Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listek na wietrze

Sądzę, że ważne pytania i że wielu dziewczynom pomogą..

Polecane posty

Gość listek na wietrze

Witam :) Od razu dodam, że szukałam odpowiedzi na innych topikach :) Mam do Was kobietki pare pytań. Mianowicie: 1) w jakim wieku zaczęłyście brać tabletki anty? 2) ile czasu je bierzecie? 3) jak to jest(naprawdę) z ich wpływem(lub nie-wpływem :) ) na zdrowie i płodność? Pytam ponieważ nie mogę się do nich przekonać :( i bardzo proszę o konkretne odpowiedzi :) Dodatkowo zauważyłam, że wiele dziewczyn ma podobne wątpliwości więc bardzo nam pomożecie :) Kobiety, które NIE MOGĄ lub NIE CHCĄ brać tabletek -> jakie środki (sposoby) anty stosujecie? Czy według Was są jakieś inne dość skuteczne metody? Z góry dziękuję :)

Gość susi
1. na stałe zaczęlam brać w wieku 18 lat, wcześniej brałam 2 m-ce jako 16-latka; 2. prawie 2 lata; 3. pierwszy miesiąc ciągle plamiłam. teraz jest ok. jak brałam diane 35 to mi urosły piersi, teraz biore novynette i piersi wrócily do dawnego rozmiaru :( zadnych innych skutków ubocznych nie mam. no moze czesciej boli mnie głowa. troche obawiam sie jak to będzie z ciążą, ktorą planuje za 4-5 lat, ale na razie jestem dobrej myśli :)

Gość ehco
1. 22 lata 2. 3 miesiaće 3. na poczatku plamienia teraz jet ok zadnych skutków ubocznych moze tylko suchoc pochwy nie moge byc do konca mokra czesto dodatkow uzywam nawilzenia przy stosunku..... wczesniej niemaiałam z tym problemy a co do ciązy to za 2 lata zamierzam starac sie o dzidzie a jak to bedzie... hm nie wiempodobno po tabletkach łatwiej sie zahcodzi w ciąze ale to pewnei kwestia organizmu....

Gość listek na wietrze
Dziękuję bardzo 🌼 już jakiś przypływ wiedzy :)

Gość listek na wietrze
Dziewczyny a jak u Was z ochotą na sex? ;) Tabletki mają na to jakiś wpływ?

Gość ehco
ja nie zauwazyłam rożnicy..... boje sie tylko ciągle ze przytyje.... mam na tym punkcie obsesje dosłownie :(

Gość susi
nie jest źle. ciagle mam ochote na sex, chociaz na poczatku mialam problemy z orgazmem.

Gość ze sie wtrace
1) malam 21 lat i 8 mscy :D 2) 18 miesiecy 3) zero skutkow ubocznych, zero plamien, zero suchosci pochwy itd itp ochote na seks mam wielka :D wieksza nawet niz przed zazywaniem bo komfort zdecydowanie wiekszy :D

Gość listek na wietrze
Dziękuję za wpisy :) Hmmmmm... teraz mam niemały dylemat ;)

Gość sosik
1-22 lata 2- 2.5 roku 3 generalnie dobrze je znosze,ale na początku nie miałm skutków ubocznych zadnych, dopiero niedawno zaczeła sie suchość pochwy , częstsze stany zapalne , zmniejszająca sie ochota na seks, rozdraznienie. Poza tym nie przytyłam , nieplamiłam, i generalnie wydawłao mi sie ze jest bardzo super. teraz jednak zastanawiam sie nad tym zeby je w ogole odstawic ,ale.....co bedzie potem, jak z zabezpieczeniem.....to trzeba przemyslec.

Gość ulalala
Tabletki bralam od 19 roku zycia a od niedawna przrzucialam sie na plastry. Bardzo sobie chwale te zmiane w sumie, bo nie musze pamietac codziennie o lykaniu tabletek - plasterki sa wygodniejsze a zawieraja te same hormonki co piguly i tak samo dzialaja. :) Ze skutkow ubocznych wystapily u mnie plamienia, ale szybko minely i wszystko jest ok teraz.

Gość barsaaaaaaaaaa
biore 6 lat z przerwami mam 25 lat zadnych skutkow, miesiaczki jak by ich nie było...bardzo łagodne i bez bólu brzucha

Gość gazela*
1.30 2. 3 lata z przerwami 3. generalnie było ok, po przerwie kiedy wróciłam do tabletek też nie było źle, dopiero później odczuwałam bóle nóg, ból głowy, ból piersi, plamień nie miałam, ochota na sex była, suchością nie było problemu, nie przytyłam, nawet trochę schudłam. Tak, ale po odstawieniu cykl mi się rozregulował, i od pól roku próbuję zajść w ciążę.

Gość listek na wietrze
gazelo życzę powodzenia 🌼 może Twój organizm potrzebuje trochę czasu żeby dojść do siebie i dlatego nie możesz zajść w ciążę. napewno w końcu się uda :) powodzenia ale mam mętlik :)

Gość Brałam logest
6 lat i żałuję, bo teraz po odstawieniu mam torbiela i okres pół miesiąca!

Gość tez jestem waga
1. logest,novenette 2.logset (rok). novennete(1,5roku) nie mialam zadnych plamien, zmienilam logest bo czesto bolala mnie glowa, poza tym rozdraznienie, ciagle zdenerowanie itp libido bylo oki. okres po 3 dniach i lekki bole podczas okresu, novennette- bol nog, rozdraznienie, suchosc pochwy , libido mi spadlo do 0 , czeste infekcje pochwy, cera mi sie pogarsza, w czasie oresu boli mnie brzuch z emusze brac tab. przeciwbolowe( tak jakz a czasow gdy nie bralam tabletek anty. no mzoe troche lagodniejszy bol. od wrezsnia chce jej odstawic nbo mam ich dosc! bardzo negatywnie wplynely na moja psychike

Gość cytrynowe
Miałam lat 18, mam 28 Już nie biorę, mam spiralkę. Wpływ był okropny: pryszcze, waga w górę, zero ochoty na sex + córeczka przy braniu Cilestu

Gość M***
1) 31 lat 2) 2 lata 3) najpierw bralam diane na cere i bardzo mi sie poprawila:D od roku jestem na jeanine... w obu przypadkach wszystko w normie... zadnych skutkow ubocznych, zadnych plamien miedzy krwawieniem z odstawienia, zero bolu przy okresie... nie przytylam, a wrecz schudlam:-) pozdrawiam 🌼

miałam 22 lata,11 lat biorę z przerwami,mam 3 dzieci i nie było problemów z zajściem w ciążę,obecnie biorę rigevidon i jest ok,nie mam żadnych torbieli,a przede wszystkim tabletki nie mają wpływu na torbiele-moja kuzynka nie brała nic i w wieku 24 lat miała torbiel wielkości piłeczki pimpongowej i od czego? a ja biorę tyle czasu i żadnych problemów z niczym,życzę tego innym:):):)