Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabriella

ślub o 14 kto jeszcze

Polecane posty

Gość gabriella

Witajcie !!!Biorę ślub o 14 chciałabym wiedzieć czy ktoś jeszcze również.Proszę dzielcie się swoimi wrażeniami.

Gość olap29
Hej diewczynki ja tez o 14;) pozdrawiam

Gość gabriella
Ja się martwie,że to za wcześnie i będę wszystko w biegu robiła.Coprawda ślub dopiero we wrześniu ale ja i tak mam stracha.Tiki-tak przyjmij ode mnie najserdeczniejsze życzenia na nowej drodze życia.Oczywiście licż że zajrzysz tu jużpo i podzielisz się wrażeniami.

a ja o 15 - za miesiąc. Na początku też denerwowałam się za wcześnie - ale w sumie największe nerwy i tak szarpią człowieka w trakcie przygotowań tak że teraz się cieszę że będę się mordować z tym krócej. Na 9 zamówiłam kosmetyczkę , 10 do 11,30 fryzjerkę później się ubrać - więc i tak zostaje całkiem sporo czasu na panikowanie :-)

Gość gabriella
Megan dzięki za pocieszenie teraz wiem że nie jestem sama,pozdrawiam cieplutko i dzx wielkie.

Gość ślubujacapanna
A nie boicie się, że gościsię szybko się znudzą i zmęczą na weselu. mam do wyboru 15 i 18.30 i nie wiem co robić.

Gość gabriella
ślubująca panna ja myślę że 15 będzie lepsza.To się tylko tak wydaje ,że wcześnie.Sama zobacz o 16 skończy się ślub do 16.30 ewentualnie 17 życzenia .Zanim dojedziecie na salę będzie 17 -17.30 więc zabawę zaczniecie gdzieś ok 18.Pozatym sądzę ,że jak goście mają się bawić to się będą bawić.W takim przypadku jest spoko z jedzeniem a nie jedno po drugim podają.Będzie jeszcze widno jak wyjdziecie z kościoła-decyzje oczywiście sama podejmiesz.

Gość sluze rada
znacznie lepiej w letni czas miec pozniej slub ja mialam w sierpniu na poczatku na godz 18 na poczatku nie chcialam myslalam ze za pozno ale bylo super bo nie bylo goraco wesele dluzej trwalo 5 rano a jak bedziesz miec wczesniej slub to i wesele potrwa do 2 -3 bo goscie nie wytrzymaja

Gość olap29
Hej dziewczynki a jak tam przygotowania ? Stresujecie się. My wybraliśmy 14 godzinę bo stwierdziliśmy że będzie oki po mszy będzie 15 zanim życzonka i zanim dojedziemy do restauracji to będzie po 16 później obiadek pierwszy taniec i szybko na zdjęcia ;) Tym bardziej że nie robimy poprawin więc niech goście bawią się do białego rana;) obym tylko wytrzmała;)

Gość olap29
pozdrawiam was wszystkie gorąco i życze miłego dnia zaraz zabieram sie do nauki bo we wtorek mam obronę dyplomu :( ale będzie oki. My mamy ślub w sierpniu dokładnie 5 ale się będzie działo troszkę sie stresuje ale mam nadzieje że wszystko pójdzie gładko. :)

Gość olap29
Dzisija Tiki bierze ślub ;) mam nadzieje że podzieli się swoimi wrażeniami;)

Gość olap29
Ale namieszałam Tiki bierze ślub 20 coś dzisiaj jestem nieprzytomna chyba przez tą nauke trzymajcie sie ciepło dziewczynki ;)

Gość Helena G.
ja biorę ślub o 16:30 w październiku w połowie...nie wiem, ktoś wie czy taka godzina wypala?

Gość ehhhhhh
..ja też w październiku i o 14.00 - myślę że to dobra pora. W październiku (na początku) robi się ciemno ok 19. ale szczerze mówiąc mam obawy

Gość dianusia
Helena podobno najlepiej brac ślub o pełnej godzinie np.16 lub 17.Ola myślę dokładnie tak jak ty,bo biore slub 16 września o 14 i sądzę że to odpowiednia godzina.Co do przygotowań to to co najważniejsze załatwione,mam troszke stresa ale myśle że ze wszystkim zdąże.A jak ty??

Gość olap29
Hej Dianusiu ja też mam już prawie wszystko zostały tylko same drobiazgi garnitur mojego narzeczonego ustalenie menu- to na dwa tygodnie przed, kupienie alkoholu i napojów i 1 wizyta w poradni życia rodziny dwie już na szczęscie za nami tak jak trzy nauki przedślubne, muszę też wybrać bukiet ślubny jeszcze troszke czasu więc się nie martwie że nie zdążymy. Co do obaw to nie mam żadnych tylko pewnie się będe stresowała w kościele troszkę ale postaram sie ten stres od siebie odsunąć w końcu to najpiękniejszy dzień w życiu.:) ehhh czemu masz obawy? Heleno myślę żę godzina jest sprawą indywidualna dla każdej pary w końcu to wasz dzień i jak ustalicie tak będzie super gdyby tak słuchać wszystkich na około to można by oszaleć, ważne że wam pasuje taka godzina. Jak my wybieraliśmy termin i odzine to nikogo nie pytaliśmy o to jaka ma ona być bo zawsze będzie ktoś niezadowolony;) Danusiu widać ze jesteśmy chyba na tym samym etapie przygotowań myślę że damy radę i tyle ;)

Gość olap29
Piszcie dziewczynki czym sie stresujecie może wzajemnie spowodujemy że każda z nas bez żadnego stresu będzie mówiła tak ;) i jak tam wasze przygotowania pozdrawiam i życzę miłego dzionka ;) a teraz lecę do nauku ehhhhh:(

Gość dianusia
Oleńko,jeśli chodzi o nerwy to chyba naturalne przed ślubem.Mam nadzieję, że będzie ok i spokojnie wypowiem formułkę w kościele i wszystko się uda.Przygotowania trwają ,musimy jeszcze wybrać zaproszenia,załatwić auto i fotografa.A jak z godziną ślubu nie odrzdzaja ci?Jak możesz to powiedz mi jak zamierzasz to rozplanować.Moja siostra twierdzi że ze wszystkim zdąże i będę miała jeszcze duży zapas czasu.Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za obronę:)

Gość olap29
Dianusiu my fotografa wybraliśmy nawet fajnego płacimy 1000 zł mamy 80 zdjęć wydrukowanych i 300 na płytce zdjecia są robione cyfrówką ale w ogóle nie widać różnicy - zwracaliśmy uwagę na papier i wszystko, kamerzysty nie mieliśmy mieć ale za namową rodziny jest ale do pierwszego naszego tańca tak zdecydowaliśmy i jest fajnie. Autko mamy od znajomych pożyczone przez to unikneliśmy kosztów wypożyczania samochodu bo są całkiem spore, zaproszenia robiła moja mama wyszły bardzo ładnie, były niepowtarzalne i każda rodzina miała inne i też nam taniej wyszło, a jak jeżdziliśmy z nimi to gościom sie bardzoo podobały. A jeśli chodzi o godzine ślubu to nic nie mówili. Ja zaplanowałam tak że wstanę sobie koło 8 póżniej fryzjer( muszę jeszcze się zdecydować czy będzie welon czy kwiatek we włosach i jaka fryzurka;) bo jeszcze nie podjełam decyzji ale mam jeszcze czas bo przymiarka 26.06 i pani powiedziała żebym wtedy wiedziała czy ma być welon) i takie drobne rzeczy i przygotowania. Narzeczony ma przyjechać koło 13 z rodzinką do mnie ( oczywiście nie z całą) i błogosławieństwo tak żebyśmy około 13.50 byli przed kościołem . Jak już wspomniałam to ze względu na to że sami tak zdecydowaliśmy nie mamy poprawin więc chcę żeby goście się troszkę wybawili więc myślę że tak od koło 16/ 17 się zacznie zabawa. Zdjęcia robimy w trakcie przyjęcia weselnego bo tak chcemy. I tak to wygląda. Jeśli chodzi o fotografa Dianusiu to jeśli moge coś zasugerować to zajmij sie nim w pierwszej kolejności. Wiesz myślę ze 14 to dobra godzina i przynajmniej się nie będziemy śpieszyć z niczym i latać jak zwariowane a i przyjęcie sie zacznie o odpowiedniej godzinie będzie zabawa do białego rana. Dzięki za kciuki przydadzą się całuski ;)

Gość dianusia
olap29 daj znac jak poszły egzaminy.Jak tam pzrygotowania? Tikitaki mam nadzieje ,że odezwiesz się po weselu i podzielisz sie wrażeniami.

Gość heheheheeeeeeeeeee
ja też mam na 14 bo: chciałam mieć później, ale okazało się że się nei da bo wszystkie terminy zajęte od 15 w dół, więc chciałam wcześniej- ale okazało się że też się nie da- w ogóle jeśli ślub to w przyszłym roku- bo wszystkie terminy zajęte:P Więc posłałam moją mame do księdza (dodam iż mam mame moherową-bojowniczkę), no i się okazało że moge sobie wybrać w którą niedziele chce tylko że o 14- no cóż darowanemu koniowi itd.....

Gość gabriella
to masz fajną mamę hehehe

Gość gabriella
może ktoś jeszcze bierze ślub o 14

Gość gabriella
odświeżam

Gość olap29
Hej Dziewczynki dawno nie pisałam ale nie maiłam czasu ja już po obronie jakoś przeżyłam i się cieszę że już mam z głowy.Teraz na spokojnie mogę się zabrać za końcowe przygotowania do ślubu. A jak tam u Was co robicie i jak wam idą przygotowania piszcie kochane pozdrawiam papap ;)

Gość dianusia
Ola w takim razie gratuluję !!!Nam r owniez pozostało troszke załatwiania ,formalnośći w kościele.W tym tygodniu idziemy wybrać zaproszenia ,potem bedziemy je rozwozić.

Gość gabriella
Jeśli jest ktoś kto ma śLUB O 14 TO ZAPRASZAM DZIELIć SIę WRAżENIAMI

Gość olap29
Hej Dziewczynki dawno nie pisałam .... w tym tygodniu załatwiliśmy autobusik który odwiezie gości do restauracji z kościoła i byliśmy na ostatniej wizycie w poradni. W poniedziałek mam druga przymiarkę sukienki bardzo się cieszę... w przyszłym tygodniu też idę wybrać bukiecik ślubny. Czeka nas jeszcze spowiedź trzeba iść dwa razy ;) a Wy jak tam z przygotowaniami? pozdrawiam serdecznie i czekam na relacje buziaki pap

Gość olap29
A swoją drogą Dianusiu i Gabriello napiszcie coś o sobie skąd jesteście itp bo jesteście oprócz mnie oczywiście najczęstszymi osobami wchodzącymi na nasz topiczek i fajnie by było jakbyśmy sie zaprzyjaźniły w końcy mamy teraz takie same troski i zajmujemy się podobnymi rzeczami ;) pozdrawiam serdecznie ;)