Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana Obgryzaczka

Tipsy żelowe, a obgryzanie paznokci...

Polecane posty

Pomaga? Bo ja już mam dośc swoich dłoni! Po prostu dość! Uwielbiam zimę, gdy mogę chodzić w rękawiczkach... :P Pozbył się ktoś tego nałogu, dzięki tipsom? Jak długo powinnam je nosić? Bardzo zniszczą moje paznokcie? No i jak sprawić, żeby biala szczęść była krótsza, bo jak już trochę je zapuszczę, to wyglądają nieestetycznie, bo biała część jest równa różowej, nawet przy paznokciach ledwo za opuszkę :(

biała część, nie szczęść :P

No nikt tu nie obgryza paznokci, ja wiem, ze to straszny nałóg! Pomocy!

Gość cholera jasna jak mozesz
myslec o zalozeniu tipsów? fujjjjjjj :O

Gość uhiu
hm, mam ten sam problem, obgryzanie paznokci...nie jestem wstanie tego powstrzymac, co mam zrobic? :) jestem juz zalamana

mnie czasem udaję się troche zapuścić, ale nagle CIACH! i wszystkie zjedzone :/

Gość beti1970
swego czasu zakładałam takie tipsy i robię to do teraz, aczkolwiek obecnie tylko sobie , czasem mojej siostrze lub przyjaciółce. obgryzać się tego zdecydowanie nie da, bo to jest twarde, przy obgryzaniu się nie strzępi, za to kruszy i smaczne nie jest, ale niektóre moje klientki które obgryzały paznokcie, po założeniu tipsów i żelu zaczynały je niejako w zastępstwie skubać. czyli tak sobie je podskubywały że żel zaczynał lekko podchodzić powietrzem i wtedy dopiero miały frajdę. tak więc niektóre co miesiąc !!! musiały mieć przklejone tipsy zamiast tylko uzupełnić masę. oczywiście po 3-4 miesiącach takiego traktowania paznokcie które muszą być przed przyklejeniem tipsa troszkę zmatowione - robiły się cieniutkie jak papier. bo nie tylko były 3-4 razy zmatowione to jeszcze przy odskubuwaniu żelu i tipsa odrywały się mikrowłokienka płytki paznokcia. dlatego ja twierdzę że na obgryzanie pomaga wyleczenie przyczyn obgryzania czyli nerwic. a jeśli o obgryzanie chodzi to miałam też klientkę która bardzo obgryzała paznokcie - aż do mięsa i założyłam jej tipsy to wtedy zaczęła skubać skórki i obgryzać sobie wały paznokcia (skóra z boków paznokcia). ja sama jako dziecko obgryzałam paznokcie i "wyleczyłam się" tym że teraz nie obgryzam a za to bawię się włosami. coś trzeba robić z rekami :-)

Gość Apeironka
A co z ta białą częścią? Bo też słyszałam, ze pod żelowymi się zrasta ze skóra i zaczyna wyglądać normalnie...

Gość góóóóóóóóóóóóóóóóóóóra

Ja od zawsze obgryzałam paznokcie.Pięć lat wstecz wpadłam na pomysł założenia tipsów i tak już zostało. Jesli obgryzasz to tipsy powstrzymają cie od tego okropnego nałogu. Ale chyba nie da się tego całkiem pozbyć.Ja zakładając tipsy tez miałam nadzieję że tylko chwilowo.A mam już tak długo dlatego że gdy przypadkiem czasem złamię paznokieć to pozostałą część bez żelu niestety zaraz obgryzę .Jest to nałóg nie do wytepienia .Przynajmniej u mnie .Pozatym jeśli chcesz założyć tipsy chwilowo a potem ściągnąć, to przez ok . 4 miesiące paznokcie muszą wracać do poprzedniego stanu bez tipsów. Jeśli przestaniesz obgryzać paznokcie to biała cześć sama z czasem ładnie zarośnie i zapełni się na różowo.

Gość helle
ja też kiedyś obgryzałam, ale się oduczyłam. spiłuj dokałdnie na krotko i obgryzaj długopisy, a łap nie pchaj do ust. teraz keidy nie obgryzam od jakichś 5 lat zauważyłam, ze rózowa cześć się powięksyła, ale tak czy tak mam dosyć krótką "właściwą" płytkę. nie widać tego, bo zawsze mam pomalowane paznokcie. tipsów nie polecam, moim zdaniem wyglądają okropnie, takze te profesjonalnie zrobione. ukłony

Gość asia2859
Wypróbuj odżywkę Sally Hansen "złotą" ok. 40 PLN, ale naprawdę działa. Paznokcie są twardsze, nie rozdwajają się i nie pękają. Mnie pomogła, też miałam problemy z obgryzaniem ale mi przeszło. Pozdrawiam.