Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lepszy jest Loton

Zamiast kredki na dolnej powiece cień?

Polecane posty

Gość lepszy jest Loton

Niektorzy maluja cieniem dolna powieke, co o tym sądzicie? Ja prubowałam ale jakos nie umiem tego robic,a widziałam ze niektoredziewczyny maja ładnie pomalowane dolne powieki cieniem, jak to sie robi?

Gość blond_girl
ja zawsze maluje cieniem na kredke. Cien jest oczywiscie bardzo ciemny i tym samym maluje gorną powieke- fajnie to wyglada i sie nie rozmazuje jak sama kredka

Gość ale trzeba
koniecznie na kredke? i czym malujesz pedzelkiem?

Gość blond_girl
nie malowalam samym cieniem tylko zawsze najpierw kredką... ja mam taki aplikator, w ktorym z jednej strony jest grubszy do malowania gornej powieki a z drugiej strony jest cienki do dolnej powieki- taki specjalny. Był razem z cieniem... ale napewno mozna kupic go osobno

Gość gggggggggggggggg
jesli juz to aplikator musi byc bardzo cienki wtedy wychodzi, ja zawsze maluje delikatnie dolna powieke czarna kredka, potem rocieram cieniutkim aplikatorem, na tro troche cienia i wychodzi mi ladny przydymiony (oczywsicie gorna powieka tak samo) ale nie wolno tego cienia duzo nakladac, oczy wygladaja na podpuchniete

Gość kupic nie kupic...
nie jestem ekspertem od makiajrzu ale mi wychoadzi pomalowanie dolnej powieki cieniem;) robie to normalnym aplikatorem, tylko boczna jego strona;)

Gość kupic nie kupic...
makijazu* przepraszam:P

ja dolną powiekę maluję tylko i wyłącznie cieniem, nie lubię kredek używam ciemnych cieni i robię \"przydymione\"oko\" :)

Gość ale mi nie chodzi
o takie cienkie kreseczki, tylko cien ma byc ładnie rozłozony na dolnej powiece, tak jaby z lekka rozmazany, nie wiem czy mnie zrozumieliscie, nie mam duzych oczu wiec taki sposob powieksza je...a te aplikatory to mam rozumiec ze to te pedzelki do cieni? takie gąbczaste?

Gość do limonka
no własnie a jak robisz to przydymione oko????

Gość ggggggggggggggg
a wiecie co to wizaz?? wejdźcie na wizaz. pl MOJE MAKIJAZE i tam sa swietne porady i makijaze, dziewczyny maluja sie krok po kroku. Ja tez robie przydymiony. Obrysowuje gorna i dolna powieke czarna kredka ale delikatnie, przy zewnetrznych kacikach oczu kreska jest grubsza, a im blizej wewnetrznych koncikow to kreska coraz ciensza. I poźniej rozmazuje aplikatorem (tak to z gabka, takie cienkie tez mozna kupic) te kreski nie musza byc rowne bo to poźniej rozmazuje. Na gorna powieke nakladam cien i na dolna tez i mam przydymiony.

ja aplikatorem delikatnie nakładam cień - trzeba uważać, żeby nie przesadzić, lepiej jest stopniowo go nakładać, delikatnie też rozcieram opuszkiem palca :) najlepiej sprawdza się u mnie kolorystyka: ciemna czekolada i grafit :) wtedy taki makijaż wygląda b. fajnie, ale stosuję go z reguły na wieczorne wyjścia