Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_pietnastka

prosze o pomoc

Polecane posty

Gość załamana_pietnastka

witam. mam pewien problem:( otóż od jakiś dwóch lat wypadają mi włosy. jest ich już strasznie mało i zastanawiam się nad uzupełnieniem włosów za pomocą mikroskóry, nie wiem jednak czy dla 15-letniej osoby jest to wskazane:( ciekawa jestem czy ktoś ma pewne doświadczenie i może mi coś doradzić. nie wiem czy jest to wygodne i jak odziałuje na odrastające włosy. na zwykłą perukę się w życiu nie zdecyduję a rzadne specyfiki mi nie pomagają;(

Gość załamana_pietnastka
jeszcze bym się chciała dowiedzieć czy wie ktoś ile może to kosztować?

Gość lilly rose
zacznij jesc skrzyp polny i smaruj glowe specjalnymi preparatami (w aptece kupisz) idz do dermatologa on ci tez cos poradzi.

Gość lilly rose
odchudasz sie ? czym to jest spowodowane ? moze brak ci witamin ?

Gość załamana_pietnastka
byłam już nie raz ale dermatolog załamuje ręce:( nic mi nie pomaga skrzyp polny biorę prawie od dwóch lat masę specyfików też używałam i na prawdę nic nie pomaga ;( strasznie się z tym czuję ale nic chyba nie mogę poradzić dlatego myślę nad czymmś takim

Gość załamana_pietnastka
nie zawsze byłam szczupła a jem dużo i odkąd mi wypadają bardzo zdrowo:( nikt nie wie od czego się zaczęło ja sądzę że duży udział w tym był stresu ale tylko pzez jakiś miesiąc który był dla mnie bardzo trudny:( nigdy też nie farbwałam włosów

Gość lilly rose
wiesz mysle,ze warto udać sie do zwykłego lekarza zapytac moze on wysle cie na jakies badania,doradzi coś w koncu po to jest a jak czesto myjesz wlosy i czym je myjesz?

Gość załamana_pietnastka
muję co dwa dni bo nie mogę dopuścić by były tłuste bo to jeszcze bardziej pogarsza sprawę a myję je w szamponie z czarną rzodkwią seboradin

Gość lilly rose
robiłas kiedyś badania hormonalne ?

Gość lilly rose
jezeli nie robilaś to czas zrobić być może przyczyną wypadania włosów są zaburzenia hormonalne. pozdrawiam 😘

Gość załamana_pietnastka
dziękuję Ci lilly rose bardzo za odpowiedź w temacie 🌼 nie nie miałam robionych, rzeczywiście masz rację powinnam je zrobić, miałam mieć ale znajoma rodziców napomknęła żę w tym wieku to mam burzę hormonalną i mi wiele nie da, na penwo się na nie zdecyduję ale ja na prawdę muszę się zdecydować na coś w rodzaju uzuełnienia na mikroskórze:( ja mam straszne prześwity , włosy są śliczne bo wiele witanim i minerałów itd jem ale co mi po tym jak mam ich masakrycznie mało:(

Gość lilly rose
no masz , ale najwidoczniej ta twoja burza przeszła w huragan i wydaje mi sie ze to najprawdopodobniej jest przyczyną :)) pozdrawiam ;)

Gość lilly rose
wiesz nie wiem dokładnie co to ta mikroskóra ale po co ci ? aż tak tragicznie to wygląda? raczej wystawiłabym wlosy na slonce , powietrze niz przykrywała jakąś siateczka ;) jak najpredzej na badania hormonalne byc moze wszystko sie wyjasni