Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biorę leki z serotoniną

mam nerwicę , biorę leki z serotoniną, a chce mieć dziecko!!

Polecane posty

hej, cos kiedys się wydarzyło po czym nie mogłam do siebie dojść, trafiłam z nerwica i depresja do psychiatry (sama poszłam bo wiedziałam ,ze nie dam rady) leki biore juz rok czasu, i z lekami jest dobrze:) boje sie je odstawić, bo nie chcę się dręczyc i zamęczac jak kiedyś :O No a chce miec dziecko:) Czy Ktoś z Was ma lub miał podobny problem?? co mam robić?

Gość puklaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hallo ja mam taki problem.....coraz czesciej mysle o dziecku mam 25 lat od 10 mies mezatka .... dopadła mnie depresja w grudniu 2005 i od tego czasu biore REXETIN ...jest swietnt czuje sie bardzo dobrze normalnie moge zyc i pracowac....ale jak mysle o ciąży to zapominam ze przeciez sie lecze .....i musze poczekac 3 miesi az odsawie leki i dopiero sie starac..... a ty ile masz latek ci stazu małżenskiego ?????????

ja znam swojego męża 10 lat:) a pobraliśmy się 8miesięcy temu , mam 27 lat:)

lekarz mówił Tobie , kiedy będziesz mogła odstawic leki?? wiesz... ja myslę czasem , ze będę musiała je brać i brać :O biore IXEL

Gość Jak masz nerwice
To po co ci dzieci,zebys nie miala cierpliwosci nad nimi? I po porodzie bys wyrzucila dziecko na smietnik albo w beczke wsadzila? Pozniej sa takie tragedie,gdzie udzial biora dzieci. Codziennie slyszy sie o dzieciach pobitych itd Najpierw sie wylecz,z soba nie dajesz sobie rady a z dzieckiem dasz.jak przy dziecku trzeba miec sporo cierpliwosci;

aha staz masz podobny do mnie....ale to bez znaczenie ja tez a moim mezem znam sie długo.....ale kurde boje sie ze jak odsawie leki to leki i depresja powróci.....to było straszne nikomu tego nie zycze. szczerze nie wiem sama czy chce miec teraz dziecko....mam rózne mysle i nastroje co do tego tematu....chyba jeszcze nie dorosłam ale obiecałam sobie ze ok 27 roku zycia napewno juz bede w ciązy... a co na to twoj maz ze chcesz miec dziecko

heh, mój mąż to złoty człowiek, mówi,że wtedy jak będe gotowa:) i będzie czekał ile będzie trzeba:)

Jak masz nerwice my nie mamy nerwicy ........leczymy sie i jest super.... nie rozumiesz tej choroby....zdrowy nie zrozumie chorego lekarz powioedział mi ze musze odstawic na 3 miesiace przed ciążą....leczenie powinno trwac ok roku wiec juz niedługo

a zabezpieczasz sie teraz czy .....nie, ja przy rexetinie biore tabletki.....ogólnie biore dosc długo ok6 lat z przerwami.....jestem wygodna i juz nie uznaje stos. przerywanego czy metod

proszę Cie nie reaguj w ogóle na tego typu komentarze jak tamten!!:)

my tylko prezerwatywy :O nigdy nie brałam tabletek anty:)

czy metod naturalnych

oooooo no to mnie zaskoczyłas .......

hmmm, dlaczego??!! :)

bo nie mozna robic roznych rzeczy nie mozna sie bawic w czasie stosunkua to tak a to moze inaczej....trzeba uwazac zeby sie nie zsuneła... ja mam osobiscie uczucie pieczenia wręcz palenia w gumce....TY nie masz takiego odczucia

nie , ja nie mam:) heh, nawet gdybym brała leki anty to i tak bysmy to robili w gumce:) mąż jakos nie ufa anty:P

ok wasz wybór.....przynajmniej sie nie trujesz tabletami..... ja tez mam zamiar przejsc na gumkę.....to dobry pomysł ile sie juz leczysz na depresje i czy rozmawiałas z lekarzem na temat ewentualnej ciąży

leczę się juz rok czasu, strasznie sie boje odstawic leki bo, po 3 miesiącach brania leków czulam sie świetnie i odstawilam, kurcze co sie wtedy ze mna działo :O wrrrr boje sie że znow odstawie to powróci to :O a pychiatra jak najbardziej .. mówi ze moge zajść w ciążę, oczywiście najpierw musze odstawic... inni lekarze tez mówia abym starała sie o dziecko:) heh sama nie wiem:) ps. inni lekarze to = endokrynolog ( na tarczyce sie lecze juz kilkanaście lat) i ogólny- to moja siostra cioteczna, tez mówi że dziecko to swietny "pomysl":)

mnie lekarz psychiatra powiedział ze po odstawieniu nie bede niec nawtotów choroby bo chormony w ciazy zrobią swoje i bede sie dobrze czuc......tez mam obawy jak sie bede czuła i na próbe odstawiłabym by zobaczyc jak zareaguje..... pracujesz teraz ....

nie nie pracuje, mąż dobrze zarabia, a Ty?? w ogole skąd jesteś?

oczywiście bym chciala miec prace bo siedze juz tyle lat w chacie, to w sumie nie dziwne że mi odbija;)

jestem z krakowa ....ja pracuje do 30 czerwca jestem na przygotowaniu zawodowym..... mąż załozył firme remontowa i pracuje sobie naw własny rachunek.....o dziecku wogóle nie rozmawiamy....jakos uchopdzi nam ten temat ... moje zdanie jest takie jesli nie pracujesz i siedzisz sobie w domku to proponuje ci odstawic jeszcze raz antybotyk i zobaczyc jak zareagujesz......jesli źle to wcale nie jest powiedziane ze w ciazy bedzie tak samo....moze bedziesz sie czuc bardzo dobrze ja na twoim miejscu starałabym sie zreszta nie wiadomo za którym razem wam sie uda....miejmy nadzieje ze szybko ale pozatym sama zobaczysz ze dziecko zmieni bardzo duzo zreszta masz 27 lat urodzisz bedziesz miec 28.....to swietny wiek na dziecko i BEZPIECZNY BO po 30 niewiadomo jak sie LOSY potoczą..... porozmawiaj z lekarzem na temat ciąży zapytaj czy miał przypadej kobiet które sie lecza i chce zajsc czy sie dobrze czuja gdy nie bioora leków,,,,etc

pytałam psychiatry to mówił, że na początku ciązy to odstawic lek a potem mozna brac! mówił że mial wiele pacjętek , które brały podczas ciąży. ale ja nie chce brać!!!! w ciąży żadnych leków!!!!

no własnie ja tez bym sie bała....róznie to bywa jak sie na poczatku nie bierze bo nie wolno....chyba przez pierwsze 3 miesiace jak sie dziecku wykształcaja narzady...to potem tym bardziej po co brac jak sie dobrze czuje i nic sie nie dzieje...takie jest moje zdanie

a nie masz takich mysli, że np dzidzie urodzisz chora, albo że będzie chorować, że coś się stanie itd??

tzn w jakim sensie chora przez to ze musiałabym brac leki...czy ogólnie, ze moze urodzic sie chore?

no to że może sie chore urodzic, np z porażeniem mozgowym lub zespolem Downa, lub z jakąś wadą

pewnie ze mam takie mysli chyba nie ma kobiety która choc 1 nie pomyslałaby o tym...... ale trzba myslec pozytywn8ie ...ze bedzie dobrze...kurde pomysl jak by tak kazda kobieta myslała"nie bede miec dziecka bo urodzi sie chore" to by dzieci nie było....

a próbowałas juz zajsc w ciążę czy tylko myslisz o tym

wiesz.... lekarz mi mówił, że 80 młodych ludzi sie leczy na nerwice lub depresje, a tu załozylam temat i zobacz nie ma nikogo oprocz nas z tym problemem.... może dzieci tak działaja ,że człowiek zdrowieje:)