Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vanessaaa

dermabrazja

Polecane posty

jeśli miał ktoś dermabrazje to ile wam wystarczyło zabiegów aby pozbyć sie blizn i mieć ładną skóre?

mi ten zabieg będzie przeprowadzał dermatolag jakimś specjalnym urządzeniem. jeden zabieg 150 zł

Gość CIEKAWAAAAAAAA
A to działa tylko na blizny czy także na tradzik?

Gość do ciekawa
nie mozna stosowac tego na tradzik. ja stosuje cos podobnego ale wszystkie preparaty dostepne w aptece do domowej mikrodermabrazji (teelektryczne tez) maja wypisane ze nie mozna przy tradziku. Jesli chcesz cos zrobic z tradzikiem to moze zrob jak ja. Ja stosuje zestaw loreala do tradziku z kwasami BHA i AHA. Krosty sie szybko goja (po uprzednim wyskoku) i sciera sie szybko naskorek. Zniknely mi zmarszczki mimiczne kolo ust i dwie na szyi. I skora sie robi bardzo ladna bo szybko odnawia sie naskorek. Ta seria jest dla doroslych ale neutrogena ma chyba dla wszystkich. I choc kwasow nie powinno stosowac sie latem to ja uzywam i stosuje filtr SPF 15 wg zalecen i wszystko jest ok. Oczywiscie buzi nie opalam. Dodam, ze nic nie wiedzialam o kuracji kwasami dopoki na tym forum nie poczytalam co dziewczyny pisaly i jestem w szoku. Naprawde skora sie szalenie odmladza. Mam 29 lat wiec wiem co pisze :) Pozdrawiam :)

Gość do ciekawa
co do dermabrazji w salonie to na tym tez to polega tylko stezenie procentowe kwasow jest wyzsze i dlatego musi to wykonywac specjalista. ale powiem wam, ze te zestawy do domu sa ok a po zabiegu w salonie silniejszym stezeniem skora niektorym bardzo sie luszczy. Ja na dzien stosuje kremy z filtrem do skory wrazliwej (olay) lub iwostinu emulsje matujaca a na noc masc z benzoyl peroxide 10% na ten tradzik. ale tylko na ramiona klatke i plecy. Na twarz odpowiednik z nizszym stezeniem z loreala z zestawu Acne response.

Gość pati27
ja bylam na 2 zabiegach mikrodermabrazji, mialam plamy przebarwienia po sloncu, jest duza poprawa ale do konca nie zniknely, no i dalej juz niestety nic z tym nie bede robic bo kolejne zabiegi ich efekty bylyby juz malo widoczne chyba ze laserem to tak no ale to kosztuje (ja mialam mechanicznie scierane plamy jakimis krysztalkami a potem nakladane kwasy jeden zabieg 250 zl) teraz uzywam kosmetykow SVR LYSANEL do cery tradzikowej i tlustej