Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmmm

mamy z mezem 2200zl miesiecznie

Polecane posty

Gość matyldaaaaa
Odnosząc sie do postu wyżej to musiałabym brac co miesiac kredyt zeby moje dziecko zyło na "dobrym poziomie" ;) Chyba trochę to przesadzone.... a wiem co mówie bo mam juz dziecko od 3 lat, zgadza sie ze chcemy dla naszego dziecka jak najlepiej. Ale wazne jest by dziecko było ładnie i czysto ubrane czy to musi oznaczac ze rzeczy muszą byc koniecznie z firmową metką?????:O nie sadzę, buty 140 -200 zł??? ło matko...taaa jasne kupie mojemu dziecku buty za 150 żeby biegało po podwórku, kiedy mozna kupic tez dobrej jakosci /rzecz jasna ze skóry i profilowane/ o połowę tansze. Wiadomo ze dziecko musi miec zabawki ale bez szalenstw, nie musi miec wszystkich nowosci (wiadomo firmy produkujace zabawki nakrecają reklamami), zdecydowanie moja córka woli isc ze mną na spacer, na plac zabaw, posiedziec w piaskownicy i ugotowac mi obiad z kamyczków;), wolimy rysowac zwykłymi kredkami swoje wielkie dzieła;). Nie ukrywam ze 'poczatki' sa drozsze... pampersy (mozna tez kupoweac nie firmowe, niedobiegajace jakascią), oliwki, kosmetyki, mleko (chociaz karmienie piersią jest gratis;), ale wiadomo ze nie zawsze kobieta chce/moze), wózki, lezaczek, łózeczko... Ale zawsze mozna pokombinowac, chyba nie jest jakas wielka ujmą, dostac uzywany lezaczek od np przyjaciólki siostry szwagierki etc. Mamy mniej kaski na m-c niz autorka topiku ale mojemu dziecku niczego nie odmawiam, a wg niektórych z Was nie powinnam miec dziecka:O bo nie powinno mnie na nie stać.... PS I nie wydałam na szczepienia 1000 zł!! jestem wyrodną matką;):P

Gość matyldaaaaa
przepraszam za 'byki' :Pale pora późna i zmęczenie daje znac 💤

Gość hmmmmmmmm
mam straszny metlik w glowie tyle sie juz naczytalam:)

Gość hmmmmmmmmmmm
up

Gość fiuuuu
To macie 1900 na czysto i to jest mało dla ciebie kobito, dziecko kosztuje ale nie az tyle, bez przesady.Ludzie to ile trzeba zarabiac, zeby miec dziecko, porabało was.W dupach sie przewraca, ja mam 1600 wypłaty maz 1700 z tego 1200 opłaty, a jeszcze samochów i mamy dziecko i jakos dajemy rade i stac nas na wszysto, prawie w granicy rozsadku.

Gość i jestem szczęśliwa
Nam po odliczeniu opłat, dużych zakupów w supermarkecie, benzyny i karmy dla kota zostaje 1000 zł. Powiem tak wyprawka dla dziecka łacznie z wielofunkcyjnym wózkiem za 1000 zł, wyposażeniem pokoiku i górą nowych ciuszków, bo używanych od nikogo nie dostałam kosztowała nas 4000 tys. Za te pieniądze kupiłam też zapas pieluszek, kosmetyków aptecznych, lekarstw itp. Po prostu pracowałam i odkładałam kiedy odłożyłam 4 tys. zdecydowałam się na dziecko. Dziecko nie jest tanie i te 4 tys. to i tak było mało. Najgorsze jest to, że dla dzieci jest tyle przepięknych rzeczy i czasem zazdroszczę kobietom, które ubierają dziecko tylko w H&M i kupują wózek za 4 tys. ale nie to jest najważniejsze.

Gość aurorka
co za bzdura ze duze rodziny sa patologiczne...nas bylo 5 dzieci, starsi pokonczyli studia , mlodsi sie ucza...rodzice maja wielki piekny dom w górach..bynamniej nie uwazam zebym pochodzila z patologicznej rodziny..zyjemy wszyscy w zgodzie i kocham moja wielka rodzinke..

Gość mininadia
JASNE,ŻE PIENIĄDZE NIE SĄ NAJWAŻNIEJSZE! ZNAM SUPER SZCZĘŚLIWĄ RODZINKĘ Z 6 DZIECI PRZY DOCHODACH 2,500ZŁ. MOŻE ŹLE MNIE ZROZUMIELIŚCIE.. PRZEDSTAWIŁAM DWIE MOŻLIWOŚCI PLANOWANIA RODZINY,DWA MODELE Z KTÓRYCH JEDEN I DRUGI JEST DOBRY!!! GDYBY NASZE DOCHODY BYŁY NIŻSZE TAKŻE ZDECYDOWAŁABYM SIĘ NA DZIECKO BO TO tWOJA MIŁOŚĆ, OPIEKA I WSPARCIE SĄ MU NAJBARDZIEJ POTRZEBNE... NAPISAŁAM PO PROSTU,ŻE JA WYBRAŁAM TAKI SPOSÓB BY NIE ZAZDROŚCIĆ KOLEŻANKOM ŻE MOGĄ DZIECKU DAĆ WIĘCEJ NIŻ JA... ALE BROŃ BOŻE NIE TWIERDZĘ,ŻE TEN DRUGI JEST ZŁY!!! :) NA MIEJSCU PANI KTÓRA ZAPOCZĄTKOWAŁA TĘ DYSKUSJĘ,PEWNIE PRAGNĄC BARDZO DZIECKA BYM SIĘ NA NIE ZDECYDOWAŁA.... NIEKTÓRYCH LUDZI NIGDY NIE BĘDZIE STAĆ NA NAJLEPSZY STANDARD ŻYCIA,CO NIE ZNACZY ŻE NIE MAJĄ MIEĆ DZIECI!!! :)

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
up

Gość matko
No to ja wam dam przykład..na wyprawkę dla mojego chrzesniaka wystarczyło 1000 zł..i wszystko miał nowe..tylko wózek dostał od dziadka..przesadzacie..A 1900 zł to wielu sie po nocach marzy...jak to dla kogoś mało..no cuż..może powinien życ troche skromniej zyc a nie wydawać n lewo i prawo..bo aż wierzyc mi się niechce że 1900 zł nie starczy na dwie osoby i dziecko...My z mężem we dwoje mamy 2,400 z tego połowe opłat i zyjemy..i to wcale nie skromnie..acha i staramy sie o dzieckoo

Jeżeli macie 1900 zł na czysto w miesiącu to nie wiem nad czym tu się zastanawiać.Bo albo chce sie dziecko albo nie.Może powinnaś raczej zastanowić sie nad tym dlaczego chcesz miec dziecko.Czy dlatego że wszystkie inne koleżanki maja?Czy po to aby stworzyć rodzinę i kochać to dziecko i wychowywać,bo jeśli nagle sie okaże że połowę tych pieniążków stracisz na dziecko bo:np.nie daj Boże będzie chorowite to co powiesz:Po co ja cię chciałam? Musisz pomyśleć i zdecydować,bo nikt tego za ciebie nie zrobi.Pamiętaj -pieniądze to rzecz nabyta i szczęścia w życiu nie dają,a dziecko?No cóż sama musisz do tego dojrzeć.

Gość Linetka
Czy ten topik to jakaś próżna egoistka zakładała? My z mężem mamy 1500 zł na rękę miesięcznie, z czego 500 zł odkładamy na raty kredytowe. Żyjemy z dnia na dzień i musi starczyć. Mimo tego zdecydowaliśmy się na dziecko. Nieba mu przychylimy i z pewnością będzie mialo lepiej w dzieciństwie niż my z mężem mieliśmy. Gotowa jestem zrezygnować z zakupów butów dla siebie czy sukienki, byleby dziecko miało wszystko, co niezbędne. Moi rodzice wychowali mnie i siostrę za 1000 zł miesięcznie, a studia ukończyłam. Wystarczy życ skromnie i nie zgrywać bogaczy, a dziecku można zapewnić godną przyszłość.

Dla jednego 2 tys. to jest mało, a dla kogoś dużo. Są ludzie, którzy dla dziecka chcą tylko najlepsze, firmowe rzeczy, a są tacy, którzy kupią tanią wyprawkę i też żyją. A Wy nie macie prawa na kogoś najeżdżać tylko dlatego, że obawia się czy 2 tys. starczy mu na życie. Poza tym w przypadku gdyby dziecko zachorowało, miało jakąś alergię to ta kupka pieniędzy gwałtownie maleje. A teraz odpowiedź na pytanie: 2 tys spokojnie Wam starczą na wychowanie maluszka i jeszcze będziecie mieli na swoje potrzeby.

Gość beecciiaaaaa
Ja nie pracuję mąż tak zarabia między 1500 a 1800 i mamy dwójkę dzieci, kredyt mieszkaniowy i zyjemy, na wszystko nam starcza

Gość hunikot
moze nie starczyc zycie jest drogie