Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miiiiimiiiii

NOVYNETTE JAK ROZPOCZĄĆ 1 OPAKOWANIE??

Polecane posty

Gość miiiiimiiiii

:( nie jestem doswiadczona w tych sprawach i nie wiem ktora tabletke wziac jaka pierwsza:( wiem ze pierwszego dnai cyklu ale blister tabletek novynette ma dziwny rozklad:( najpierw sa 3 tabletki nieopisane poczym 4 ma nazwe poniedzialek i kolejne wt sr czw ut,,,poczym kolejno leca numerki:( i teraz pytanie czy mam wziac tableke oznaczona nr 1 czy ta ktora ma zaznaczone ze jest wtorek bo dzisiaj jest wtore i to jest moj pierwszy dzien cyklu??wiem wiem smieszne ale wole sie zapytac zawsze to lepiej sie poradzic ...

Gość zrozpaczona jaaaa
od pierwszego dnia meisiaczki wyiskasz tabsa przez sreberko i juz opakowanie rozpoczete :)

Gość midka
albo bierzesz dnia kiedy masz pierwsza miesiaczke, a potem pilnujesz by nie zapomniec. a to jest trudne bo to opakowanie naprawde intrygujace;P inne to maja dni tygodnia rozpisane i po sprawie. wiec zrob to co niektore kobiety biorace novy, napisz sobie delikatnie na sreberku tabletki dni tygodnia, zaczynajac od tego ktorego masz miesiaczke i po sprawie.

Gość albo
albo popros swojego lekarza zeby dal ci etui na pigulki a tam sa napisane wszystkie dni tygodnia.tez biore te pixy i mam takie etui wlasnie na te pixy.a narazie zacznij brac jak tobie pasuje bo nie ma to znaczenia byle bys pamietala.ja mam ustawione przypomnienie w telefonie i codziennie dzwoni o tej samej porze.

Gość miiiiimiiiii
dziekuje za wypowiedzi:) ja wiem ze mam wziac pierwszego dna cyklu czyli akurat dzisiaj u mnie sie zaczelo:) chodzi mi dokladnie o samo opakowanie novynette poniewaz tabletki sa w nim dziwnie rozmieszczone:/// i maja dziwne oznaczenia-p9 rg itd..i stad moje pytanie czy moge wziac tabletke oznaczona nr 1 czy wziac te ktora jest oznaczona dniem tygodnia czyli wtorkiem??

Gość JAAAAA
TEZ MAM PROBLEM Z TYMI PIGULKAMI:(NIECH SIE KTOS KONKRETNIEJ MOZE WYPOWIE:(PLEASEEEE

Gość 67543786
Jak zaczynasz brać tabletki w czwartek, to pierwszą na opakowaniu podpisz sobie CZW i dalej kolejno dni tygodnia. Wtedy nie będą Ci się mylić. A te dziwne dni tygodnia podpisane na blistrze są po to, żebyś sobie wydłubała sreberko spod jednego z nich żeby wiedzieć, w który dzień tyg. zaczęłaś je brać. Ale łatwiej jest po prostu przy każdej napisać sobie dzień tyg., zaczynając od dnia, w którym wzięłaś pierwszą z opakowania.

Gość 67543786
ps. Oczywiście zaczyna się opakowanie od tabletki nr 1 :)

Gość cos dorzuce
Zacznij od pierwszej tabletki tam gdzie pisze START