Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

narinka

Swedzi mnie srom i wejscie do pochwy. wiecie co to? boje sie!

Polecane posty

Od kilku dni bardzo swedzi mnie wejscie do pochwy,chwilami nawet boli.Jest zaczerwienione i sa drobne kropeczki.Co to? :(:(:(:( naprawde sie martwie..pytam powaznie :(:(:( pomozcie babuszki :((

Gość to jakas...
infekcja albo uczulenia na np.nowy proszek do prania,płyn do higieny intymnej..Idz do apteki i kup Tantum Rosa(to taki proszek do rozpuszczania w wodzie) i tym sie podmywaj.Jak nie przejdzie do do lekarza..

Gość miałam niedawno podobnie
Miałam niedawno podobnie bardzo mnie swędziało wejście do pochwy, czasami nawet aż bolało. Zaczoł nawet spóźniać mi się okres... Napoczatku myslałam ze to drobna infekcja, zaczełam sie regularnie podmywać używając przegotowanej wody i płynu do higieny intymnej ale nic nie pomogło wiec poszłam do lekarza i sie okazało ze mam zapalenie pochwy. Dostałam antybiotyki (za 50zł) wybrałam do połowy i mi przeszło. Wiem ze powinnam wybrać całe ale po 2 dniowej przerwie dostałam okres i trochę wydawało mi sie dziwne przyjmować w tym stanie czopki dopochwowe. Teraz jest ok. Ale gdy cos mnie tylko zaswędziw tych okolicach to mam stracha ze to powróci. :(

najprawdopodobniej to grzybica. idz jak najpredzej do gina (mozesz bez kolejki) i dostaniesz leki - przyniosa natychmiastowa ulge - calosc wyjdzie niedrogo ok 15 zl. jesli potwierdzi grzybice to partner ( jesl wspolzyjesz ) musi tez podjac leczenie - jest ono mniej uciazliwe niz u kobitek objawem grzybicy sa tez serowate uplawy - nie musza jednak wystapic nie zwlekaj , nie stawiaj tez na domowe metody - bo zlikwiduja to tylko na jakis czas a i tak potem wroci. leczenie to tylko tydzien - a jaka ulga!!!

Gość Gatf
Koniecznie idx do gina, im dłużej odwleczesz, tym trudniejsza może być kuracja! Grzybica nie jest rzadkością, ale należy też wziąść pod uwage stan zapalny.

Dziewczyno to ty przez tyle dni jeszcze nie poszlas do lekarza ???? Zamiast tego , zakladasz kolejny topik na ten temat ??? Ostatnio napisalam ci ze jestes niepowazna .Ale nie , ty jestes nienormalna !

Gość M***
Bardzo pomaga ketokonazol, tabletki stosowane doustnie. Przepisze je kazdy lekarz pierwszego kontaktu, bo z tego co opisujesz... na pewno to grzybica... Czesto jest efektem dlugiej kuracji antybiotykowej, ale nie tylko.

Dziewczyny nie traccie czasu na odpisywanie tej panience.Ona od tygodnia zaklada topiki na ten temat.Normalna kobieta juz dawno poleciala by z tym do gina, zwlaszcza przy takich objawach.Wiec albo ona rzeczywiscie normalna nie jest albo to sciema.Pozdrawiam.

Gość M***
do Mo.nika... nie wiedzialam, wchodze czasem na forum i czytam jedynie to, co mnie interesuje... chcialam pomoc... bo mi to pomoglo, ale skoro autorka topiku nie idzie do lekarza od dawna... to ja sie wycofuje:-) ale pozdrawiam, Ciebie rowniez:-)