Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listek na wietrze

jazda autobusem bez dokumentów-mandat czy komenda??

Polecane posty

Gość listek na wietrze

pytanie dotyczy tego, co mi grosi, jeslijadąc autobusem nie mam przy sobie ani biletu ani dokumentów??czy wezmą mnie faktycznie na komende??jaka karę będe musiał tam zapłacić??

Gość wezmą cię na komendę

Gościu tj kanar ma telefon (nie mylić z TETRA), dzwoni i prosi o weryfikację danych. Jeśli sciemniasz wzywają \"gliny\" Ci cię spisują - jak sobie nagrabisz u nich to masz kolegium jak w mordę strzelił 260 PLN

Nie wezmą . Ja miałam różne przygody z kanarami i nigdy mnie nie wzięli :classic_cool: Raz się nawet ze mną bili, nie pozwolili mi skasować biletu(łapą mi zastawili kasownik).Potem nie chcieli mnie z autobusu wypuścić i blizkę mi podarli.

I żadnego odwoływania i kozakowania - bo to sąd grocki

wg przepisów - na komendę. Chyba, że zapłacisz mandat gotówka na miejscu. Jeśli muszą wypisać kredytowy - to muszą mieć potwierdzone dane. Dochodzą Ci jakieś koszty - to w przepisach przeczytasz tych, które są wywieszone w autobusie.

Carrie -> Jeśli miałaś świadków (przyp autora: Polska to kraj znieczulicy społecznej) to dobrze dla Ciebie :)

moga cie wziąśc na komende w celu ustalenia twoich danych jak nie masz przy sobie dokumentów za przyjemnośc ustalenia danych na komendzie nic nie płacisz. Mnie parę razyzałapli straszyli , że mnie na komende wezmą i nigdy mnie nie wzieli tylko puszczali z reguły im sie nie chce i policja tez nie jest skora do zajmowania sie takimi pierdołami :)

jednak gdy nie masz ukonczonych 18lat wezmą cie:O lub na izbe dziecka i poczekają az starzy przyjadą..raz tak z synemmej matki znajomej zrobili :O do pracy jej zadzwonili i obciach byl jak cholera :O

Miałam, cały tłum uczestniczył w awanturze. Jak zaczęłam krzyczeć ,że mają mi podać swoje dane, bo składam zawiadomienie na policję to się zmyli z autobusu.:D A wcześniej to oni mnie komenda straszyli :D

Spam 1 -> O dziwo właśnie policja lubi takie pierdoły, niż zrobić nalot na gang który ma siedzibę pod nosem komendy. Tak na prawdę tylko AT, Kryminalna i Prewencja mają jaja bo tam ludzie idą bo chcą służyć. Zwykłe \"krawężniki\" to po prostu śmiech na sami !!! Oni lubią ganiać meneli, ścigac za brak biletu i otwarte piwo zamiast \"wpierdol\" spuścić huliganowi.

Gość sok z zuwarawia
mnie wzięli raz, za brak biletu i dokumnetów, siedziałam tam z 3,5 godziny i na koniec...stwierdzili, że maja mnóstwo wazniejszych rzeczy:( tyle mnie tam trzymali i nic...cały czas ktoś przychodził i mówił, że sie ktoś mną zajmie, prosze czekac itd

Gość listek na wietrze
no to pieknie :(

według polskiego prawa po wyjściu z autobusu , kanar nie ma żadnego prawa cie zatrzymać. Tylko w autobusie ma prawo cie skontrolowac , przetrzymywać do przyjazdu policji itp. Nigdzie nie musisz z nimi na żadne komendy chodzić. Poza autobusem Możesz odejść i powiedzieć , że ty tym autobusem nie jechałaś i ich nie znasz. Ja tak zawsze robię , strasznie się wkurzają , ale są bezradni bo nie mają żadngo prawa mnie zatrzymać a gdyby próbowali mnie zatrzymać to byłaby to napaść

Ja miałem sytuację następującą - dwóch młodych ludzi demolowało przystanek (rozwalało reklamy z pleksi - koleś walił ale pleksa nie mogła pęknąć) - zadzoniłem na \"gliny\" 15 minut szukali patrolu - reklama była zniszczona. Firmy świadczące usługi odnośnie kontroli biletów to porażka - a rozwiązanie jest prościutkie - kto był w Angli ten wie...

Gość nie moga cie zabrac
na komende, nie moga cie przeszukac w poszukiwaniu dokumentow. moga wezwac policje a ta moze cie co najzwyzej spisac, nie moze tez policja cie przeszukac. we mnie sie az krew gotuje jak slysze jak kanar do kogos mowi, ze wezwie policje i ta kogos przeszuka. policja ma prawo przeszukac kogos jedynie wtedy, gdy jest podejrzany o przestepstwo!!!! wiecej. kanar to sobie owszem, moze dzwonic po policje ale ta policja musi do autobusu przyjechac bo kanar nie ma tez prawa cie z autobusu wyprowadzic sila, chyba ze sam dobrowolnie wyjdziesz. taka prawda, a kanary wlasciwie moga sie jedynie oburzac :D

Hahahaha - widać że kiepściutki expirience - nigdy na komendzie nie byłaś ??

Gość bez przesaaadyyy
to już tak sępicie, że te głupie dwa zeta czy ileś tam żal wam na bilet? wolicie szarpać się w autobusach z jakimiś zakapiorami?:o

Dokładnie, on nie mają prawa Cię nigdzie zabierać , moga tylko wezwać policję do Ciebie. A czy policja przyjedzie to już zależy.

nie moga cie zabrac na komende bo nie maja prawa wysadzic cie z autobusu. poza tym jak juz wysiadziesz z autobusu to tym bardziej nie maja prawa cie tknac bo to jest napasc (jak to juz wszesniej ktos napisal). jesli chca cokolwiek zrobic to musza zrobic to w autobusie. najlepsze jest to, ze kanary nie znaja zasad swojej pracy :O