Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anabel

pytanie do doswiadczonych kobiet

Polecane posty

Gość anabel

jestem wg moich obliczeń na 2-4 dni przed okresem, moje cykle wahaja sie od 25 dni do 29. Srednio wychodzi 26-27 dni. dziś jest 25 dzień i jeszcze nie mam okresu. Czy jeśli bede sie kochać bez zabezpieczenia dzis lub jutro, czy istnieje jakiekolwiek ryzyko zajścia w ciąze..???

Gość Emmi_23
jakiekolwiek jest ale bardzo niskie niech nie konczy w Tobie a powinno byc ok :) pozdrawiam

Gość anabel
szkoda bo własnie chcialabym zeby sobie skonczył we mnie.. na czym polega to ryzyko?

Gość Emmi_23
ono naprawde jest znikome bo podobno juz tydzien przed okresem sa dni dnieplodne i można wtedy sobie poszaleć ale znam przypadki, że panie podczas okresu zaszły w ciąże a podobno jest to niemożlwie a jednak, jak zdecudujesz tak będzie ale raczej nie powinnaś się martwić pozdrawiam pa

anabel uwazaj... ja mialam cykle 30-32 kochalam sie bez zabezpieczenia w 31 dc a nastepnego dnia zamiast okresu byla owulacja 3 dni pozniej i mam wlasnie 49 dc i czekam na okres.... z natura sie nie wygra!!!!

Gość myniaaaaaaaaaa
popieram no _name!!!!! w 100%

Gość anabel
to ja juz nic nie rozumiem.. przeciez na czyms sie opieraja naturalne metody, jak to mozliwe ze czasem owaulacja jest tak późno..? kurde, nie biore tabsów, to juz chyba naprawde nie mam szans na seks bez gumy...:(

poprostu anabel....NATURA PŁATA FIGLE i stad tak niski poziom skutecznosci metod naturalnych:(

Gość lek med
to nie figle-nie ryzykuj jeżeli nie mierzysz temperatury a tylko PRZYPUSZCZASZ ze bedziesz miała @

Gość anabel
kiedys byłam u ginekologa i powiedzaił ze mam własnie cykl bezowulacyjny.. a co to za diabeł znowu..???

Gość anabel droga
wlasnie fakt zawodnosci metod naturalnych polega na tym, ze ty mozesz liczyc zed masz miec okres wtedy i wtedy ale tak naprwde to przeciez ty nie mozesz wiediec dokladnie w ktorym dniu masz owulacje (i tym samym policzyc dni plodne) do momentu kiedy nie dostaniesz okresu!

Gość anabel droga
z natura nie bwygrasz, lepiej sie zbaezpiecz

Gość lek med
no name -jak masz czas i ochotę zapraszam na topik "metody naturalne ' nie mozna mówic o met ,nat. jak się wylicza dni płodne :o metoda naturalna godna polecenia to tylko objawowo termiczna-bez tempki to "rosyjska ruletka " a nie met nat ;-)

Gość anabel droga
nawet jesli mierzylabys temp to i tak nie masz 100% pewnosci - stres, choroba itp

Gość anabel
ale skoro wszystkie cykle w moim zyciu miesciły sie miedzy 25 a 29, 30 dniem to dlaczego ten jeden jedyny raz mialoby byc inaczej???

cykl ezowulacyjny to ten, w ktorym nie nastepuje owulacja czyli uwolnienie komorki jajowej ( w takim cyklu nie mozna zajsc w ciaze ale nie jestes za bardzo w stanie sama tego stwierdzic) a co do metod nat. to nie do konca tak...do met. nat. nalezy met. termiczna,Billingsa i kalendarzykowa, ta ostatnia jest najbardziej zawodna(cos jak toto lotek)

Gość anabel droga
moze dlatego ze wlasnie raz dostaniesz owulcje kiedy indziej - a jaka jest gwarancja ze tk si enie stanie?

Gość anabel
ok, rozumiem, czyli nic z tego... :((((

anabel...widze,ze i tak stoisz na swoim, zycze powodzenia by ten raz nie okazal sie taki jak u mnie \"ten jeden raz\" pozdrawiam!

Gość anabel
ok, rozumiem, czyli nic z tego... :((((

Gość lek med
100% nie ma nigdy a Anabelpyta jakby o "naturalne zabezpieczenie" nie o spirale prazerwatywe czy coś innego> Anabel-tym razem może byc inaczej bo tak bywa.Pewnie nie będzie inaczej i pewnie mozesz poszalec ale jakby co to dołączysz do grona tych których zawiodły matody naturalne :-))))

zadna metoda nie daje 100% pewnosci - poza brakiem stosunku :) a tak konkretniej - na tym etapie nie powinnas byc plodna. aczkolwiek bywaja sytuacje, kiedy okres (z wiadomych lub niewiadomych przyczyn) przesuwa sie w jedna lub druga strone. a poniewaz naturalne metody (ktorych namiastke chcialabys tu zastosowac), opieraja sie glownie na obserwacji i przewidywaniu (przede wszystkim na podstawie owulacji), nie moge dac Ci pewnosci, ze nic sie nie stanie.. jakies pytania? pozdrawiam :)

Gość anabel
kurcze, no, rozumiem, naprawde, troche mi smutno ze nie mozna zaufac..

jak ci zalezy to sproboj ale mam nadzieje,ze nie spotkam Cie potem na \"swoim\" topicu \"spoznia mi sie@,kto poczeka ze mna\" albo na \"czekam z utesknieniem na okres\"...po co Ci te nerwy? dziewczyno...

Gość sluchaj no_name
ty kobieto lepiej zrob test bo cos mi sie to twoje czekanie nie podoba..;)

Gość mała biała
jeszcze jest sterylizacja na 100% skuteczną metodą ;p z tego co wiem, o tym, czy metoda zawiedzie, jeśli chodzi o kwestię niepłodności w czasie miesiączki, decydują przede wszystkim: długość ostatnich cykli oraz to, czy ostatni cykl był z owulacją. Jeśli cykle są krótsze niż 26 dni, czas miesiączki też jest płodny, podobnie, jeśli przed krwawieniem nie było owulacji, przyjmuje się je za okres największej płodności.