Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy ktos wie

Dlaczego Arabowie uwazaja sie za lepszych ?

Polecane posty

Gość Czy ktos wie

Gość To oczywiste
Bo sa lepsi. Maja rope.

Podobnie jak fanatyczni katolicy - bo oni znają jedyną i słuszną prawdę wiary, a reszta to pomioty szatana lub szczury niewierne :-(

przestancie!!!!!!!!!!!!!ja sie teraz spotykam od prawie miesiaca z poł Arabem i on jest super facet i wcale sie nie uwaza za kogos lepszego, jest cudownym czlowiekiem!!!

Gość przeczytaj sobie
"W niewoli algierskiego prawa" Też był cudownyyy!

on mieszka tu w Poslce i tu zamierza a ne jest muzułmaninem i jest przeciwny takim glupim charemom czy innym brakiem szacunku do kobiet

Gość przeczytaj
a tak na marginesie "haremom"!

ok sorka za bład wiec haremom ia moze i zli arabowie, ale chyba i polacy tez sa zli prawda??nie mozna tego tak wkladac do jednego worka to zalezy od czlowieka to indywidualna sprawa prawda?

Gość masz rację
ale Polacy nie zmieniają aż tak stosunku do kobiety po ślubie a ci jak najbardziej zwłaszcza jak pojadą z żoną do siebie.Przecież bez przerwy się o tym pisze.Sama znam takie przypadki.Niestety tak jest.Nie ufałabym cudownemu arabowi.Człowiek wychodzi za znajomego z ulicy i nie wie na co trafi a co dopiero ktoś z obcej kultury!

Gość jagoo
hahaha hahaha no bo padne jasne polacy sie nie zmieniają w stosunku do kobiet...co za bzdury opowiadasz...przyjzyj sie to moze zobaczysz...w kazdym kraju znajdą się czarne owce...co moze kobiety w polsce nie są bite i maltretowane?? oczywiscie kazdy broni swego..

zgadzam sie, jednak ojciec jego jest arabem a mama polka i była tam po i przed slubem i nie zamykał jej nie właczył do haremow bo nie ma takiego i nie preferuje takiego stylu zycia, wiem ze sa takie przypadki i tez sie balam ale poznaje go i jest ok a tym brdziej ze chcemy zostac w polsce a jak juz do wyjechac ale do francjii za pare dobrych lat, tak wiec mysle ze skror jego rodzina nie preferuje czegos takiego to jest ok a poznalam jego mame i jest super kobieta a ojciec faktycznie teraz tam jest bo ma interesy ale nie zmuszał jej do niczego......mysle ze jemu moge zaufac

Gość nie zmieniają się
na pewno w takim sensie jak Araby,a tak w ogóle to wiadomo,że jak się ozeni to się odmieni.Każdy wie o co chodzi z tą zmainą u Arabów.A co do Polaków-masz absolutną racje też

jagoo masz racje!!!!!!!!!!!!!ja sama bylam w zwiazku ponad 4 lata z polakimke ktory mnie uderzyłl!!!wiec wiesz to indywidualna sprawa

ale On jest pół-Arabem. Może jednak nie będzie ciągnął do kraju Ojca?Matki????? Ale jak tak - to lepiej jeź zanim za niego wyjdziesz - w tych krajach obowiązuje prawo, ze nawet jako Polka nie będziesz mogła opuscić ich kraju bez zgody męża, bo przekraczając granicę automatycznie stajesz się obywatelką tegoż kraju (jako mężatka narodowca oczywiście) Scenariusz nie musi być taki czarny - ale dwie obce kultury....hmmmm..., ja bym nie potrafiła aż tak się zmienić dla drugiej osoby, zeby akceptować jego reguły i zrezygnować ze swoich...

Gość a tam z arabami
co to? Nie ma Europejczyków czy co?

a ja tam mu wierze bo ano on ani jego rodzina takich zamykan nie preferuja i juz!!!

no ale jego matka byla tam i normalnie sobie tu wrocila i nikt jej nie zatrzymywał!!!

Gość po prostu
bądź czujna

Gość jagoo
MoniaK z całym szacunkiem opowiadasz bzdury...

Jak dla mnie wrzucanie wszystkich do jednego worka (jak ktoś wcześniej zauważył) jest naiwne. My jako Polacy oburzamy się, ze nas postrzegają jako kraj pełen pijaków, leni i złodzieli.

Gość jagoo
Judkall spokojnie...kiedys tu na forum przeczytałam jedno mądre zdanie...najmądrzejsi i najbardziej glosni są ci którzy tak naprawde nie mają zielonego pojecia o czym mowa.

Gość po prostu
nie denerwuj się Judkall, my tylko tak w trosce o Ciebie,nie znamy Twojego faceta,być może jest wyjątkiem potwierdzającym regułę!Szczęścia życzę w miłości

Gość na fanatyzm nie ma rady
i nawet jesli ojciec jest inny to nie masz pewności czy twój luby nie zapragnie zakilka lat wrócic do korzeni i stac sie konserwatystą... we Francji tak właśnie jest, to nie ojcowie dziewczyn burza sie i każa nosic te chusty córkom, ale ich bracia i kuzyni...

A po czym wyróżniacie \"Araba\" - to dla was chyba coś takiego jak \"czarnuch\" lub \"żółtek\". Rozumiem że wyznacznikiem jest religia... tyle że obszar dominacji islamu sięga od afrykańskiej strefy Sahelu (pd. od Sahary - od Mali do Somalii, z wyłączeniem Erytrei, ale np. w Egipcie jest sporo ludzi wyznania koptyjskiego) poprzez Turcję, Kaukaz, byłe sowieckie republiki Śr. Azji (np. Tadżykistan) po pustynię Gobi i Ałtaj - pogranicze Mongolii i na południu z ominięciem Tybetu do Indii (islam dominuje np. w prowincji Pendżab). W Polsce też są od wielu pokoleń muzułmanie (kilka gmin na Podlasiu). W tych państwach i rejonach które wymieniłem żyją absolutnie różne narody i każdy ma inną kulturę i wyznaje trochę inny islam...