Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Icebound Harpy

Lalka Barbie na wózku inwalidzkim.

Polecane posty

Przed chwilą, uśpionaZzz napisał:

Jakby bliska osoba tego chciała i było to dla niej ważne żeby mówić że jest ono to spoko ale nie znam takich ludzi kojarzą mi się z gnijącymi zwłokami z tiktoka

Zazwyczaj takie pragnienia mają zbuntowane nastolatki w dodatku dość specyficzne skręcające w lewo z poglądami. Taki wiek podatny na każde guwno i każda mode. 

2 minuty temu, SzloraWieczorna napisał:

Zazwyczaj takie pragnienia mają zbuntowane nastolatki w dodatku dość specyficzne skręcające w lewo z poglądami. Taki wiek podatny na każde guwno i każda mode. 

Bez epatowania swoimi cechami płciowymi i robienia hałasu to wielu ludzi sobie spokojnie żyje jako obojnak, czego więcej czeba

Przed chwilą, uśpionaZzz napisał:

Bez epatowania swoimi cechami płciowymi i robienia hałasu to wielu ludzi sobie spokojnie żyje jako obojnak, czego więcej czeba

A niech se zyjo 

Tylko po co ten szum robić i się nazywać jak psychicznie chorzy i jeszcze bunczucznie wymagać używania zaimków nienaturalnych dla ludzi no kun by się uśmiał na sali

2 minuty temu, SzloraWieczorna napisał:

A niech se zyjo 

Wielu jest takich obojnakow ale mówio że kobiety mężczyźni są ale z wyglądu i zachowania obojnacy huh 

13 minut temu, Caryca z kawusią napisał:

Wszystko co świąteczne było zue i kończyło się katastrofą więc spędź święta w Maku.

A to nie widziałam.

13 minut temu, Śliwka z Grójca napisał:

Nie wiem jaka była reklama McDonald's, ale Coca Cola zrobiła całą w AI i spotkała się z ostrą krytyką.

McDonald's musiał ściągnąć swoją ostatnią reklamę stworzoną w pełni przez AI, bo zalew krytyki był po prostu ogromny. Podobnie jak polska firma Dafi (produkująca te dzbanki filtrujące, pewnie kojarzycie) która też w całości posłużyła się AI i spot podobnie znikł z obiegu po zalewie krytyki. Może to i dobrze, że ludzie tak ostro reagują na AI. Sam mam mieszane odczucia na ten temat. 

Przed chwilą, Bożenka LuBicz napisał:

McDonald's musiał ściągnąć swoją ostatnią reklamę stworzoną w pełni przez AI, bo zalew krytyki był po prostu ogromny. Podobnie jak polska firma Dafi (produkująca te dzbanki filtrujące, pewnie kojarzycie) która też w całości posłużyła się AI i spot podobnie znikł z obiegu po zalewie krytyki. Może to i dobrze, że ludzie tak ostro reagują na AI. Sam mam mieszane odczucia na ten temat. 

Pelno takich reklam chyba tylko niekumaty 70 plus nie widzi. Najpierw natworza guena a potem pretensje ze firmy korzystaja. Gdzie tu rigcz?

1 minutę temu, Bożenka LuBicz napisał:

No to z Coca Cola bylo tak samo. Z tym że oni chyba w tym roku powtórzyli swój manewr.

58 minut temu, Icebound Harpy napisał:

O ile jestem osobą postępową i tolerancyjną, to uważam, że niektóre sprawy idą za daleko. Przesadna poprawność polityczna przybiera czasami kuriozalną postać, jak na przykład barbie czarnoskóra na wózku inwalidzkim albo z protezą nogi. Chociaż może ma to jakiś sens, na przykład chłopiec czy dziewczynka poruszająca się na wózku bawiąc się taką zabawką może się z nią utożsamić i nie uważać siebie za dziwaka… niemniej i tak jest to trochę dziwne. Ze stomią też lalę zrobią? 

Nie mam nic przeciwko lalkom z protezami, które mogą być jakąś tam formą potwierdzenia akceptacji społecznej swego stanu zdrowia dla niepełnosprawnych dziewczynek.

Sprawy idą za daleko, ale nie w przypadku lalek, a akceptacji społecznej zwyczajnych chorób psychicznych, poważnych problemów z seksualnością i określania ich jako nowe "płcie" czy orientacje - to jest poważnym problemem, a nie lalki.

Sytuacje z Kanady czy USA, gdzie kilkunastoletni dzieciak stwierdzi, że czuje się płcią przeciwną i jest poddawany szeregom zabiegów i hormonoterapii, by po latach się okazało, że bardzo tej decyzji żałuje, że nie był świadomy konsekwencji i dojrzały do tej decyzji, że trend społeczny, go w tę stronę kierunkował - tak, są już takie świadectwa ludzi żałujących takich kroków.

To są problemy.

Zadna lalka tego nie spowoduje. Nawet zwykla barbie wypacza łby dzieciom podobno bo grubasom się nie podoba jej ciało. 

29 minut temu, Icebound Harpy napisał:

Nie wszystko, co niebinarne, musi być złe. Demi Lovato jest osobą niebinarną na przykład i nie jest to nic nienormalnego. Sama miałam koleżankę, która preferowała zaimki nijakie. 

Nie chodzi kompletnie o tolerancję, tylko o to, że to mimo wszystko bardzo słaby manewr marketingowy 😄 Spadek sprzedaży o 97%,  mówi sam za siebie. Może nawet tym tolerancyjnym ludziom już po prostu bokiem wychodzi to nachalne wciskanie idei wszędzie, gdzie się tylko da. 

1 minutę temu, Еlciаа napisał:

Ja widziałam 2 dni temu reklamę lalki barbie z cukrzycą. 

Pompę miała czy sensor?

1 godzinę temu, Icebound Harpy napisał:

O ile jestem osobą postępową i tolerancyjną, to uważam, że niektóre sprawy idą za daleko. Przesadna poprawność polityczna przybiera czasami kuriozalną postać, jak na przykład barbie czarnoskóra na wózku inwalidzkim albo z protezą nogi. Chociaż może ma to jakiś sens, na przykład chłopiec czy dziewczynka poruszająca się na wózku bawiąc się taką zabawką może się z nią utożsamić i nie uważać siebie za dziwaka… niemniej i tak jest to trochę dziwne. Ze stomią też lalę zrobią? 

Wszyscy piszą, że coś jest wymyślone tylko dla poprawności politycznej, ale masz tylko takie wrażenie, bo jesteś biała i sprawna.

Ja jako siostra osoby na wózku bardzo doceniam taki gest, bo te osoby mają sygnał, że są częścią tego świata, że pewne rzeczy (chocby plakaty reklamowe, filmy itp.) nie są zarezerwowane tylko dla określonego typu ludzi. 

Ostatnio jakas laska straciła tytuł miss, bo w azjatyckiej restauracji zrobiła foto przedrzeźniając skośne oczy i też były głosy “przez te poprawnosd polityczna nie mozna żartować!!!”, a ja wiem, że to wcale nie są niewinne żarty, bo pamiętam jak w podstawowce dzieci bardzo śmiały się z Tatarki, z jej oczu. Do dziś pamiętam jak płakała albo stroniła od dzieci i siedziała w kącie z książką. Takie “niewinne” zachowania powinny być duszone w zarodku.

W ogole im dłużej żyję na tym świecie to widzę zachowanie “tylko ja i ja, tylko moje i moje!!”. Jak jestem białym, sprawnym, heteroseksualnym facetem to tylko twoich chce wiedzieć w swoim otoczeniu. Jak jestem zgrabną fitnesiarą to grube kobiety są dla mnie leniwe, bo przecież na swoim przykładzie widzę, że sa sie schudnac. A jak jestem sprawnym hetero to kiedy widze w serialu geja i to jeszcze na wózku to wariuję, bo przeciez takich ludzi nie ma!! To poprawnosc polityczna wymyslila gejow na wozkach!!! 

swiat sobie poradzi, to ludzkosc chooy strzeli, ja najbardziej sie boje, ze lezac sobie w namiocie zobacze nagle chmurke grzybu i sie popale chwile i splone zywcem i odfrune xD

albo ze w nocy do mnie jakas kreatura przyjdzie z nogami konia i rogami na glowie i ogonem albo jakis zly duch mnie nawiedzi

tam jak jestem sam w lesie w namiocie w nocy to jest strasznie w chooy... chooy wie czy jakies byty nadnaturalne sie nie kreca dookola w nocy albo o 4 nad ranem. 

Ludzkość w sensie tak no i chÿi niech pjerdolnie w końcu bo ile można z koła kwadrat robić i strugać wariata

ja wspolczuje malym dzieciom albo tym co sie jeszcze nie narodzili, ze np nigdy nie zobacza sniegu i zimy

bo fajnie bylo jak sniegu napadalo

kiedys w swiat wg kiepskich byla scena, jak na telewizji okil ogladali jak adam malysz pobil rekord skoczni, a nagle kwasniewska wyszla na stok i sie polozyla na sniegu i aniolka robila hahah, ale z tego rznalem mocno, niezla polewke mialem z tego serialu

Podziękuj ludziom którzy decydują się sprowadzić na świat bez śniegu nowych ludzi. To czysty egozim. A w sumie to brudny

24 minuty temu, SzloraWieczorna napisał:

Pelno takich reklam chyba tylko niekumaty 70 plus nie widzi. Najpierw natworza guena a potem pretensje ze firmy korzystaja. Gdzie tu rigcz?

Tu nie tyle chodzi o sam fakt korzystania z AI w marketingu co o mało etyczne sposoby wykorzystywania jej, takie od zastanawiających moralnie do zdecydowanie nieetycznych, tak na szybko:
Manipulacja obrazami (deepfake, modyfikacja wizerunku).
Nierealistyczne przedstawienie postaci (idealizowanie ciał, sytuacji).
Brak autentyczności (sztuczność generowanych treści).
Manipulowanie emocjami (wykorzystanie algorytmów do wpływania na emocje)
Naruszenie prywatności (zbieranie danych bez zgody).
Plagiat i naruszenie praw autorskich (nielegalne wykorzystanie treści).
Brak reprezentacji (ignorowanie różnorodności kulturowej i społecznej).
Brak przejrzystości (niejasna odpowiedzialność za treści AI)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować