Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A matki niech sie wypowiedzą

Bajki

Polecane posty

Jakich bajek nie pozwalacie ogladać swoim dzieciom?

Gość obrad sejmu

Gość pooomaranczka
Pokemonów , ogolnie mówiąc Chinskich i Japonskich i tych z przemocą.

Pokemonów i tych innych chińsko-japońsko-koreańsko-i Bóg wie kto tam jeszcze rękę do nich przykłada :o Nie ma jak Smerfy, Pszczółka Maja czy Reksio ;)

Ja tez swojemu nie pozwalam takich bajek ogladac Tylko wieczorynki i Domisie itp.

Gość ja nie pozwalam
Bolka i Lolka. Mam wrażenie że ta bajka w zakamuflowany sposób promuje homoseksualizm.

Gość pooomaranczka
ale co ciekawe, moj synek pokemonow i tych innych nie oglada ale wie o nich wszystko. Ma streszczenia od kolegow z przedszkola ktorym rodzice pozwalaja to ogladac.

Gość A matki niech sie wypowiedza
Pokemony to jakaś porażka animacyjna. I te bajki które leca na Polsacie bllleee.

Gość ona 21
Uważam, że nie należy puszczać dzieciom bajek, które mają przemoc, jak np POKEMONY. Odpowiednie są bajki typu Muminki, Reksio.Czy Bolek i Lolek propagują homoseksualizm ?? Kto to wymyślił?? Teraz para kolegów to homoseksualiści ?? Prosze Was!! Zresztą jak uczymy dzieci, że wśród nas są ludzie chorzy, którzy potrzebują pomocy itp. Oswajamy nasze pociechy z różnymi problemami i przygotowujemy do życia w tym niezwykłym świecie. Niestety kiedys zapytają o homoseksualistów. Ale na etapie bajek raczej tego nie zauważa więc Bolek i Lolek to normalna bajka. Pewnie ktoś widział fotomontaż w jakieś głupawej gazecie i teraz wypisuje niestworzone rzeczy. Myślmy logicznie!!

Gość nie pozwalam
ED,EDD I EDDY TCHÓRZLIWY PIES CHOJRAK :O

Gość czy jestem psycholem
Mnie tam mama na wszytsko pozwalala, a reksio czy bolek i lolek to najgorszy chłam, nawet jak mialam 5 lat to padalam z nudow na to patrzac://. Wolalam juz film dokumentalny obejrzec niz to barachło. Co do pokemonow- nudziastwo nigdy tego nie lubiblam. Najlepsza byla czarodziejka z ksiezyca:) A z tych "grzcznych i spokojnych" bajek moga byc muminki albo smurfy:)

i nie oczekujcie ze przecietne dziecko podejdzie do bolka i lolka z takim entuzjazmem jak wy gdy byliscie mali... choc sa wyjatki jak to zawsze bywa

Muminki i Pszczolka Maja to anime - japonskie filmy animowane czyli jak to nazywacie \"japonskie, chinskie bajeczki\" :) LOL :D

Raczej dzieci same \"sortują\" Moje odrzucają te \"debilne\" gdzie jest przemoc,a lubią \"Listonosz Pat\", \"Scooby Doo\", \"Kopciuszek\" Nidgy nie pozwoliłbym oglądać takiego chłamu jak Idiotki z księżyca ,czy Pokemony !!!

"idiotka" z ksiezyca byla nieszkodliwa urocza i zabawna bajka, a pokemony to sie zgodze ze same mordo-bicie i te sprawy. scooby doo jest w porzadku ale listonosz pat wieje nuda na kilometr

Wieje nudą DLA CIEBIE. To jest bajka, dzieci ją lubią, Ty nie musisz, prosta sprawa.

Ha Ha ! Przecież to mają być bajki dla dzieci ,a nie dla dorosłych !!! I mają również uczyć,a w Księżycówkach pokazują że dzieci latają -już był przypadek że dziecko skoczyło z balkonu !!! Do tego jeszcze porozbierane jak w jakimś Anime dla dorosłych !

Gość jakie znow porozbierane
widać tylko kontury ciała wg mnie to całkowicie normalne - może od razu zamknijcie dzieci w jakiejś klatce żeby nie zobaczyły żadnej krągłości...

Gość to nie ma sensu ...
najładniejsze bajki sa na kanale "mini mini" "bracia koala" "listonosz pat" "czerwony traktorek" "świat elmo" "nody" "kasztaniaki" "pingu" "reksio" bardzo milutkie bajeczki i takie typowo dla maluchów... Cartoon Network i Jetix to kanaly z bajkami dla starszych dzieci...

Gość to nie ma sensu ...
bo reksio jest troszke przeterminowany :( niestety... teraz w modzie bracia koala i czerwony traktorek albo bob budowniczy :)

dla mojego dziecka istnieje tylko Bob Budowniczy i Nody.. i to mu pozwalam oglądać. a sobie pozwalam na animowany serial Plan Totalnej Porażki.. lubię czasem dobrze się pośmiać :D