Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

carri

Higiena ciała

Polecane posty

a przeszkadza Ci to jak sie ktos rozdrabnia? jeju ale macie problemy.. niech sie kazdy myje jak chce :D ja tam nie mam znajomych ktorzy smierdza i to jest najwazniejsze, a to jak sie myja to juz ich sprawa... wazne zeby sie myc tak zeby byc czystym i czuc sie dobrze... a czy to jest raz dziennie, dwa czy wiecej to co za roznica :o beda sie licytowac na ilosc myc no nieeeeeee :D

Gość ale macie problemy
:-o

Gość a no mamy
rano lekki, szybciutki chłodny prysznic (zimą ciepły) a wieczorem troszkę dokładniejsze mycie - najbardziej lubię leżenie we własnym rosole póki się nie pomarszczę, które potem kończę prysznicem.;)

Gość czyscioch
do osob, ktore myja "kazda czesc ciala z osobna": nie szkoda wam na to czasu? Jasne,ze kazdy moze sie myc,jak chce- grunt,ze nie smierdzi. Ale takie "rozdrabnianie sie" musi zajmowac calkiem sporo czasu. Wiem cos o tym,bo kiedys tez tak robilam- dopoki nie odkrylam,ze prysznic zajmuje duzo mniej czasu,a przy tym jest efektywniejszy, bo sie czlowiek dokladnie umyje. Nikt mi nie wmowi,ze za pomoca podmywania sie mozna sie dokladnie umyc. Kiedys tak robilam i jedno z dwojga,albo cala lazienka doslownie plywala, albo moje miejsca intymne nie byly dokladnie umyte.

Gość ona niewiadoma
ja biare prysznic wieczorem a w ciagu dnia zaleznie od potrzeb- w lato oczywiscie nogi od razu po przyjsciu do domu, pach przed kazdym wyjsciem :) glowa codziennie rano no cipcia rano i nie wiem po co sie podmywac- ja wskakuje do wanny :)

Gość czyscioch
ona niewiadoma- no czyli bierzesz rano taki mini prysznic?

Gość myjeczka
a ja się mocze 2 x dziennie bo lubię i zawsze używamam szarego mydła bo zdrowe , ja sobie wody nie żałuje

Rano i wieczorem prysznic, codziennie rano włosy, zęby 3 razy dziennie, czasem częściej :)

Gość prysznic wieczorem
rano podmywanie

Gość pooooomaranczka
Rano prysznic, wieczorem prysznic lub kapiel. Oczywiscie jak jest np. upal korzystam z prysznica czesciej. Włosy codziennie.Jak sie nie umyje dwa razy dziennie to mam wrazenie, ze jestem brudna.

Gość upp
Widac temat higieny nie interesuje Polakow zbytnio. Teraz juz wiemy skad ten smrod dookola :D

Gość pimpeczka
nie wyobrazam sobie kapać się 2 razy dziennie bo po prostu tego nie potrzebuje. naleze do tych osob ktore chodza sobie po swiecie i nie smierdza. zaraz sie odezwa bulwersy ale to ich problem ze musza sie myc 5 razy dziennie bo od nich jedzie. tymbardziej wole podmywanie rano i wieczorem roznych partii , prysznic raz na 2 dni. Jakos moj chlopak nigdy sie nie skarzyl a wielokrotnie sie go pytalam jak pachne. owszem gdy idzie lato i poce sie od slonca, kleje od kosmetykow to biore prysznic codziennie. A gdy jestem na wakacjach w cieplych krajach to 2 razy dziennie. jednak prze 3/4 roku nie panuje u nas lato wiec nie potrzebuje brac kapieli 2 razy dziennie

Gość upp
To,ze ktos sie myje 5 razy dziennie, to jeszcze nie znaczy,ze robi to,bo musi,bo inaczej smierdzi. Tak to sobie wlasnie usprawiedliwiaja takie brudasy,jak ty. Jezu, jak mozna w cywilizowanym kraju w XXI wieku brac prysznic raz na dwa dni????

Szok! Jak ktoś się nie poci (???) i nie śmierdzi, to ma brak prysznic co dwa dni? Ja biore prysznic rano, potem wieczorem, po powrocie z pracy. Czasem, jeśli jeszcze dokądś pójde i wracam po paru godzinach tez wskakuje pod prysznic, z tym, że jest to szybciutki prysznic, dla odświeżenia się. A jak siedzę w domu, to i tak przed pójściem spac myję sie, z tym, że juz nie pod prysznicem, a w umywalce - pachy, stopy, podmywam się. Głowę myję na ogół wieczorem, bo nie suszę włosów suszarką, a rano nie chce mi się wstawać godzinę wcześniej, wolę dłużej pospać. I też nie śmierdzę, a nawet czasami kolezanki mnie pytają: Czym tak ładnie pachniesz? Perfumami, szamponem lub mgiełką do ciała. Natomiast w autobusach można WYCZUĆ, że zbliża się lato. Ohyda!!!

Gość odswiezanko

Gość Nuila
O! Ktoś się myje... Szok. Polacy przeważnie się nie myją. Mam kolegę, który raz na trzy dni ma Dzień Kąpieli. Inni się nie przyznają, ale tak śmierdzą.... I weźcie nie kupujcie dezodorantów na rynku, bo później wytrzymać nie można... Ja myję całe ciało dwa razy dziennie, zęby też (chociaz czasami trzy razy), dłonie i twarz latem znacznie częściej (latem ogólnie cześciej się kąpię). Jak jadę do dziadków na wieś muszę myć się w takiej wielkiej balii. Ble! Nie znoszę tego. W domu pod prysznicem.

Gość u mnie jest następująco
codziennie rano prysznic po powrocie ze szkoły tyłek i zęby wieczorem kąpiel czyli, podsumowując: całe ciało dwa razy dziennie, tyłek i zęby trzy razy

Gość nie lubie tego wymyslać
U mnie to bardzo różnie bywa z tą higieną - raz biore prysznic 3x dziennie, a innym razem w ogóle. Az wstyd. Włosy za to myję codziennie lub co 2 dni. Tego nigdy nie opuszczam. Zęby zawsze rano, ale juz nie zawsze wieczorem, czasem w dzień. Ręce na okrągło w ciagu dnia. Ciagle sobie obiecuje, że od dziś prysznic obowiązkowo 2x dziennie ale czasem wieczorej jestem tak padnięta, że wszystko na nic. Może po sesji bedzie lepiej...