Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opitolić czy nie

Często podcinacie dzieciom włosy?

Polecane posty

Gość opitolić czy nie

Gość 11111111
zależy w jakim wieku dziecko i jakiej płci:)

Gość opitolić czy nie
dziewczynka 4 latka. @ lata była łysa i byłam zmęczona tym, że wszyscy myśleli, że to chłopak, tym bardziej, że jest strasznie podobna do swojego taty :). Ale słyszałam, że podcinanie wzmacnia włoski, zresztą różne opinie słyszałam. Na razie mała nosi ogonek i slicznie wygląda, ale mnóstwo osób namawia mnie na obcięcie. Dlaczego???

Gość opitolić czy nie
Miało być " 2 lata była łysa" :)

Gość słuchaj jak była mała
to miałam cienkie włoski jak piórka i non stop mama mnie obcinała na krótko bo to WZMACNIA włosy!! efekt był taki ze brali mnie za chlopaka a mojego brata za dziewczyne :) ale wtedy mi to wisiało a teraz mam przynajmiej włosy na głowie - gdyby mnie mama nie obcinała to pewnie wyglądałabym jak moje sasiadki co prawie włosków nie maja. dlatego nie zstanawiaj sie tylko obcinaj włosy swojej małej - kiedys ci za to podziekuje.

Gość słuchaj jak była mała
ps jak jej nie bedziesz obcinac to taki sam lichy ogonek moze miec i majac 20 lat. ja przezyłam krótkie włosy, a tez mi sie marzyły długie.

Gość 11111111
możecie mi wytłumaczyć dlaczego podcinanie miałoby wzmocnic włosy ? to jakie ktoś będzie miał włosy jest zapisane w momencie zapłodnienia jak i to jaki będzie ich kolor ,można przez obcinanie wzmocnić rozdwojone ,zniszczone farbowaniem lub trwała włosy bo wtedy obcinamy te "chore" osłabione ale u dziecka ? nigdy w to nie uwierzę,ze obcinanie włosów wpłynie na ich wygląd w przyszłości,moja kolezanka do 3 roku życia była łysa,teraz ma piękne grube włosy-jej mama nigdy nie obcinała,

Gość 11111111
oczywiście jezeli włosy sa słabiutkie to krótsza fryzurka będzie lepiej wyglądała niz na siłe zapuszczane włosy ale trzeba pamietać,ze jezeli to dziewczynka kilkiletnia to nie opitalać na "chłopaka"

Gość co za ciemnogrod....
Zgadzam sie z 11111. Potwierdzone jest naukowo, ze podcinanie wlosow malym dzieciom wcale ich nie wzmacnia. To kolejny zabobon jak picie bawarki na lepsza laktacje!

Gość jestem fryzjerka i jak
najabrdziej podcinanie wzmacnia włosy. oczywiscie to nie reguła i zalezy od genetyki włosa i oczywiscie nie jest to tak ze odrazu po obciananiu wyraznie widac ze włosy jest mocniejszy , ale im czesciej sie obcina tym lepiej dla włosów. moze głupi przykład - ale depilacja nóg - dlaczego włoski odrastaja zawsze bardziej sztywne i grubsze? na pewno niejedna to zauważyła.

Gość Denka
Moja córka ma włosy kawałek za ramiona. Ma co prawda rzadką czuprynę, ale uważam, że dziewczynka to dziewczynka i nawet gdyby nie wiadomo jak rzadkie miała włosy powinna je przynajmniej posiadać. Podcinam córce włosy tak co 3 m-ce, ale tylko końcówki.

Gość salamandraaa
to wcale nie prawda ze scinanie wlsów wzmacnia je.gdyby tak bylo to wioletta willas byla by przy mnie babka z mysim ogonkiem.

Gość ja też uważam że przycinanie
nic nie daje. To sprawa genów