Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ponętny euzebiusz

Pensje dla Matek od LPr,co o tym sądzicie??

Polecane posty

Gość elkaaaa
idiotyzm :(

Gość snupa
jestem matka wiec niepogardze bo jak daja trzeba brac,ale ciekawe komu zas odkroja...i kto nastepny sie upomni. Ja mysle ze to CHŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁYT MARTENKINGOWY ;)

niech lepiej dadzą im prace i dobrą akske to wtedy baby dzieic beda robic..to ejst wg mnie udupienie kobiet...patologie na to polecą :O a kasa bedzie z naszych podatkow....😠 jakim prawem gdy nie stac mnie na adidasy za 200zlotych raz czy 2 razy do roku lub wyjazd na 3 dni w gory mam cudze dzieci utrzymywac 😠 mi nikt nie pomagal gdy bylam mala :P:O

Gość ponętny euzebiusz
a kto ma im dać dobrą prace??korporacje i hipermarkety którym tylko zalezy na obniżaniu kosztów pracy??nie bądzcie smieszne we wszystkich krajach zachodu są takie zasiłki a korzystają z nich przeważnie imigranci i muzułmanie którzy mnoza się jak króliki i za 30 lat będa większoscią.A co do samych kwesti finansowyc to nikomu nie trzeba zabierać ani podwyzszać podatków,wystarczyło by żeby hipermarkety zaczeły płacić podatki,zwolnić połowe urzedasów i zlikwidowac połowe niepotrzebnych urzedów i już jest 15miliardów :)

Gość ponętny euzebiusz
twoje podejscie furious to typowy przykład polskiego piekiełka,ja nie miałam to czemu inni mają mieć??widziałas modlitwę końcową w dniu świra?? :P

tia ,tai....a ciekawe co te urzedasy mają zrobic:O pod most isc :O bo są i tacy co harują ciezko i uczciwie ale za grosze k..a!!!jak moja stara np...:O na zalozenie rodziny to trza miec swoją kase anie zeby rzad dawal te grosze.....😠 tylko sie je..na patologia poszerzy :O

Gość Jaś niemowa
Oj raczej nie. Raczej - mi zabierają bo ciężko tyram a innym rozdają - a ja nic z tego nei mam. To lekko denerwuje w tym kraju gdzie rozdajnictwo sięga zenitu. Pieniądze to nie papier toaletowy że można dodrukowac.

Gość ponętny euzebiusz
spoko furious,za 30 lat bedziemy zyli w zjednoczonej unii szariatu europejskiego pod patronatem mahometa i jeszcze z rozkoszą bedziesz wspominać obecne czasy :) a czemu mamy sie martwić o urzedasów??czy ktos się martwił o miliony ludzi z prywatyzowanych i likwidowanych zakładów??niech jadą do niemiec truskawki zbierać :P

Gość Jaś niemowa
Jak rząd mówi że komuś da - łapię się za kieszeń. Bo ze swojej napewno nie da.

Bezsens totalny... menelstwo się za to będzie schlewać. Niech zadbają o rynek pracy i podniosą pensje minimalne - inaczej połowa kraju bryknie na Zachód i będzie mieć rację. Albo niech płacą gospodyniom domowym za faktyczną pracę jak postulował "Obywatel" - i to jest lepsze niż dawanie corocznie 5 milionów klerowi.

Gość ponętny euzebiusz
rozdawnictow sięga zenitu??gdzie??? w polsce??? zasiłki 150 euro przez 6-mcy(pozniej mozna w smietnikach grzebać) emerytury 200-300euro,zasiłki rodzinne 100euro??gdzie to ogromne rozdawnictwo i komu dają to może tez sie załapie,w takich czechach są 2-3 razy wyzsze świadczenia :P

Gość oleeeeeee
Furious and Deadly: "tia ,tai....a ciekawe co te urzedasy mają zrobic pod most isc bo są i tacy co harują ciezko i uczciwie ale za grosze k..a!!!" A h... mnie to ? Przerost administracji mamy. A kto ma na nich pracować ? Czy jakiśurzędas się martwi o pracujących uczciwie w innych branżach ? Nie, jeszcze im dowalająco chwila. A moze stworzymy jeden wielki urząd i wszystkich tam zatrudnimy ?

Gość ponętny euzebiusz
pomyślcie kto ci podniesie pensje minimalną skoro cały czas narzekaja na ogromne koszty pracy??a na zachodzie też już coraz gorzej,żadna gospodarka nie wchłonie tylu emigrantów rocznie zapewniając im godziwe życie

Gość Jaś niemowa
Euzebiuszu pytasz gdzie ? A zasiłki, a górnicy, lekarze, stocznie mało marnotrastwa ? A renciści lewi ? Zobacz jaki % w budżecie idzie na pomoc socjalną, urzędy, itd... I co w zamian mamy ?

Gość ponętny euzebiusz
Widać ze młodym ludziom liberalno-kapitalistyczne media wyprały mózgi lepiej niz niejedna sekta :P

Gość Jaś niemowa
Nie rozśmieszaj mnie. TV prawie nie oglądam. Pracuję i h mnie strzela jak widzę ile płacę podatków.

Gość ponętny euzebiusz
oj jasiu,przeszkadza ci to że ktos kto nie ma środków do życia skombinuje sobie kilka stówek renty zeby miec na jedzenie??uwazasz ze to w porzadku ze na całym swiecie lekarze zarabiają 4-10 średnich krajowych a w polsce połowę??nadal twierdzisz ze mamy rozbudowany socjal??

Gość ponętny euzebiusz
no powiedz jasiu ile płacisz podatków,200euro,100euro??a wiesz ile się płaci na zachodzie??

Gość j jaki to stosunek procentowy
do zarobków ?, głupi z ciebie ponętny euzebiusz

Gość ponętny euzebiusz
a denerwuje mnie to że ludzie narzekają na milionowe pensje prezesów,drogi bryki co chwile dokupywane dla administracji państwowej a narzekają że ktoś sobie załatwił 600pln.renty.to jest społeczeństwo katolickie??chyba satanistyczne :P

Gość ponętny euzebiusz
a denerwuje mnie to że ludzie Nie narzekają na milionowe pensje prezesów,drogi bryki co chwile dokupywane dla administracji państwowej miało oczywiscie być,no więc podajcie mi experci jaki to stosunek % od zarobków??

Gość lesniczy z Bródnicy
Oj euzebiuszu, rocznie podatków bezpośrednich odprowadzam ok 7.000 zł, pomijam przejadane składki na zus, czy pod. pośrednie. Co do kombinacji przy rentach to tak, jestem przeciwko. Kilka stówek razy kilka tysięcy osób to sporo kasy na szpitale np. Co do zarobków lekarzy, to nie porównuj tego bo polska to nie zachód. Może kasjerki z marketów niech wyjdą bo nie zarabiają tyle co na zachodzie ? No, jeszcze mamy kilkaset zawodów.... A co do socjalu, cóż. Twierdzę że pieniądze nie trafiają do naprawdę potrzebujących i są marnotrawione.

Gość ponętny euzebiusz
lesniczy a ile zarabiasz??a wiesz ze na białorusi i ukrainie lekarze zarabiają 3,4 średnie krajowe a to przecież wschód,uważasz że ludziom się powinno zlikwidować socjal który jest ich ostatnia deską ratunku przed głodem??kiedy ostatnio byłeś u psychiatry??

Gość to jest niesprawiedliwe
W takim razie wszystkie kobiety, także te pracujące, powinny doistawać pensję za prowadszenie domu i wychowywanie dzieci. Przecież my robimy to samo co tamte siedzące w domu kobiety, tylko że często kosztem snu.

Kolejny genialny pomysł...starczy już, nawet na dziś.

Gość ponętny euzebiusz
przeciętna płaca w niemczech 1500-2000euro na reke,koszty pracodawcy poniesione w zwiazku z tą pracą i wszystkimi swiadczeniami socjalnymi około 2500-3000euro,zasiłek dla bezrobotnych-około 1000euro Polska przeciątne płaca 1100-1600 koszty da pracodwacy 2000-2500 złotych,zasiłek dla bezrobotnych 500 złotych czyli 125 euro,wnioski na temat ogromnych koszty pracy i socjalu wyciągnicjcie sami :P

Gość ponętny euzebiusz
no już nie przesadzajcie ze kazda się zajmuje domem i jeszcze pracuje,męzów nie macie,dziadków dzieciaki też nie mają??

Gość lesniczy z Bródnicy
Wiesz tym się różnimy że ja się martwię o swój tyłek, niestety komuchem nie jestem. Dlaczego mam pracować na wałkoni ? W imię czego ? Leczę się prywatnie, a do tego odciągają mi składki na innych - ok. Pójdę publicznie to czekam tygodniami bo babcie siedzę i pierdzą pod gabinetem że im w kolanku strzyka. Przestałem. Mamy demokrację i każdy może wziąć los w swoje ręce a nie ciągle wyciągać łapska do cudzych kieszeni. Nie piszę tu o skrajnych sytuacjach gdzie naprawdę pomoc jest potrzebna, często sam wspieram różne fundacje - przynajmniej mam pewność że nikt tych pieniędzy nie przechleje. Wiesz znam kilku lekarzy i jakoś mająfajne domki, niezłe fury - ale pracująw prywatnych przychodniach. Wcale nie trzeba uciekać na zachód aby dobrze zarabiać. Najpierw trzeba coś umieć i nie bać się zmian. A co do milionowych pensji prezesów - też mi to przeszkadza. I co ? Co do psychiatry - byłem, ale kolejki były. Kupa komuchów twojego pokroju. Równali by w dół w imię chorych zasad.