Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin 22

suchy zębodół

Polecane posty

Gość Marcin 22

wczoraj mialem wyrwany ząb,wszystko bylo ok az do dzis gdy z dziury po zębie wylecial mi czarny skrzep,czy to oznacza ze czeka mnie suchy zebodol-dodam ze nie odczuwam bolu,czy jesli mialby to byc suchy zebodol nie bolalby juz?-koledzy strasza ze wszystko przede mna i ze dopiero sie zacznie,maja racje

Gość upupupupupupuu

suchy zębodół boli jak pierun , więc coś tu jest nie tak ! a może tylko kawałek tego skrzepu wyleciał ?

Gość Betianka
jeżeli komuś sie przytrafi suchy zębodół, to doraźnie warto do niego włożyć kawałeczek aspiryny. Ja miałam to nieszczęście, w piatek wyrwałam zeba i przez weekend mało ścian nie zjadłam z bólu. Nie działały środki p/bólowe (apapy, pyralginy, ketonale, tramale, a nawet lignocaina miejscowo). Wczesnym rankiem w poniedziałek juz byłam u stomatologa, który zaaplikował mi lek do zębodołu - ból ustąpił w przeciagu kilkunastu sekund. Zapytałam co to za cudowny specyfik i okazało sie, że to salicylan jakiś, podobny do aspiryny. Zdziwiłam sie, bo aspiryna działa przeciez przeciwzakrzepowo. W przypadku suchego zebodołu efekt jest odwrotny :) Więc jakby komuś zdarzyło się mieć pecha to w razie draki można sobie ulżyć, nim dotrze się do dentysty :)

Gość gość
Uwaga zadnej aspiryny w zebodol nie wsadzac chyba ze chcecie miec martwice kosci.Do dentysty marsz a nie sluchac sie glupot na kafe

Gość gość
jak boli ząb tylko Paracetamol

Gość gość
W przypadku takich powikłań po usunięciu zęba, to chyba najlepiej pójść do lekarza stomatologa... Mnie przy usuwaniu zębów pan dr do którego chodzę, dr Jakubowski z http://www.dentsm.pl/chirurgia, dokładnie poinstruował, jak się obchodzić z raną. Na szczęście goiło się bez komplikacji :)