Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_tulipan_

Zapalenie jelita.

Polecane posty

Gość wzj
U mnie najgorsze było pierwsze 10 dni a póxniej z dnia na dzień coraz lepiej.Pamietam tez ze sama chciałam odstawić leczenie i gdyby wówczas maz mnie nie wsparł niewiem czy własnie bym tak nie postapiła.Powiedz jak mama zniosła picie płynu przed kolonoskopią?

wzj ale super nawet nie wiesz jak sie ciesze ze moge porozmawiac z kims kto zna problem... lekarze nic nie mowia, np. dlaczego nie powiedzilei mamie, ze taka moze byc reakcja na lek! gdyby nie Ty pomyslalabym ze cos fatalnego sie dzieje, a tak wiemy, ze to cos normalnego. Dziekuje Ci. Picie plynu przed kolonoskopia zeczywiscie to byl nie lada wyczyn! Po ktorejs tam szklance juz miala serdecnzie dosyc, ale dzielnie wypila wszystko. Nie bylo nie tego dnia w domu, ciesze sie ze rozsadnie podeszla do sprawy :) Czy mozesz mi powiedziec czy wiesz co to znaczy: \"Ileitis chronica non specyfica. Lymphoplasia focalis, reactiva\". Pierwszy czlon domyslam sie, ze nieswoiste. A drugie zdanie? Ogladasz mundial? Ile lat maja Twoje dzieci? Ja mam 26, mezatka od 2 lat, niestety jeszcze zadnego dziecka, ale nie zamierzam bardzo dlugo czekac, tak naprawde juz bym chciala... :) P.S. Wlasnie zrobilam salatke - wrzucilam tam siemie lniane ;)

Gość wzj
Mama powinna byc dumna ze ma taka córkę;) lekarze wogole niewiele mówia na temat tej choroby nie ma to jak ktoś znajacy ja z autopsji:) na pytanie dlaczego zachorowałam powiedzieli że mam słaba ochrone imunologiczna organizmu ze słabo sie regeneruja tkanki, i ze choroba nie jest zwiazana z dietą,choc duze znaczenie ma ona w późniejszej rekonwalestencji.Nie wolno pic mleka.W zasadzie to diete trzeba sobie wypracowac samemu na zasadzie prób i błedów. wrzodziejace zapalenie nie swoiste przewklekłe aktywne z jakiego odcinka jelita był pobrany wycinek? Ogladam mundial,strasznie szkoda mi Boruca był wczoraj dzielny,dopinguje jeszcze Brazylie i Hiszpanie:) Mój syn lat 10 jest starsznym fanem piłki i lubie mu towarzyszyć:) mam jeszcze córke lat3.

Dzieki za odpowiedz. Sorry ze ciągle dziękuje, ale naprawdę jestem Ci wdzięczna. Zarejestrowałam się na tym forum które mi podałaś, jestem jako A-n-n-a. \"wrzodziejace zapalenie nie swoiste przewklekłe aktywne\" - czy to jest nazwa Twojej choroby czy przetłumaczenie tego, o co Cię prosiłam? \"Lymphoplasia focalis, reactiva\" -znacza przewlekłe aktywne? Z jelita cienkiego był pobrany wycinek. A choroba to zastawka lącząca jelito grube i kręte. Jeśli dobrze wiem :-/ Mi też szkoda Boruca, ale był bardzo dzielny, najdzielniejszy ze wszystkich. Naprawdę super bronił. Też oglądam :)

Gość siemie lniane
to znów ja,teżmam wrzodziejące zapalenie jelita

Gość siemie lniane
sorry,był długi tekst,nie wiem,co się stało?nie mam czasu już,alesiemię na czczo jedzcie,pijcie,abędzie lepiej pa.

Gość siemie lniane

Gość siemie lniane

Gość wzj
Własnie wróciłam od lekarza i spytałam o te siemie lniane i powiedział ze nie ma mowy!ABSOLUTNIE!!Siemie zawiera zbyt duzo błonnika który w wzj jest zabroniny!!Wiec niewiem skad to wiesz!Ale ja nie bede ryzykować:( Podobno marchewka ma dobre działanie ,naczczo ugotowana marchewka z masłem poł kilo dziennie troszke soli łyzka masła gotowac godzinkę, pokrojona w duze kawałki!

Gość siemię lniane
Czytałam w jakiejś książce o ziołolecznictwie.Zastosowałam i mi bardzo pomaga,od lat.wspomniałam kiedyś lekarce i nic nie mówiła na temat zakazu.

Moze w polaczeniu z lekiem jest szkodliwe a jak sie je samo to jest ok? Siemie lniane, przepraszam jesli Cie urazilam, nie chcialam :( Ale z ta marchewka tzreba sprobowac.

Gość siemię lniane
Nie,nic nie szkodzi.o marchewce tez słyszałam,podobno super pomaga,ale nie mam czasu,by to codziennie przygotowywać.wracam do siemienia,jak czsem zapomnę,bo lepiej się czuję i nie jem go pare dni,to mam wzdęcia,bóle,tzw.puste stolce i muszę znów jeść i przechodzi,to ja nie wiem jak nie mozna stosować?

Siemie lniane, a powiedz czy przyjmujesz jakies leki? Bo ja mysle ze lekarzowi chodzilo o to ze nie mozna stosowac w polaczeniu z lekami