Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna z rwą kulszową

Leze w łozku.Nie moge chodzic mam rwe kulszowa

Polecane posty

Gość taka jedna z rwą kulszową

Czy ktos tak mial?Jak sobie radziecie z tym bolem?Z lozka do toalety wstaje ok 15-a bol jest taki ze az placze.W nocy kazdy ruch sprawia bol=przez co nie mozna sie wyspac...juz nie wiem co mam robic.To nie pierwszy raz.Zdarza mi sie coraz czesciej.Jakie moga byc tego przyczyny i skutki? Prosze o wypowiedzi szczegolnie tych ktorzy to przezyli lub przezywaja?

Gość tez ma ten problem
niestety jak juz sie zacznie to tragedia i coraz czesciej powraca. ja biore witamine b kompleks codziennie niezaleznie czy mam rwe czy akurat spokoj, przy ostrych stanach biore nurfen forte i niby cos tam daje ale po kilku dniach stosowania. nie biore lekow przeciwbolowych bo nie ma sensu, to nie pomaga wiec stad nurofen przeciwzapalny. chodze tez na masaze elektryczne jak tylko mam czas a obowiazkowo jak mnie boli. no i staram sie regularnie cwiczyc. jakis facet podawal na pewnej stronie cwiczenia. Jedno bylo takie ze lezac na brzuch odrywasz klatke piersiowa od podloza nie odrywajac tulowia i liczysz do pieciu i opuszczasz i tak trzeba powtarzac to lagodzi troche bole. a tak ogolnie to szczerze ci wspoolczuje. mi sie zyc odechciewa jak mnie to boli. teraz sie boje bo lato i upal a wszedzie klimatyzacja i te zmiany temperatury sa zabojcze. aaaa i zapomnialabym o najwazniejszym. stosuje tez leki homeopatyczne: sciatic aide. prawde powiedziawszy tylko one mi pomagaja. co 4 godziny dwie tabletki pod jezyk. i tak do 12 tabletek i pomaga. za pierwszym razem jak je bralam to dopiero po 4 dniach poczulam ze przestaje bolec a juz spalam na siedzaco bo nie wiedzialam jak sie ulozyc. a teraz jak tylko mnie dopadnie to biore i staram sie nie dopuscic do najgrszego. pozdrawiam i zycze duzo cierpliwosci i oby bol ustal :)

Gość aboabo
tzn właśnie - do góry że w sensie do góry ciała (do głowy) a nie podnosic biodro do góry z podłogi

Gość Breta
rwa kulszowa jak raz wejdzie - to potem lubi wracać. Ja stosowałam Diclac 50mg, a innym razem Ketonal Forte. Poza tym cwiczenia takie jak: klęczysz na podłodze, ręce oparte o podłogę i wykonujesz ruchy naprężajace w górę i w dół (coś jak kot), innym cwiczeniem jest położyć się na plecach, nogi podciągnąć, zeby były lekko zgięte (stopy oparte na podłodze oczywiście) i starać się 'wcisnąć' kręgosłup w podłogę tak, by całkowicie przylegał do podłogi. Dobre jest też cwiczenie z leżeniem na podłodze na plecach, nogi leżą oparte o krzesło, a Ty podciągasz biodra do góry (ręce leżą płasko na podłodze). To są ćwiczenia jakie wykonywałam na rehabilitacji, kiedy już mogłam chodzić po rwie. Teraz w domu ćwiczę sobie i mam spokój od jakiegoś pół roku (a wcześniej miałam ciągły ból w nodze - raz silniej, raz lżej, ale stale). Jeśli leżysz, to niestety długo poleżysz. No i jeśli łykasz leki, to łykaj także coś osłonowego na żołądek, bo neuroleptyki strasznie rozwalają żołądek. Dobrze, ze masz kompa, to choć z ludźmi pogadasz :-)) Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia!!!!

Gość do tez ma ten problem
Możesz napisać więcej o tych tabletkach homeopatycznych?? Kupiłaś je w normalnej aptece?

Gość tez mam ten problem
niestety nie wiem czy mozna je kupic w Polsce. Ja kupuje w Stanach i przywoze sobie do POlski zawsze wieksza ilosc. Od kilku lat nie obchodze sie bez nich. http://www.herbalremedies.com/sciaticaide.html tak wygladaja. moze sa i w polsce tylko trzeba byloby popytac w aptece. pozdrawiam

Gość mokka 1
hej, ja z moją rwą kulszową męczyłam się prawie rok; pomógł mi masaż u kręgaża i i od 8 lat jest ok;staram się dużo pływać

Gość do tez mam ten problem
Dziękuję za odpowiedz :) popytam w aptekach...

Gość OlkaA2007
Używaliście preparatu o nazwie Diclac 50? Bo szukałam komentarzy na temat tego produktu i chciałam Was zapytać. Może możecie cokolwiek powiedzieć mi o tym produkcie? Opłaca się go używać, testowaliście jakieś zamienniki? Tutaj przeczytałam trochę informacji o Diclac 50: http://www.listalekow.pl/diclac-50/ - uważacie, że warto się tym zasugerować? Nie chciałabym się naciąć i wydać bezsensownie siano, dlatego mam nadzieję, że coś mi doradzicie. Dzięki za wszelkie porady.

Gość gość
Ból jest czasem nie do zniesienia. Ale rwa kulszowa jest jak najbardziej chorobą uleczalną. U niektórych osób wystarczy Ketonal, u innych mogą być potrzebne zabiegi specjalistyczne. Polecam zajrzeć tutaj: http://hide.my/QgK po więcej informacji na temat skutecznych terapii.