Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luizanka

Jak wygladaja brokuły? nigdy nie jadłam

Polecane posty

Gość luizanka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
takie jakby zielone kalafiory W smaku trochę słodsze, gotujesz identycznie jak kalafior i polewasz roztopionym masełkiem - pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość luizanka
robi sie je tak samo jak kalafiora? tzn ugotowc i polac masłem z bułka tarta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moja popisowa sałatka - ugotowany na półmiekko brokuł, ostudzony, pomidory orzechy włoskie ser feta sos winegret pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do farmerka63
a daj pzrepis dokładny jak to robisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak sie robi pod beszamelem
mozesz podac przepisik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chochliczek.....
podaj przepis ok?dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rozgrzewam w rondlu oliwę, wrzucam brokuły podzielone na drobne różyczki, długie łodyżki pokrojone w plasterki. Najpierw obsmażam z dodatkiem 3-4 zębów czosnku przeciśniętych przez praskę. Podlewam odrobiną wody, solę, pieprzę, ciut vegety może też być, duszę, ale tak do al dente. Do tego ryż na sypko, pierś kurczaka lub indyka, białe winko też się nada.... lekki, szybki obiad :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rigatomi z brokułami. Opakowanie makaronu rigatomi/bardzo grube rury/gotujesz aldente. W następnym garnku obgotowujesz brokuła /kilka minut/. W woku rogrzewasz olej z małą ilością masła.Wrzucasz 6,7 ząbków czosnku pokrojonych w plasterki/uważać,żeby się nie spiekł bo będzie gorzki/Na to wykładasz odcedzony makaron i odcedzone brokuły,rozrywając uprzednio na różyczki.Szybko wszystko lekko wymieszać i na stół. Posypuje się tartym parmezanem. Zapach taki,że sąsiedom burczy w brzuchach.Potrawa łatwa i przepyszna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koralgolinka
mniam mniam wlasnie mialam brokuly na obiad!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tagiatelle z brokułami Opakowanie makaronu tagiatelle gotujesz aldente W nastepnym garnku obgotowujesz brokuła/kilka minut/ Na dużej patelni rozgrzewasz pół kostki masła. Na to wrzucasz 3 ząbki czosnku pokrojonego drobno albo przez praskę,Na to wrzucasz 15 dkg pokrojonego sera rokpol,dolewasz opakowanie śmietany i ścierasz na tarce pół brokuła. Gorący makaron polewasz sosem i układasz reszte brokuła. Trzeba te czynności zgrać w czasie,żeby zanim zrobisz sos nie wystygł makaron. Danie niezwykle sycące. Z tej porcji u mnie najadamy się we troje,ale myślę ,że 4 osobom też wystarczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ma jak zupka brokulowa ... smak , kolor , aromat :)) podana ze smietaną i grzankami :)) pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×