Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostryga

kompleks starości

Polecane posty

Gość ostryga
młodszy jest o 15 lat, jest naukowcem i dziewczyny mu nie były w głowie jestem jego pierwszą kobietą, on nawet nie wie jak się w związku zachowywać. Ma mnóstwo kompleksów, mimo że jest przystojny i dobrze uposażny, nie wiem skąd się wzieły Ja go dowartościowuję i jest przy mnie szczęśliwy, ale jak długo?

ruda To prawda, niektórzy ludzie umierają w młodości i tylko czekają na pochówek do starości. To wieczni narzekacze i cierpiętnicy.

Gość mam 25 lat-i tez sie tego boje
...

Gość ostryga
chaber nie da się być dobrym we wszystkim, bo jest się w niczym, ale to co robie staram się robić najlepiej jak umiem nawut w mycie kibla wkładam serce. Tolko jedna praca hańbi - praca źle wykonywana

Chaber --- to prawda ? Spójrz na wpis 25 latki. Skoro juz sie boi starości to .... może niech kupi sobie trumnę :D:D:D

ruda Dokładnie to samo pomyślałam w tej samej chwili :D No cóż, ma dziewczyna problem. :D

Gość mozna
umrzeć w ciagu jednego dnia a potem dźwigac siebie martwego przez całe życie

Gość ostryga
doskonałe porównanie

Gość ostryga
Ale kto by nie chciał, być z kimś kogo kocha ze wzajemnością do starości i cieszyć się każdą chwilką i rozpamiętywać namiętność

Gość starsza pani
Ostryga- bądź poważna. Jeśli związek opiera sie na czymś więcej niż seks, to różnica wieku nie może miec znaczenia!!! Jeśli się kochacie to najpiękniejsze co mogło Was spotkać. Nie zmarnuj tego z powodu spodziewanych zmarszczek! Nie daj się zwariować kultowi młodości. Każdy z nas czeka na takie odwzajemnione uczucie a tylko nieliczni go doświadczają. Po co martwić się na zapas. Bądź z nim! Ciesz się nim!Będzie co będzie...Nie możesz poddawać się teraz! Nie krzywdź człowieka, który Cię kocha i dla którego Twój wiek nie jest problemem. Nie próbuj rozwiązywać cudzych problemów, które są tylko w Twojej głowie!Nie rezygnuj z miłości dopóki ona trwa!!! A jak się kiedys skończy..pogodzisz się z tym... Powodzenia!

Gość ostryga
moja mama jest 55 lat po ślubie i jej mąż a mój ojciec wogóle nie poświęca jej czasu, ma swoich kumpli i nigdy nie ma go w domu , mama jest osamotniona w swojej starości To bardzo smutne

wiesz ostryga - każdy chciałby być piękny, młody, zdrowy i bogaty. Ale jak wiadomo jest to nierealne. Nie zawracam sobie głowy mrzonkami. Bo po co ? Bajki to czas dzieciństwa. Można je wspominać ale nie można nimi żyć.

ostryga To dobrze, że swoją pracę wykonujesz starannie. Po prostu nie jesteś byle jaka. Jeśli chodzi o Twojego obecnego partnera, to zbyt mało wiemy o nim, żeby go osądzać. Może jest zbyt nieśmiały do kobiet, a Ty go czymś ujęłaś? Może to typ utrzymanka i może być dobrze uposażony, a szuka kobiety, która będzie płacić jego rachunki? Albo potrzebuje matki i żony w jednym, bo brakowało mu matczynej opieki w dzieciństwie? Powodów jest wiele, gdy mężczyzna woli dużo starsze od siebie partnerki. Pytanie, czy dasz radę na dłuższą metę z nim żyć? Jeśli nie (właśnie masz taki dylemat), to coś zadecyduj i nie skazuj się na męczarnie.

Gość ostryga
do starszej pani może masz rację, bo nasz związek nie opiera się na sexie, a ja trochę nawet na to narzekam, On lubi żertować w łóżku co nie kończy się sexem, czasem się zastanawiam, czy on nie znalazł sobie we mnie cząstki matki, Jest inny od rówieśników

Gość starsza pani
A czy to takie ważne, czego on w Tobie szuka? Ważne,że znajduje to co jest mu potrzebne! Każdy z nas w zalezności od chwili, szuka ciepła , zrozumienia, tego ,zeby ktoś pogłaskał czy przytulił...A w innym momencie szukamy gorącego kochanka. Ważne żeby rozumiec swoje potrzeby i je zaspokajac w związku.I zaspokajać potrzeby swojego partnera, wzłaszcza te emocjonalne. Czy jak kobieta tuli się do starszego partnera to od razu oznacza, że szuka ojca??? Przestań analizować! Skup się na tym co czujecie do siebie i naucz się czerpać z tego radość! Całuję

starsza pani Nie rozumiem, dlaczego tak radzisz ostrydze. Może ona nie analizowała swego małżeństwa, a powinna? Nie mówię o samoudręczaniu się wątpliwościami, ale analizie sytuacji. Nie można tak po prostu zatracić się w namiętności, nie używając przy tym rozumu. Zasada ograniczonego zaufania robi dobrze nie tylko kierowcom na drodze. Jeśli ostryga nie czuje się tak do końca dobrze z młodziutkim partnerem, coś jej brakuje, coś przeszkadza, to powinna to przeanalizować. Koniecznie.

Gość ostryga
dziękuję

Gość ostryga
a jaki masz powód Monik?

monik - proszę ... nie rozśmieszaj mnie ... :DD

Gość a powiedz ostryga
Róznica wieku hmm facet 34 lata czemu Ci o przeszkadza ,że nie miał kobiety??(ja osobiscie wole takich od takich rozbuchanych ;)) Wiesz jak ja byłam wtedy z tym 22 lakiem miałam identyczne odczucia o takich jakich pisza tutaj kobiety a to ,że szuka matki ,opiekunki itd. Byłam z nim dwa lata i dłuzej nie wytrzymałam ,ale tylko dlatego ,że zrozumiałam ,że mnie wykozystywał . Takie bezradne zakochane wpatrzone we mnie dziecko . I do tego bardzo sprytne na swój sposób . On studiowal ja pracowałam ( mam własna firme) jego ciągle pusty portfel spacery po parku z braku srodków . Wszystko dla niego było wartościowe ja nie musiałam ,bo ta ja niby byłam ta ładniejsza to jak trzymałam diete wieksze kawałki dla niego . Ostryda sama róznica wieku sama w sobie to napewno jest jakas przeszkoda ,ale czesto kryja sie inne rzeczy . A jesli do tego dochodza finanse kobieta czuje się jak "sponsorka". Ten zwiazek nauczył ,mnie jednego róznica wieku tak ,ale nigdy utrzymanek .Musi o być czlowiek samodzielny ,który potrafi mnie utzrymac a przynajmniej pomóc . A matkowie hmm ja lubie makowac a w zamian dostawałam jaki ogrony ładunek energetyczny :) Dzisiaj mam 37 lat i tez czasami czuje sie staro ,kazdy tak mam .

Gość starsza pani
Chaber---ja nie radze tylko wyrażam swoja opinię. A wiesz dlaczego? Dlaego,ze nagle poczułam upływ lat i zdałam sobie sprawę ile mnie w życiu ominęło, właśnie przez taką "ostrożność". przez głupie asekuranctwo, przez myślenie "a co będzie jak nie wyjdzie.."Teraz powiedziałam dość! Będę brała z życia tyle ile się da. Będę dawała z siebie tyle ile tylko mam! Co ryzykujemy kochając? Kolejne roztanie? No tak . Ale Ile tych rozstań mamy już za sobą? Dało się przeżyć? Dało...Największe cierpienie nie jest warte tego aby z miłości rezygnować! Takie jest moje zdanie.

Gość urzymanek
won