Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bo nie wiem

Czy tampony inne niż OB i Tampax są bardzo złe i byle jakie?

Polecane posty

Gość Kludusia
OB nie wiem nie uzywalam ... ale Tampax totalne dno. Mam obfita ciocie i ktoregos dnia gdy mialam wf przekonalam sie ze Tampaxy sa beznadziejne. Mam te w zielonym pudlku [z 3 kropelkami], ktore jak pisze na opisie ''wytrzymuja 4-8godzin''. Wcale ze nie...przezylam z nimi trzy lekcje [2wf-y na ktorych nie cwiczylam i niemiecki] i wychodzac na przerwe po j.niemieckim moja przyjaciolka poinformowala mnie, ze mam czerwona plamke na spodniach. Wiec Tampaxy to jeden wielki kit:/ Wiec nie polecam chyba ze ktoras z was chce miec taka wpade w szkole jak ja dzis :(...

Gość Kludusia
A i te Tampaxy sie wysuwaja przy ruchu...i bardzo boli...wiec w 100% nie plecam ich ...

Gość spox111
nie wiem o czym mowa, tampony są rużne i wszystkie są dobre zależy jak jaki tampon działa, każdy ma inny organizm, !! ja mam prawie ukonczone 13 lat i też nie dostałam miesiączki i nie wiem o co biega ponieważ , kiedy zaprzeproszeniem sikam leci mi cos białego podobno to jakies białko i chyba przez to nie dostałam miesiączki , poprostu nie wiem z kąd te białko sie mogło dostac i jak??? PLISKA ODPISCIE DLA MNIE JAK WIECIE CZY MACIE TAKI SAM KOMFLIKT

Gość spox111
odpiscie jak cos na mój email chciałam sie dowiedziec czy to minie???!! bo moze mnie nie byc na tym profilu to pozdrawiam i papa

Gość spox111

Gość ewelina93
oj dziewczyny. wiem, że to jest denerwujące, jak kto pisze 'muwi' zamiast mówi. mnie też to denerwuje, ale bez przesady. a co do tamponów, to każda ma inne ciało. każda ma swoje przyzwyczajenia. ;) i najlepiej zacząć używać tamponów, gdy ma się uregulowane krwawienia.

Gość paczka-od-krowy
Ja nie widzę wiekszej różnicy - poza jedną: z ob nigdy nic mi nie przecieka, no chyba ze przetrzymam tampon, ale to juz nie wina tamponu, tylko moja. Za to z tymi tańszymi czesto jest tak, że ten sznurek jakos tak jest glupio umocowany w srodku, że jak tampon dopiero zaczyna namakac i można go trzymać jeszcze długo, to krew juz dostała sie do sznurka, scieka w dół i na majtkach robi sie plamka; niewielka, ale nie powinno tak byc

Gość kaksek
spox ta wydzielina jest jak najbardziej normalna a okres dostaniesz w swoim czasie;) co do tamponów ,dla mnie najlepsze są te biedronkowe:D tanie ,wygodne ,nic nie przecieka ,łatwo sie aplikuje i wyciąga;)

dla mnie tampony z Biedronki są do niczego. tak samo jak wszystkie inne takie.... stosuję tylko OB, Naturella i Subtelle.

Ja używam ob, innych nie próbowalam, ale słyszałam że te z belli są ok. Co możecie o nich powiedzieć?

Gość Agnięszka
Witam Ja zawsze używałam OB, a teraz przerzuciłam się na tampony z Lidla - stwierdzam, że są takie same jak OB. Nie widzę zadnej różnicy i nie będę więcej przepłacać na OB.

Gość rozuka
jak na razie tylko raz urzywałam tamponów i były to OB ale mieszkam na wsi i tylko w aptece i markecie śą tampony i to chorobliwie drogie . sa tylko OB i chyba bella . ale na lato to chyba lepsze śa tampony od podpasek chociarz nie wiem

Gość Naprawdę nie ma
żadnej różnicy między tańszymi tamponami i OB, oczywiście poza ceną. Każdy tampon może przeciec jeśli jest za długo nie zmieniany. Osobiście używałam naprawdę różnych tamponów i jakoś nie zauważyłam różnicy.

Gość helpppppp
nom ja tez uzywam tylko ob :) normal :) wole kupic cos droższego a pewnijszego :P

Gość słodziutka -
ja mam okres od niedawna i narazie używałam tylko Tampax i są takie sobie. Dobrze się je aplikuje ale jak są już nasączone to się wysuwają. Beznadziejne uczucie... :-(

Gość nana_nana
jak juz uzywam tamponow to Tampaxow. raz- maja fajne opakowanie:), dwa- maja aplikator, a to wygodne i higieniczne;)

Gość karolcia955
A więc tak wiele osób poleca tampony safe z biedronki 7zł-32szt. wiec sie oplaca ja mam bardzo obfite miesiaczki i dugie co prawda mialam tylko dwie teraz niedlugo powinnam dostac trzecia i moja pierwsza byla obfita i trwala 3 dni ale druga byla bardzo obfita i dluga trwala 8dni... I ja przy drugiej uzywalam tamponow o.b mini i bylo super... Ale 16szt. kosztuje ponad 9zł... :(:( i teraz bym kupila te safe ale : Czy jest rozmiar mini? Czy one nie przeciekają? Czy przy ich uzyciu nie ma wiekszego prawdopodobienstwa ze dostane TSS niz przy o.b? Ile jest sztuk w opakowaniu tyko 32 ? czy jest mniej?

Gość dominO93
No właśnie ja też się zastanawiam nad tymi z Biedronki Safe, ale bedzie to moja pierwsza przygoda z tamponami (i dopietro druga miesiaczka!) więc kupie na początek - ''Moje pierwsze O.B z książeczką i różowym pudełeczkiem na tampony'' ;) - w Rossmanie ( jak bedzie) a potem sie przerzuce chyba na te tańsze np. z Biedronki albo Made in Rossman :D (gdzie są 32 sztuki!). Zobaczymy czy się w ogóle zdecyduje...Troche się boje tego wkładania i wyjmowania . :( Ale zobaczymy jak to bedzie. Myślałam także o TAMPAXACH i Bella Tampo z APLIKATOREMm ale nie polecam bo słyszałam same złe o nich opinie - rozwalają się, bella tampo zacinają... Więc chyba najlepsze są O.B lub jego podrubki, chociasz trzeba tam wkładać palec. :P Zobaczymy, spróbujemy... Jutro jade do sklepu i kupie, a przy najbliższej miesiaczce wpróbuje.... Ale MAMIE nic nie mówie tylko siostrze :D Nie chce żeby ględziła... :P

Gość kasiuleńka9306
dzisiaj po raz pierwszy użyłam tamponu i muszę powiedzieć,że jestem bardzo zadowolona.........myślałam,że będę miała jakieś trudności z założeniem go,a tu nic,jak w masło........i chyba przerzucę się z podpasek na tampony;-)

Gość Sandrina xDD
Elo dziewczyny co wy gadacie;]Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam tampaxów lites z aplikatorem i są świetne,nic mnie nie bolało przy wprowadzaniu i przy wyjmowaniu,trzeba się tylko rozluźnić,wprowadzają się bardzo łatwo,zmieniam je co 5 -5,5 godziny ,nic mi nie przecieka,ale stosuję też wkładki higieniczne carefree black,są super,używałam Discreet ,ale one się deformują ;/A te są super ;]Nie bójcie się Tampaxów,aha jeszcze ktoś napisał ,że to wata,to nie prawda,owszem przy wyciąganiu troszkę się deformują,ale wiadomo,że tak się dzieje,bo są nasiąknięte krwią,sznureczek się nie urwie,mocno ciągnęłam i jest bardzo mocny,nie ma takich szans,nie wyobrażam sobie stosować inne tampony niż te z aplikatorem,jak mam z aplikatorem to wiem,że jest na swoim miejscu xDD a na noc najlepiej podpaskę always ultra night,bo te z belli mi przeciekły ;/wczoraj fest;/nie miałam wyboru i założyłam znów z belli,bo muszę kupić alwaysy i tampaxy tak samo,bo miałam tylko 2 sztuki ,bo dostałam od kuzynki;]Pozdrawiam i proszę o pytania chętnie odpowiem

Gość brzydkidziendzisiaj
tez uwazam, ze tampaxy sa spoko. no i najhigieniczniej sie je zaklada. i nie rozwalala sie tylko troszki deformuja:D ale mi sie nigdy nie urwal, ani nic, ani wata nie wyleciala. pozdrawiam

Gość Sandrina
do brzydkidziendzisiaj: bo tampaxy są super;]

Gość karolcia955
A dziewczyny co sądzicie o tamponach naturella? Jeszcze nie uzywalam ale mam zamiar. Z podpasek tej firmy jestem zadowolona ale nie wiem jak z tamponami?

Gość Sanderka xD
Ja mam kupione Safe Regular. Ale leżą otwarte, bo troche się boję. ;( Kiedyś spróbowałam założyć i się udało!!! :)) Niestety, ostatnio koleżanka mi powiedziala, że jeżeli bd używać tamponów, to mogę miec powikłania jak bd w ciąży i się boję... ;((( Czy to prawda??? Dodam, że mam prawie 13 lat i od roku miesiączkuje.

Gość jamajka993
ja dzisiaj prubowałam włozyc tampax lites, ale bolało:( Nie wiem czemu. Mam 16 lat i miesiączkuję dopiero od roku. To ma jakiś wpływ?

Gość tysia123
polecam bella albo subtelle.

Gość 10 latka
mam 10 lat i mam juz okres

Gość może jakąś tam pięknością
ja miesiączkuję od 10 lat. dopiero gdzieś tak od pół roku używam tamponów regularnie. tzn że nie tak tylko na jakąś okazję, tylko przez cały okres. powiem, że nie wypróbowałam innych niż ob. jakoś jestem chyba do nich najbardziej przekonana. może następnym razem wypróbuję czegoś innego. ale nie rozumiem, jak Wam się mogą tampony wysuwać. co Wy macie za rozklapiochy, skoro Wam się tampony wysuwają?