Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmmm

mamy z mezem 2200zl miesiecznie

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmm

ale boimy sie miec dziecko bo uwazamy ze nas nie stac

Gość hmmmmmmmmmmmmm
up up

Gość puklaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ALE TO PO opłacweniu wszyskiego czy to wasze wypłaty netto przed opłaceniem czynszu....etc...

Gość hmmmmmmmmmmmmm
ma czysto powiedzmy ze na zycie zostaje ok 1900zl na dwie osoby

Gość puklaaaaaaaaaaaaaaaaaa
szczerze to powinno wystarczyc na skormne zycie....skromne...czyli godne zycie no tak dziecko sporo kosztuje ale masz pewnosc ze za rok czy dwa bedziecie miec wiecej kasy ile masz lat/.........

Gość hmmmmmmmmmmm
mamy 1900zl( bo ok 300zl na benzyne idzie) na zycie jedzenie ciuchy musimy na urlop cos zostwaic

Gość hmmmmmmmmmmm
mam 24 lata

Dacie radę ;) My mamy ok 3000 ale z tego ok 1000 odchodzi na opłaty i kredyty, ze 400 na benzynę... Zyjemy, mamy dziecko i nie jest źle :)

Gość dewyprzyrody
a my mamy 200zł. i co ty na to? Musimy radzic sobie jak możemy. Mamy na głowie opłaty, na które oczywiście nie mamy kasy. Od kilku m-cy tak zyjemy i nie wiem kiedy to się skończy.

I jeszcze jedno.... bo nie zdzierżę! Nawet jeśli prowokacja TO CO?!!!!!!!!!!!!!!

Ja dalej nie rozumiem. 2100 wam zostaje, 300 na benzyne? Mieszkacie w kartonie i nie jecie? O co tu chodzi?!!

Gość hmmmmmmmm
Po oplaceniu wszystkiego mamy dom wiec czynszu nie mam tylko podatek raz na rok prad placimy gazu nie mamy 2 tel komorkowe internet itd zostaje nam ok2200zl z tego ok300zl benzyna( meza auto) ja mam samochod firmowy wiec za benzyne nie place:)

Gość a najbardziej uwielbiam
Ło rany, kobieto! Niektórych naprawdę nie stać na dziecko, ale skoro wczasy ważniejsze i co tydz.nowy ciuch to po co wam dzieci? Pewnie że można zarabiać więcej, ale taka pensja to jeszcze nie tragedia, jeśli oczywiście NAPRAWDĘ chcecie dziecka.

Gość hmmmmmmmm
chcemy ale mamy obawy dziecko miec to nieproblem ale je utrzymac

popieram poprzedniczkę... dziecko można utrzymać na pomocy socjalnej... a tak na prawdę mam wrażenie ze im więcej ma się kasy... tym bardziej szkoda jej na dziecko :o

Do dwa posty powyzej. Co to za text? Mi sie nie dobrze robi jak patrze na te pary co sie decyduja a nie sa przygotowani ani psychicznie ani finansowo to mi niedobrze... Szkoda dzieci...

Gość dewyprzyrody
a byś się zdziwiła gdybym powiedziała ci, że dla niektórych zrobić dziecko to problem?

dala sobie spokoj z dzieckiem tylko lepsza prace znalazla.Bo cienko to widze mowie szczerze bez obrazy.Wszystko kosztuje np wynajecie niani ok 1000zl miesiecznie nie mowiac o odziezy czy jedzeniu i kosmetykach

Gość dasfdasfdags
co za wyrachowanie na tym swiecie :O tylko pieniadze wszystkim w glowei :O kiedys ludzie o tym nie myslseli...milei gorzej i decydowali sie na dziecko radzac sobie ze wszysstkim potem :O a dziecko najbardziej potrzebuje milosci a nie najdrozszych gadzetow !!!

kazdemu do szczescia cos innego jest potrzebne jednemu starczy mieszkanie 2 pokoje i samochod za 30,000zl a innemu dom za 1 milion zlotych( jak nie wiecj) i 2 lexusy na podjezdzie, jednemu starczy praca w sklepie za 1000zl a drugiemu w banku za 5000zl.Tyle ile jest ludzi tyle jest opcji kazdego z nich

Do powyzej. Alez oczywiscie, nie wszedzie jest \"wyrachowanie\". Jest pelno rodzin \"decydujacych sie\" na dzieci bez opamietania. To rodziny dysfunkcyjne, alkoholicy... Oni nie dbaja o pieniadze ani co bedzie jutro, nie sa WYRACHOWANI. I watpie, ze dziecko bedzie szczesliwsze majac rodzicow, ktorzy sa wiecznie sgrustrowani bo im trudno zwiazac koniec z koncem.

Gość dasfdasfdags
jak ja wiedzialam ze mi tu zaraz ktos z patologiami wyjedzie :O pisalam o normalnych ludziach bez problemow alkoholowych :O

Ja tez i o tym. Powtarzam sie: \"I watpie, ze dziecko bedzie szczesliwsze majac rodzicow, ktorzy sa wiecznie sgrustrowani bo im trudno zwiazac koniec z koncem.\"

najwiecej dzieci jest w rodzinach patologicznych nie wiem dlaczego .Uwazam ze prawo jakos powinno to regulowac ze np jak ktos zyje cale zycie w biedzie i z zasilku to max moze miec 3 dzieci kobieta powinna byc przy 3 porodzie ............., zeby nie mogal miec wiecej dzieci.Wiem ze to drastycznie brzmi ale mam takie zdanie.Bo ludzie dzieciakow sobie robia a pozniej zyja tylko z pomocy pochodzacej z panstwa i rosna kolejne pokolenia patologiczne

Radosnka... widac ze Ty problemów z kasa nie masz... a gdybyś miała tyle kasy co założycielka Topiku...ani przez chwile nie zastanowiłabys się czy dziecko będzie miała zapewnione takie życie jakie chciałabyś mu dać?????