Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biloba

doradzcie ludzie

Polecane posty

Gość jatakaja
nie znam tamtych aparatów ale jeśli mogę to szczerze polecam ten: http://www.hart.pl/sklep/product.php?pid=1318 mam go od roku i jak narazie jest niezawodny. Zdjęcia w ciągu dnia wychodzą świetne, cienie wychodzą idealnie (w niektórych aparatach jak jest słońce i cień obok to cień wychodzi na czarno) , w nocy zdjęcia tez fajne. Poza tym ma jeszcze funkcję krecenia filmów video, robienia zdjęć w ruchu, krajobrazów,nocy i zbiżeń. Pamięć jaką masz zalezy od karty jaką kupisz. Ja mam karte 128MB i mieści sie około 160 zdjęć.

najlepsze aparaty to nikon, canon, fuji (wymiatacze) i w podobnej cenie jak tamte aparaty podane przez ciebie olympusy camedie... są dosyć tanie (500-800) a zdjęcia robią naprawdę piękne. ja bym nie brała ani pentaxa ani panasonica :) pozdrawiam i trafnego wyboru życzę! :)

Według mnie te dwa aparaty ,ktorych linki podałaś mają bardzo dobre parametry...Jeszcze będziesz musiała dokupic dodatkowo kartę..wiec dojdzie ok 100zł..

Może mają dobre parametry, ale dla laika wystarczy, jesli będą o połowę mniejsze i i tak będzie ok. Dla mnie ważne jest, żeby aparat był poręczny na wyjeździe, czyli mały i lekki oraz łatwy w obsłudze. Mam Nikon Coolpix L4 i jestem, jak dotąd, bardzo zadowolona. B. ładne zbliżenia (ostrość od 4 cm od obiektywu) czyli kwiatki np. wychodzą cudnie, krajobrazy też nieźle, w ruchu zdjęcia też są ostre. Cena jest zbliżona do tych, które dałaś do porównania.