Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak tchu

chore serduszko.. pomocy!!!

Polecane posty

Gość brak tchu

witam sedecznie pisze do was bo potrzebuje rady. odjakis 2 miesiecy borykam sie z ciezkim problemem. zaczelo sie od uczucia dusznosc- oddycham ale czuje ze jakby "za malo" brakuje mi powietrza ciagle,m nie moge zlapac oddechu. ownoczesnie prawie z tym objawem przyszedl nastepny- kolatanie serca. zglosilam sie do lekarza, zrobilam wszystkie badania, krew, poniom magnezu potas, zbadalam tarczyce, przeswietlenie pluc. nic nie wykazalo. lekarz zobil mi ekg- stwierdzil ze mam powiekszona lewa komore serca. przepisal Propranolol- pomagalo na poczatku. teraz nie pomaga prawie wcale, a od tych tabletek juz jestem silnie uzalezniona- wystarczy ze spoznie sie godzine ze wziaciem i serce wali mi strasznie, dusze sie potwornie. ale wczoraj przestarszylam sie nie na zarty. szlam sobie wlasnie na busa i nagle zaczelo mnie kłuć strasnzie serce nie moglam ani sie odezwac ani ruszyc- kolana jak z waty.. i tak bylo przez 40 min. to bylo straszne uczucie myslalam ze umieram. i gdyby nie kolezana- odprowadzila mnie do domu nie wiem co bym zrobila. kiedy po 40 min klucie ustapilo- zaczelosie cos niedobrego dziac z moim ramieniem najpierw bol potem dretwienie i przez jakies 45 min po prostu stracilam wladze na reka. i wtdy przestraszylam sie nie na zarty. udalam sie do pierwszej lepszej przychodni i powiedzialam co sie stalo. przyjeli mnie w trybie wyjatkowym. ale lekarka pwoiedziala tylko ze mam brak magnez, zelazo , dala mi cos na uspokojenie i powiedziala ze reka- to reakcja nerwicowa. ja juz naprawde nie wiem co robic prosze o rade. panicznie boje sie ze cos takiego sie powtorzy.... dodam ze jestem zarejestrowana do kardologa na konec czerwca. ale nie wiem.. boje sie strasznie. czy moze ktos z was mial podone objawy? bardzo prasze o rade

Gość nerwooooowa
u mnie tak wlasnie wygląda atak nerwicy nie boj sie bo to jeszcze gorsze jest :)) pozdro

Gość tukan
To poważna sprawa - postaraj się zrobić wektorokardiografię, jest lepsza od ekg. A lekarz nie może Cię zbywać.

Gość ztarzzzz
to wyglada raczej na nerwice niz klopoty z sercem