Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kar789

soczewki kolorowe

Polecane posty

Gość kar789

Mam zamiar kupić sobie soczewki kolorowe, jednak wczesniej nigdy nie nosilam zadnych. Czy któras z Was miała takie? Czy dam radę sobie założyc je za pierwszym razem? :D Czy można normalnie malowac oczy i nie dostać uczulenia? i co sie stanie jak zapomne zdjąc je na noc z góry dziekuje :)

Gość kar789
nikt nie miał soczewek?:D

Gość ja mialam zielone
jednodniowe, strasznie niewygodne byly takie suche

Gość kar789
dzieki:) ktos jeszcze?

Gość Bon Apetit
ja miałam miesięczne Johnson's, nie było tak zle.Niebieskie. Ale jak nigdy nie nosiłas, to mozesz miec problem, ja nosze bezbarwne na codzień, i najpierw okulista musiał mnie uczyć, jak je zakladac.

Gość kar789
kurde czyli nie dam rady :( tzn technicznie wiem jak zalozyc tylko boje sie manewrow na oku:D

Jasne, ze dasz rade, okulista Cie przeszkoli. Na poczatku bedzie ciezko, ale pozniej wkladanie palców do oka bedzie Ci sie wydawało najnormalniesza czynnoscia.

Gość a ja .
kupilam na allegro 3 miesieczne i bylo ok fakt ze ciezko sie nauczyc ale po pol godzinnym dlubaniu w oku dalam rade;)lepiej kupic takie ktore poglebiaja kolor bo te kryjace wygladaja bardzo sztucznie i strasznie mecza wzrok a po zdjeciu naturalnie bol glowy gwarantowany jak przy zatokach...

Gość ankka
ja tez zamowilam na allegro zielone i nie mialam problemow z zalozeniem ich;] wystaczr szeroko otworzyc oko, popatrzec do gory i wlozyc, pomrugac, bo soczewka sama nakieruje sie na srodek;] co do makijazu to najpierw sie malowalam, a na koncu wkladalam soczewki;p balam sie ewentualnego wsadzenia szczoteczki od tuszu do oka;p Z tym, ze jak juz mialam makijaz wykonany i wkladalam soczewki to one sa jednak mokre od plynu, wiec troche zawsze rozmazalam tusz na dolnych rzesach;] ale nie narzekalam;] pamietaj tylko aby zbac o nie, myc rece przed wlozeniem i wyjeciem soczewek i czesto zmieniaj plyn w pojemniku:) a i nie radze nosic za dluugo;] kilka h dziennie wystarczy;] ja jak za dluugo je mam na oku (mowie od rana do nocy jak ide na jakas impreze) to wtedy zaczynam czuc sie niekomfortowo. Trzeba wtedy troche nawilzyc je i tyle;]

Gość oiiioooii
super temat:) a sluchaj cie dziewczyny ile kosztuja kolorowe soczewki u optyka? wie ktoras zwas? Potrafie zakladac sama bo juz kiedys nosilam na jedno oko ale korekcyjne szklo:) pozdrawiam

Gość oiiioooii
czy ktos tu zaglada?:)🌼