Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcąca sobie pomóc

PAZNOKCIE U STÓP

Polecane posty

Gość chcąca sobie pomóc

witajcie, mam następujący problem. Chociaż dbam o stopy, używam kremów, pumexów, często maluje paznkocie, w które też wcieram krem. Jednak od jakiś dwoch lat, moze paznokcie po mzyciu lakieru nie są jasne, tzn takie jak u rąk, a żółte:O, okropnie to wygląda, pomimo iż zawsze dobrze zmje lakier. jak je przywrócić do stanu z kiedyś, aby były jasne??

Gość masz grzybice
do lekarza marsz. dostaniesz plyn do malowania paznokci i ja wyleczysz

Bez przesady! Jeśli od dawna malujesz paznokcie, mogą być żółte od lakieru. No chyba że zawsze używasz jasnych kolorów... Ale ciemne lakiery powodują żółknięcie paznokci.

Gość chcąca sobie pomóc
nie, nie grzybica. Nie mam żadnych zmian na stopach, ani pomiędzy palcami. Nie swędzą itp. Często widzę też takie trochę zzółknięte paznokcie u innych kobiet.

Gość chcąca sobie pomóc
no ale jest jakiś sposób by znów były jasne?

Jesli masz zażółcone paznokcie tylko na stopach, nie u rak, to moze po prostu skutek ich częstego malowania. Spróbuj co jakiś czas polerować płytke paznokcia, to rozjasnia, poza tym możesz spróbować preparatu No More Fungus Sally Hansen. Ja już po pierwszym użyciu zauwazyłam róznice, a też zażółciły mi się paznokcie po częstym malowaniu ciemnymi odcieniami lakierów.

Wydaje mi się, że jak dasz im odpocząć od lakieru to powinny odrosnąć \"normalne \" :)