kto
a indyk to nie drób???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cholera wie kto
pijawka --> faktycznie - uczepiłam się bez sensu :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
Skrzydełka drobiowe to nazwa ogólna. Wszystko jedno czy to beda z kurczaka czy z indyka, kury czy koguta. Kto co ma podręką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozkraczona
a czy skrzydelka wronie tez moga byc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
Acha i nie żałuj botwinki na koniec. Ma być gęsto! Oczywiście łodygi beda sie gotowały dłużej niż liście, dlatego pokrojone drobno wrzuć z jarzynami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
"to pytania czy stawierdzenia są czasem bez sensu" Zależy jak dla kogo. Być może jedni mają większe trudności ze rozumieniem, czytanego tekstu, od innych i dlatego zasłaniają się brakiem sensu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cholera wie kto
aga_ - jakbys mi jeszcze napisała jak w sklepie odróżnić z czego sprzedali mi skrzydełka - z kurczaka, z kury, czy z koguta to byłabym ogromnie wdzieczna ! I czy jakas róznica w smaku jest A i czy ktoś stosował nie-drobiowe skrzydełka? Czy warto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
Niema za co wpadne na talerzyk. ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
Najpredzej to poznasz po zębach...swoich jak bedziesz konsumować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
Nie będe komuś pisać : na skrzuydłach indyczych czy na skrzydłach z kurczaka. Pisze ogólnie i cholera wie co cie to moze obchodzic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
na zdrowie :-) Mam nadzieje, że bedzie smakowało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cholera wie kto
nie gotowałam nigdy botwiny i weszłam na topik zeby sie dowiedziec aze to bedzie mój pierwszy raz z buraczkami więc nie chciałabym nic zepsuć -no ale pogubiłam sie w odmianach skrzydełek i pier**** nie gotuje!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
to zrob na kościach wieprzowych ;-) bo bedziesz głodować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_
Albo na rosołku z kostki i też bedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×