Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milena25

sztuka ladnego chodzenia w butach na obcasach

Polecane posty

Gość milena25

Witajcie!] Chcialabym sie ladnie nauczyc chodzic na obcasach - swobodnie, bez problemów.Wiem-cwiczyc, chodzenie od malego obcasu do wyzszego.Ja kupilam na wesele buty na obcasie 5 cm..i chcialabym ladnie wypasc.Czy ktos moze mi dac jakies rady?Bardzo prosze o odpowiedz:-)

Gość tak se pisze
postawa: brzuch wciągnięty, głowa do góry, ściągnięte ramiona kroki: palce skierowane do dołu, nie do góry, i UWAGA (bardzo ważne bo tu następuje często błąd) wyprostowane, przy wyrzucaniu nogi do przodu, kolana poza tym kroki nie powinny być zbyt długie i należy starać się stawiać stopy w jednej linii (ewentualnie z leciutko odstawionymi palcami na zewnątrz)

Gość milena25
czesto zakladam na obcasie buty a nie wkladam majtek ach jak ja to lubie...

Gość pannawdowa
przez pół dnia ładnego chodzenia nikt się nie nauczył. Chodzić z ciążarem na głowie, jak murzynki, usiłując utrzymać równowagę. Efekt najlepszy w trzecim pokoleniiu! Wyprostowac się, ramiona w dół i wyobrażić, że ktoś cię ciągnie do góry za sznurek umocowany na czubku głowy

Gość milena25
do takiego chodzenia to trzeba miec Nogi z prawdziwego zdarzenia a nie jak dwa wykruszone "popularne" albo jak slupy telegraficzne. a wiekszosc pasztetow polskich takie ma . koslawce.

Gość milena25
do takiego chodzenia to trzeba miec Nogi z prawdziwego zdarzenia a nie jak dwa wykruszone "popularne" albo jak slupy telegraficzne. a wiekszosc pasztetow polskich takie ma . koslawce.

Gość dratewka9
Szpilki na stopy nogi wyprostowane książka na głowę.Przy krzywym kręgosłupie efekt nieosiągalny.

musisz nauczyć sie robić krok do wyprostowanego kolana. nie ma nic bardziej \'ciacherskiego\" niz laska na obcasie pow. 4 cm. uginająca nózki co krok. albo jestes siebie pewna na obcasie albo wogóle nie zakładaj

No to i na mnie przyszła kolej. 5 cm już opanowałam i faktycznie - jak w adidaskach, teraz czas na 9 cm. (właściwie to wcale nie muszę się tak super uczyć, bo jestem wysoka i 9 cm już znacznie mnie wydłuży, ale idę na bal, a moja mama ma takie odjechane buciki... :) ) Podsumowując - mam 5 dni na nauczenie się, a mój podstawowy błąd to \"kłapanie\" i nie wiem, jak się tego wyzbyć. Sugestie?