Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca pracy polonistka

Prośba do nauczycieli.

Polecane posty

Witam! Mam kilka pytań do doświadczonych koleżanek i kolegów po fachu. Czy wpisywaliście do CV doświadczenie zawodowe niezwiązane z pracą nauczyciela? Czy wpisywaliście do CV praktyki odbyte w czasie studiów? Czy nie jest już za późno na poszukiwanie pracy w zawodzie? A teraz czekam z niecierpliwością na odpowiedzi. Będę wdzięczna, jesli ktoś, kto ostatnimi czasy po raz pierwszy został zatrudniony w zawodzie zamieści swoją opinię. Na topiku dla nauczycieli może nie wszyscy się pojawiacie dlatego zdublowałam prośbę w osobnym wątku.

Gość do szukająca pracy polonistka
teraz jest najlepszy czas az do polowy sierpnia, bo wtedy okazuje się, kto zrezygnowal z pracy i takie tam zacznij moze od szkol w Twojej okolicy i skladaj nawet jak nikoog nie szukają praktyki powinnas wpisac a resztę to nie wiem czy warto tak szzcegółowo wiesz, to raczej chodzi o to, zebys umiala ogarnac te obowiażki, bo polonisci jak wiadomo mają duzo pracy -sprawdzanie wypracowań i takie tam, wiec w CV ja bym polozyla nacisk na dobrą organizację, zeby bylo widac, ze sobie poradzisz

Dziękuję Ci bardzo. 🌻 Przyniosłaś mi nadzieję, bo bałam się, że minął już najlepszy czas na znalezienie pracy od września. Zamierzam składać do wszystkich szkół w okolicy, mimo że nigdzie nie szukają.:( Dziękuję za rady. Na pewno wykorzystam.:)

a w jakim woj.szukasz?

W świętokrzyskim. Przeglądałam oferty na stronie mojego kuratorium oświaty, ale niestety, nie ma prawie ofert. http://kuratorium.kielce.pl/dzial/dlanauczyciela/praca Jak myślisz, można wysłać ofertę e-mail'em lub listem poleconym czy naljepiej wszystkie składać osobiście?

zadzwon i spytaj jak przeslac a potem sprawdz czy doszla w ten spos.się przypomnisz, ale to pracochlonne musisz znac aktualne maile albo nr faxu, ale jesli masz malo szkol w okolicy to mzona sie rpzejechac

Ze strony kuratorium ściagnęłam listę adresów, więc teraz tylko zakasać rękawy i do roboty.;) Dziękuję za wszystkie rady. Są dla mnie bardzo cenne.🌻

Gość rev.
czy należy pisać w cv lub w liście motywacyjnym tytuł swojej pracy, oceny z pracy, obrony, praktyk i ocenę na dyplomie?

Nie trzeba tego umieszczac :-) Info o praktykach jak najbardziej, można wspomniec,ze ocenione wysoko. Obowiązkowo sformułowanie o dobrej organizacji pracy, o tym,że sie lubi pracę z młodzieżą(lub dziećmi) :-) JA znalazłam wolne miejsce w lipcu, z ogłoszenia w biurze pracy. Powodzenia :-)

Gość rev.
dzięki.