Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Markowska.br

Ciezarne w Wielkiej Brytanii

Polecane posty

Wiecie co mnie najbardziej meczy ze jak będę brać ślub to będzie durzy brzuch bo to będzie 5 miesiąc. A jak wybierałam sukienkę na początku marca to jeszcze nie byłam w ciąży. http://www.mon-cheri.co.uk/bridals/16207.htm To jest taki fason tylko w pasie delikatny pasek i zdobienie na około po całości bo to tej samej firmy. I jak kupowałam to baba powiedziała ze to najnowszy model tylko nie mogę go znaleźć . Po prostu mnie oszukała. Bo ja lubie proste rzeczy. agata26 zobacz to miejsce co podałam link wcześniej. To blisko Brighton może byś miała chęci tam się przejechać. 25 w niedziele jak będzie ciepło  miałyście duży brzuch w 5 miesiącu moja teściowa mówiła ze jak ona brała ślub to była w 6 i dopiero po ślubie jej „wywaliło” mieszkam to z tesciami ;(

hej ja wlasnie koncze 5 miesiac i brzuszek jest zaokraglany ale 3 tyg temu gdy bylam w Polsce wszyscy sie pytali co ja z tym malenstwem zrfobilam bo nic nie widac .Nie martw sie wiec ;D

witaj markowska-wreszcie zobaczylam ten topik :) Bo jest jeszcze inny o ciezarowkach w UK juz :) A co robisz w ten/przyszly weekend? Nie wybralabys sie nad morze, taka sliczna pogoda?

szanta- wreszcie !! Może w ten weekend się uda. O ile nie będę znaczona bo idę do znajomych bo kupili większy dom i grilla robią. Właśnie wróciłam z pracy i jestem głodna. Musze patrzeć co jem bo tyłek mi rośnie. mmadziaa- witam Cię na moim topiku oglądałam fotki kobiet w ciąży miesiąc po miesiącu i u każdej jest brzuch chociaż mały ale jest

A juz myslalam ze zniknelas na dobre ;) My tez mamy dom z ogrodkiem :) To tak zeby Cie skusic. Grilla co prawda jeszcze nie mamy, ale moze juz wkrotce (dopiero co wprowadzilismy sie). Jakbys sie jednak wybierala, moj kom: 07727648762, daj znac :)

czesc szanta przepraszam ze sie nie odzywałam ale miałam nadzieje ze sie uda wyskoczyć w ten co był weekend na plażę ale niestety :( a w ta niedziele pracuje od 9-2 a szkoda bo bardzo mi sie chce pomoczyć sie trochę w wodzie(słonej) ten tydzień mam multum pracy bo teraz okres ślubów. ale po tym tygodniu mam więcej wolnego i będę mieć więcej czasu na pisanie i w kacu na plaże sie wybierzemy.

Szanta mnie nie trzeba kusić ja i bym sama się wprosiła.;) Tylko my jak na plaże jedziemy to i razem z teściami a mój Marcin nie lubi zbytnie w gości chodzić.;( Jak masz gg to do mnie napisz.8978820 AAAAAAAAAA ja się nazywam Beata :)):))

Hej Beata! Mam gg ale wieczorami tyllko (w pracy 10000 firewali nie puszcza :( ) 954929 - nr oczywiscie. Grrrr nie dostalam tego skierowania na dodatkowe USG (\"dodatkowe\" - w 12 tyg!!!!!), powiedzieli mi ze sobie moge prywatnie zrobic, cholera jasna. A w dodatku polozna mi powiedziala ze maja duzo pracy i nie umawiaja sie na rejestracje przed 14 tyg ciazy, to jeszcze gorzej niz bylo 2 lata temu! Po porostu totalna porazka :(

czesc szanta ale miałaś juz jedno GUS. I jak wygląda twoje maleństwo? Chcesz znać płeć? Ja czekam na prawo jazdy bo już minęło 3 tygodnie i nadal nic. I ani prawka ani paszportu. :(

Szanta - w którym miesiącu jesteś albo tygodniu? Ja chyba 11-12 tydzień .i Nadal czekam na rejestracje i na pierwsza wizytę do lekarza.

No to dokladnie tak jak ja :) 11,5 dokladnie rzecz ujmujac :)))) Ale w Portsmouth na cala ciaze przypada JEDEN skan, normalnie rozpusta!!!!!!!! No nic, dobrze ze pod koniec czerwca jade do Polski, przynajmniej bedzie choc ze dwa tyg wczesnej...

A USG mialam, ale w poprzedniej ciazy. PIerwsza w ogole poronilam (tzw poronienie zatrzymane - dopiero na USG dowiadujesz sie ze KICHA) - wiec ogolnie troche trudno mi sie cieszyc teraz dopoki nie bede miec skanu...

czesc szanta jak twoje wakacje w Polsce? Jak twoje bambino u mnie juz 18 tydzień ciąży i zaczynam czuć ruchy brzuszek zrobił się jak kuleczka jak się opalam na plazy to smiesznie wyglądam z taka piłeczka :)

Hej hej, ciekawe czy jeszcze zagladasz na topik ;) Wakacje byly super, brzuch mam jak balon, to juz nie jest w zadnym wypadku slodki brzuszek :) NO ale mam andzieje ze przynajmniej male rowija sie jak trzeba - widze ze tygodniami to idziemy leb w leb, na kiedy masz termin?

czesc Santa mam termin na 16 grudziwn ale w polsce lekarka powiedziała ze moze to bedzie na koniec listopada nawet wiem ze to bedzie chłopiec :) bambino strasznie sie wierci i z noworodkiem wszystoko jest ok.

Cześć Santa -jak twoje maleństwo moje wierci sie kopie i nawet w jednym rytmie czasem uderza:) Czasem tak sie rozpycha ze mam wrażenie ze mi dziurę robi w brzuchu.

Gość marlenka23
czesc przyszle mamusie mam takie pytanko ja jestem w 11 tyg. i mam straszne bole w grzuchu klucia czy wy tesz takie macie

ja miałam bule ale to było związane ze stresem ze cos będzie nie tak jak trzeba. a dotego apetyt sie wzmagał i to tez było przyczyna bulów. możesz zrobić test zjedz cos i sie połóż jak nie przestanie po około 20 minutach to nie wiem. Pozdrawiam :) szczesliwa mama :)

Czesc!Witam wszystkich! Mam ogromny problem i potrzebuje pomocy.19.06 rozpoczynam z narzeczonym prace w Londynie, bilety juz kupione a tu wczoraj dowiadujemy sie ze bedziemy miec dzidziusia.Jestem w 7tyg ciazy. Strasznie boje sie bo nie wiem jak w Anglii wyglada sytuacja ciezarnych pracujacych?jak z opieka med?A moze powinnam znalesc jakiegos polskiego ginekologa w Londynie?A moze powinnam wogole zrezygnowac z wyjazdu.Ale tak strasznie mi na nim zalezy.Prosze pomóżcie bede wdzieczna za wszelkie informacje i porady

Witam ja w Londynie mieszkam już od 3 lat. I tu rodziłam jak masz załatwiona prace nie ma problemu o ile to na stałe dostajesz urlop macierzyński.o ile odrazu sie nie przyznasz ze jestes w ciazy A do tego starasz się o dodatki takie jak child benefis (18.1Ł tygodniowo) http://www.britaintown.com/content/view/24/ , working child tax credithttp ://www.biuro.co.uk/?p=nu&a=se&idg=3&id=10 tylko jeden warunek musisz zrobić insurance Number tak jak i ty jak i twój partner ( maż) opieka jest dobra u a dokładniej gdzie będziecie mieszkać jak mozna wiedziec :) http://www.britaintown.com/content/view/24/

Witam!Dzieki za porady Strasznie panikuje ale juz za tydz. w sobote wyjezdzamy Ja mam prace juz nagrana legalna, umowa na rok, a moj narzeczony ma pracowac z kolegami z Polski na budowie.Mieszkac bedziemy w poblizu lotniska Stansted.Boje sie bo naczytalam sie na tym i innych forach ze sytuacja ciezarnych jest kiepska, ze opieka tez nie najlepsza.Dlatego pojawily sie watpliwosci czy wogole jechac. Ale tak strasznie mi zalezy na tej pracy bo dlugo sie o nia staralam i wtedy nie mialam pojecia ze bedzie nas troje. prosze jak mozesz podac mi jeszcze jakies wskazowki bede wdzieczna Pozdrawiam