Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość póżna mama wczesnej ciąży

ciąża

Polecane posty

Gość póżna mama wczesnej ciąży

Witam ciepło. Dla wielu pewnie sprawa wyda sie banalna ale mnie mimo że jestem po studiach i z dużego miasta mocno zaskoczyła. Otóż kilka dni temu powinnam dostać okres, ale nie dostałam. Dwa dni później zrobiłam test, którego wynik świadczy o ciąży. Jako osoba teoretycznie uświadomiona nizwłocznie zgłosiłam się do lekarza. Ginekologa ofkors :) I cóż mi pańcia doktorka oznajmiła? Że w trzecim tygpdniu ewentualnej ciąży nic nie można stwierdzić!!! Dodam może że byłam w renomowanej droeij placówe medycznej. Czy któraś mama bądź ciężarna mogłaby mnie oświecić czy to prawda? Kiedy w takim razie lekarz może potwierdzić ciążę? Ico powinnam robić jeśli jestem w ciąży? Lekarka nic kompletnie mi nie zaleciła, przed niczym nie ostrzegała. Nic nie wspomniala o papierosach, alkoholu itd. Jedynie wysłała na badanie krwi. Też tak miałyście? Błagam o odp bo nie śpię od kilku nocy i rozmyślam. Pozdrawiach wszystkich cieplutko!

Gość puklaaaaaaaaaaaaaaaaaa
w 4 tygodniu

Ciaze mozna stwierdzi dopiero w 5,6 tyg...3 tydz to za wczesnie i w takich przypadkach lekarze kierujana wyniki badan kriw ktore wskaza czyjestes w ciazy czy nie!!

hmm no 3 tydzien to za szybko ja bylam dokladnie w 40 dniu cyklu u gina (wiedzialam ze jestem w ciazy) i juz potwierdzil na usg ciaze, dal skierowania itp

no rzeczywiscie troche dziwna wizyta... ja na pierwszej bylam 4 tygodnie po owulacji i widoczne bylo juz bijace serduszko, dostalam tez skierowanie na badania. Proponuje zmienic lekarza... no i przede wszystkim gratuluje 🌻

przepraszam, ale nie doczytalam... jezeli okres spoznia Ci sie dopiero tylko kilka dni to rzeczywiscie jest to troche za wczesnie, poczekaj 2 tygodnie i wtedy sprobuj jeszcze raz

Zrób w laboratorium z krwi - BETA HCG- to badanie potwierdzi w 100 % czy jesteś w ciąży i w którym tygodniu ( normy są na wyniku) Usg i badanie najwcześniej w 6 tyg. od ostatniej @

Gość moze mama
Dzieki wielkie!!! pierwszy raz jestem na forum i juz za sukces uznaje nawiazanie kontaktu! Dzięki Wam! Lekarka jak na razie skierowala na badanie krwi, tyle że co dalej? Przecież sama wyników nie zrozumiem. A nastepna wizyta za 3 tyg... :) A moze wiecie co ze zwolnieniem z roboty. Ponoc dopiero po trzecim miesiącu ciąży kobitka jest chroniona. Wiecie cos na ten temat?

Spokojnie bez paniki. Gdy zrobisz badanie krwi na poziom bHCG to przy odbiorze wyniku będzie kartka z normami i zobaczysz czy jesteś czy nie. O poziomie bHCG tez możesz sie dowiedzieć z Internetu wpisujesz w GOOGLE. Alkohol, papierosy wiadomo chyba co wszyscy lekarze o tym sądzą, nie trzeba chyba mówić. Tak lekarz wystawi Ci zaświadczenie o ciąży dopiero po 3 miesiacach bo to jest najtrudniejszy okres bo możesz poronić w pierwszych 3 miesiącach. Wiem, jednak, ze w tych przepisach się coś pozmieniało, też byś musiała sobie poczytać w kodeksie pracy. Nie denerwuj się, dbaj o siebie i jak co to pytaj jesteśmy tutaj i chetnie odpowiemy na Twoje pytania jak będziemy znały odpowiedzi. POWODZENIA :)

Gość moze mama
Dzieki kobitki! Troche mi lepiej jak sobie poczytalam fora ;) Milo wiedziec ze nie jest sie samej we wszechswiecie. Czyli nie musze sie stresowac ze nie lykam witamin i ne zajadam sie obrzydliwym szpinakiem bo taki zdrowy. Gorzej z ta pracka, bo jak by sie nie daj Bóg pojawily słynne mdłości to raczej ttrudno to w pracy ukrywac albo wmawiac ze tygodniami chodze podtruta. W koncu jestem w wieku rozrodczym ;) Pozdrawiam wszystkie kobiełki

Gość moze mama
Kwasa łykam. Foliowego ofkors ;) Tylko co poza tym? No i co z kodeksem pracy? Kiedy sie moge przyznac zem ciężarna?

poczekaj az minie 12 tygodni (do tego czasu wszystko moze sie zdarzyc) albo chociaz do czasu az gin pokaze bijace serduszko :-D

Gość poohatka
Chyba nie ma co rozwijac tego tematu, bo wlasnie sie polapalam ze juz sa fora w tym temacie :) Yogazone Ciebie tez tam widzialam zatem do zobaczenia na rodzacych w 2007. Dzieki za wszystkie komentarze!