Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blado-czerwona

czym modelować twarz ?

Polecane posty

Gość blado-czerwona

Poradźcie mi Dziewczyny - czym powinnam modelować twarz: pudrem brązującym, normalnym pudrem, tylko ciemniejszym czy pudrem rozświetlającym. Dodam, że mam bardzo jasną cerę i niestety często czerwienię się (cera naczynkowa). Róż do modelowania odpada, bo wygląda to komicznie - czerwone poliku + róż ;)

Gość blado-czerwona
nikt mi nie pomoże ?

ja używam pudru brazującego i rozświetlającego - brązujący na to, co trzeba optycznie pomniejszyć, rozświetlający na to, co powiększyć.

Gość blado-czerwona
Dziękuję Justa :) A czy ten puder brązujący powinien być matowy czy może mieć złote drobinki ? I jeszcze jedno pytanie - jak dobrać odcień pudru brązującego - mam bardzo bladą cerę (+ czerwone policzki - niestety naczynka). Każdy puder brązujący wydaje mi się za ciemny.

większość pudrów brązujących ma drobinki. podobno puder brązujący Oriflame ma odcień odpowiedni dla blondynki, ja mam z Avonu i jest dosyć ciemny. a te czerwone policzki to może zakryć jakimś kryjącym podkładem lub korektorem?

Gość blado-czerwona
W zimie i w chłodniejsze dni używam podkładów i korektora, ale jak jest upał mam wrażenie, że cały make-up spływa mi z twarzy. W lecie używam tylko sypkiego pudru. Z Avonu miałam te kuleczki brązujące i wyglądałam niestety jak córka indianina ;) Oddałam je koleżance i ona była bardzo zadowolona .

Gość blado-czerwona
W zimie i w chłodniejsze dni używam podkładów i korektora, ale jak jest upał mam wrażenie, że cały make-up spływa mi z twarzy. W lecie używam tylko sypkiego pudru. Z Avonu miałam te kuleczki brązujące i wyglądałam niestety jak córka indianina ;) Oddałam je koleżance i ona była bardzo zadowolona .