Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta 36

co mi jest?

Polecane posty

Gość Edyta 36

zaczely wypadac mi włosy,bez zadnych zmian chorobowych,nie mam energii,czuje sie ciagle zmeczona,badania-morfologia w normie-ktos stwierdził ze to tarczyca-lekarz zlecił badanie TSH --- 1,stwierdził ze juz wie ze to nie tarczyca,bo wynik jest super,ma racje??? a ja nadal jestem słaba,włosy wypadaja,nie wiem co robic

Gość przesilenie wiosenne cie moze
Przesilenie wiosenne... moze cie dopadło

Gość Edyta 36
a wlosy? stracilam juz ok 30%

Gość Edyta 36
biore Duphaston w 2 giej polowie cyklu,ale wlosy zaczely wypadac juz wczesniej,lykam tabsy ze skrzypu i pokrzywy,smaruje radicalem,no i to zmeczenie:(

Gość Edyta 36
no i jak wspominalam badania w normie,poziom zelaza,magnezu itp rowniez:(

Edyto jest coś takiego jak utajniona nadczynność tarczycy w tym przypadku nie ma natychmiastowego odzwierciedlenia w wynikach tego co się aktualnie z tobą dzieje. Radzę za niedługi czas powtórzyć badania łącznie z ft3 i ft4 , objawy mogą wystąpić dużo wcześniej zanim takie anomalie pokażą wyniki.

Gość Edyta 36
tak podejrzewam tarczyce,ale moja lekarka po badaniu TSH wykluczyla w sposob dosyc ostry;] dodam ze na szyi mam wole,zaczelam tyć,przy tym odczuwam niesamowite zmęczenie,brak energii i to straszne wypadanie wlosow:( sprobuje wyprosic skierowanie na te badania,dziekuje:)

CZY PRZY DOBRYM TSH MOGĄ WYJŚĆ ZŁE FT3 I FT4 ? I O CZYM TO EWENTUALNIE ŚWIADCZY?

Gość mam chorą tarczycę
Wszystkie wyniki mam w normie. Po zrobieniu USG tarczycy okazało się,że mam ostrzy stan zapalny. Leczenie do końca życia. Mam podobne objawy jak Ty. Oprócz tego jeszcze zlewne poty. Jeśli masz wysadzone wole to na bank jest to chora tarczyca. Czasem wole rośnie do środka i wtedy gołym okiem nie rozpoznasz choroby. Już kilkakrotnie robiłam te badania i zawsze były w normie. Na badania nie trzeba skierowania bo i tak musisz je zrobić prywatnie. Nikt ich nie refunduje.

Gość mam chorą tarczycę
Nie gadaj z byle jaką lekarką ale idź do endokrynologa. Ja miałam nie leczoną tarczycę kilkanaście lat bo lekarka nie poznała się na chorobie.

Gość mam chorą tarczycę
jeśli tyjesz to prawdopodobnie jest to nadczynność tarczycy

Witam.Dobrze że zajrzałam.Jestem chora na zespół HASHIMOTO autoagresywne zapalenie tarczycy,mam podobne objawy , lecze sie 2 miesiące.pozdrawiam.

Gość w chorobie tarczycy
którą się nazywa - chorobą Hashimoto - ponoć bardzo wypadają włosy

Gość w chorobie tarczycy
Matylda 33 uprzedziła mnie, jak jest zapalenie tarczycy to bardzo możliwe jest Hashimoto badanie na przeciwciała tarczycy potrzebne

Gość portjoghhg
dziewczyny boże jak dobrze że to przeczytałam... wypadajami starsznei włsoy,zmęczeni iogólnei xle sięczuję. wczoraj byłam u dermatologa, skóra głowy zdrowa, wypisał jakąś wcierkę, bardzo mocno alkoholową :-( moja mama jest chora na hashimoto i juzjej lekarka mówiła że to bywa dziedziczne na córki, a po moich objawach to kazała zrobić badania,zrobiłam TSH, FT3,FT4 i nic... jakie badanie jeszcze żeby wykryć te horobektóra pewnei od kilku lat mnei męczy. Jedno jest tylko dziwne bo ja jestem bardzo szczupła i to od zawsze... POMOCY!!!

Gość portjoghhg
*chorobę

A może wcześniej, nawet kilka miesięcy wstecz brałas jakieś antybiotyki? Ja czułam ciągłe zmęczenie, senność, bałam się myć włosy bo tyle ich zostawało w wannie. Od miesiąca biorę witaminy uzupełniające niedobór w 100% i jest o wiele lepiej. PS. Tarczycy nie wykryto :-)

Gość portjoghhg
kurczeja żadnych antybiotyków nei pamietam... zresztąmi wlosy wyłażą kilak lat...miaąłm 3 miesiące spokój i znowu... neich to szlag...

Gość mam chorą tarczycę
koniecznie USG tarczycy!!! Ja też mam dobre wyniki a jestem chora na hashimoto

Gość portjoghhg
ok zrobię napewno. A z tym wynikiem dojakiego lekarza? rodzinny czy specjalista?

Gość mam chorą tarczycę
do endokrynologa, bo inni się nie znają. Endokrynolog sam ci zrobi USG u siebie w gabinecie

Gość portjoghhg
ok tylkożaden rodzinny nei da mi skierowanai z dobrymi wynikami, bo już taką sytuacjęmailam. Trudnoznajdę takiego endokrynologa co meni przyjmie prywatnie.

Gość no więc
to sobie prywatnie zrób badanie na przeciwciała tarczycy

Gość semo
portjoghhg i co z Toba ? Bo ja mam podobny problem :/ TSH w normie a ja tyje i wlosy mi leca garsciami :/

Gość a ja tak mam..
znalazłam ten temat więc tu wrócę ale chwilowo - przerwa.