Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A cóż to

ZAWSZE PO POSIŁKU MAM OGROMNĄ CHĘĆ NA SŁODKOŚCI

Polecane posty

Gość A cóż to

Czy też tak macie? Ja zjem obiad i dosłownie umieram z checi na słodkości. Muszę zjeść jakiś batonik czy ciasteczko. A zaraz potem mnie strasznie mdli. Jak nic słodkiego nie zjem to normalnie jestem spiąca, nie mam siły okropność. Czy wy też tak macie? Czy to normalne?

Gość tez tak mam
ale staram sie powstrzymac przed slodyczami, myje zeby albo biore gume, pomaga

Gość też tak mam że muszę po
posilku(np.obiedze)koniecznie zjeść coś slodkiego,jjakąś czekoladkę,wafelka,batonika czy ciasto:-oNie wie dlaczgeo tak jest:-(Jak po posilku nie zjem czegoś slodkiego to jestem spiąca,ajakś taka zamulona,zla i rozdrażniona:-oJak narkoman na glodzie:-(Przechodzi jak zjem coś slodkiego.

Gość jejku
ja mam dokladnie tak samo i wkurza mnie to strasznie po czuje sie najedzona po posilku przeciez ale mimo to nie potrafie pohamowac ochoty na cos slodkiego..to fatalne ze czlowiek czasem nie moze panowac nad tymi okropnymi slabostkami..na szczescie nie mam problemu z nadwaga

Gość źle sie odżywiacie
w takim razie nie dostarczacie organizmowi tego co potrzebuje podczas obiadu i dlatego domaga się słodkiego

Gość vuvugvbh
włanie zjadłam loda , herbatniki po obiadku

Gość lolkaaaaa
po posiłku spada wam poziom cukru we krwi i dlatego macie ochotę na słodkie jedzcie częściej a mniejsze posiłki

Gość znam to uczucie
dziewczyny to są poczatki cukrzycy, u mnie też się tak zaczeło

Gość przestań straszyć i gadać
bzdury! o tej cukrzycy, bo to, że tak było w twoim przypadku nie oznacza, ze musi być w każdym większość ludzi tak ma, że po obiedzie chce mu się coś słodkiego ,ale to przez niewłaściwe odżywianie, a nie przez cukrzycę

Gość .evi.
może i ona straszy, ale na wszelki wypadek zbadać poziom cukru warto. ta ospałość może być właśnie oznaką zaburzeń gospodarki insulinowej.

Gość oczywiście że lepiej zapobiega
ć niż leczyć ,ale nie ma powodu do takeij paniki, bo to częste, ze ludziom po posiłku chce się coś słodkiego

Gość ania.......
Możesz też mieć robaki.Moja mama tak miała,wyszło że ma lamblie.U 80% ludzi te pasożyty przez lata ponoć nie daja objawów

oj co Wy gadacie. Pewnie że to mogą być kłopoty z cukrzycą ale chodzi o wachania cukru we krwi. Zauważcie że np. po białej bułeczce \'cos by się jeszcze zjadło\' a po pełnoziarnistej nie ma się az takiej chęci na nic. Poziom cukru we krwi nagle podskakuje. Duuużo ludzi tak ma. Niektórym pomaga chrom